БЛС: Епидемията от коронавирус у нас е почти овладяна

Д-р Николай Брънзалов е категоричен, че трябва да се спазват „трите Д-та”
Обновена: 21 юни 2020 09:24 | 21 юни 2020 09:02, Анисия Иванова
48
БЛС: Епидемията от коронавирус у нас е почти овладяна
Снимка: БГНЕС

"Епидемията от коронавирус е почти овладяна, малко остана. Но има опасност да изпуснем нещата от контрол. Има опасност, ако населението не разбере, че коронавирусът не си е отишъл и че трябва да се спазва дисциплина. Трябва да имаме едно наум, защото повечето случаи са от определени огнища”. Това заяви д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз, пред Нова тв.

Той допълни, че трябва да се спазват трите изисквания за предотвратяването на разпространението на коронавируса. „Ако не се спазват „трите Д-та” – дисциплина, дистанция и дезинфекция новият взрив в огнища епидемията е готов”, допълни д-р Брънзалов.

Още по темата

Според него всеки пациент, който трябва да бъде приет в болница, трябва да бъде тестван. В противен случай се поема риск лечебните заведения да се превърнат в огнища на заразата.

Д-р Брънзалов коментира и случая с младата лекарка, която зарази много  хора в Кърджалийско.

"Аз не вярвам, че лекар, който е работил три месеца в „Пирогов”  и през когото са минали около 400 души, ще тръгне да заразява хора”, заяви той и изрази съболезнования на близките на починалия фелдшер в община Каолиново, който почина след заразяване с коронавирус, но отказа лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Вчера в едно градче около София /където ми е къщата/ ,хората си щъкат без маски и никакви дезинфектанти! Гледат ме като треснати ,че съм с черна маска и слагам дезинфектант в магазина и вътре в заведението докато пазарувам! Казват "....., нали не било задължително вече" ! Е как искате да нямаме заразени,като вирусът май се е поотслабил,но не е преминал! Вчера го има- днес го няма! Я стъпете на земята,помислете и пазете поне околните,ако не себе си!
39
0
 
3
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Като гледам случаите са над 100. Май като затвориха държавата бяха 15. На това ли му се вика овладяно? Увеличава се епидемията, тоя що лъже?
38
0
 
3
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 3 години
Дерматологично-венерически кабинети не спазват никакви мерки. Сядаш директно върху стола, топъл и мокър от предишния пациент. Отиваш с едно заболяване, тръгваш си с три. Става въпрос за Пловдив, не за Кокаляне. Възмутен съм от печалбарството им.
37
1
 
6
 
! Отговори
БЛС преди 3 години
шегувате се, нали? Скъсайте си дипломите!
36
0
 
7
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Българинът няма доверие на лекарите, първо защото е простоват и второ, защото не малка част от тях са откровени престъпници.
35
1
 
8
 
! Отговори
блс преди 3 години
да ви пикам на съюза нищо общо нямате с лекарите, обадил им се боко тиквата и те се изказват
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе *** *** прости!!!кви болни се увеличават бе *** и ***!!точно обратното - има 13 души в по тежко състояние от 7 000 000!!болници и поликлиники седят празни!!!вие въобще нормални ли сте бе??намирали били 100 положителни на нещо всеки ден!!които дори и не кихат!!и вие искате да се съсипе цяла държава заради това??*** и психопатите долни!айде хващайте горите и се крийте там!спасявайте си жалките безсмислени животи в гората и си стойте там докато не изгниете!!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда че сме много и трябва да се намали бройката,казано цинично!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това е като по пътищата! От една страна,карайте внимателно,а от друга се допускат гонки по улиците и рокерски стада неспазващи нищо!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам как може от една страна да изискваш дисциплина,хигиена,разум,маски,а от друга страна да допускаш вакханалии по стадионите!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами след шоуто на вчерашните озверели тълпи на мача, на стадион Васил Левски ще има още!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемията била овладяна?!? И това при всекидневно увеличение на зобелелите? Вече са над 130 дневно, а бяха под 20 бр дневно.Тези хора или не са със всичкия си, за да говорят тези глупости, или изпълняват поръчка.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти бремена няма
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виросчето май прави пачки за нашите хора
26
0
 
9
 
! Отговори
До БЛС преди 3 години
Покажете си личните банкови сметки за последните три месеца утре и ще ви повярвам!
25
5
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Епидемията вече е ИЗПУСНАТА! Я вижте по колко има заразени и починали са на денонощие и колко бяха при карантината! Прави са и Мутафчийски и Балтов! "Яко ще е!" Ревахте, че сте затворени, все конспирации ви се въртяха в главите! Ето ви сега заведенията, баловете, туризма! Забавлявайте се с празните си к*р*а*т*у*н*и, докато още ги носите на раменете си!
24
3
 
12
 
! Отговори
НЕМА ВИРУС, БЕ... преди 3 години
ЩОМ КРУШОВИЦАТА ШЕ ПРАВИ КОНГРЕС, ЗНАЧИ НЕМА ВИРУС. И МОЖЕ СПОКОЙНОДА УМИРАТЕ ЗА ПАРТИЯТА.КЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА....?!
23
2
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
До Активист на БКП 25 Вярно си активист на БКП. То и коментарите ти са като на човек от БКП.Нелогични.
22
14
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
В България се гради имидж на чорбаджията на ГЕРБ като спасител на нацията ! Но няма да успеят да го създадат ,защото Бойко си отива до месец ! Запомнете-месец ! А иначе от вируса ни пази БЦЖ ваксината поставяна ни по времето на хуманиста Тодор Живков !!!
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е, че лекари с други специалности губят много пациенти и... пари от рушветите.Има голям натиск от тях... Отделно "бизнеса " и т. н.Принципа на индивидуално оцеляване се налага в момента.