БЛС: Епидемията от коронавирус у нас е почти овладяна

Д-р Николай Брънзалов е категоричен, че трябва да се спазват „трите Д-та”
Обновена: 21 юни 2020 09:24 | 21 юни 2020 09:02, Анисия Иванова
48
БЛС: Епидемията от коронавирус у нас е почти овладяна
Снимка: БГНЕС

"Епидемията от коронавирус е почти овладяна, малко остана. Но има опасност да изпуснем нещата от контрол. Има опасност, ако населението не разбере, че коронавирусът не си е отишъл и че трябва да се спазва дисциплина. Трябва да имаме едно наум, защото повечето случаи са от определени огнища”. Това заяви д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз, пред Нова тв.

Той допълни, че трябва да се спазват трите изисквания за предотвратяването на разпространението на коронавируса. „Ако не се спазват „трите Д-та” – дисциплина, дистанция и дезинфекция новият взрив в огнища епидемията е готов”, допълни д-р Брънзалов.

Още по темата

Според него всеки пациент, който трябва да бъде приет в болница, трябва да бъде тестван. В противен случай се поема риск лечебните заведения да се превърнат в огнища на заразата.

Д-р Брънзалов коментира и случая с младата лекарка, която зарази много  хора в Кърджалийско.

"Аз не вярвам, че лекар, който е работил три месеца в „Пирогов”  и през когото са минали около 400 души, ще тръгне да заразява хора”, заяви той и изрази съболезнования на близките на починалия фелдшер в община Каолиново, който почина след заразяване с коронавирус, но отказа лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
4
 
! Отговори
до зона б18 преди 3 години
Ами миналата година от обикновения грип умряха повече хора, но за тях никой не изказваше съболезнования. Че е грип, грип е според класификацията на болестите, но да, не е обикновен грип щом му се обръща чак такова внимание... и да допълня, през 2019г. всеки ден в Бългапия са умирали по 18 човека с диабет и с вирусна инфекция.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, не се крий зад изявленията на лекарския съюз, ами връщай мерките.Българина от умоляване не разбира.Че иначе рейтинга ти, както се беше повишил, ще почне да пада правопорционално на броя заразени и умрели. Тарикатите, които не искат и не спазват мерки са 10-15%, и не са те тези, които ще гласуват за теб.
18
2
 
19
 
! Отговори
пълни глупости преди 3 години
Нищо не е овладяно!Подготвят се за поредната далавера,когато вируса си отиде да се изкарат големите победители!Нашенските пишман тарикатщини!
17
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
От този вирус има доста висока смъртност. Досега в Европа 8,2% от заразените са починали, 54,4% са се възстановили, а останалите все още са активни случаи. При това има държави, в които процентът на починалите е доста по-висок като Франция с 18,5% починали.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЛС и да се скъсат да лъжат, туристи няма да дойдат. Овладели те, до вчера нямаха ръкавици.
15
26
 
3
 
! Отговори
КОВИД двайспет преди 3 години
Никакъв вирус няма! Това са измишльотини на Бил Гейтс и илюминатите за да ни чипират!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Не плюя по лекарите. Изказах се хипотетично.
13
6
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Сигурно е супер да си сервитутка и да не носиш отговорност за нищо, освен да не объркаш шопските салати, та ти е толкова лесно да плюеш по лекарите
12
1
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
""БЛС: Епидемията от коронавирус у нас е почти овладянаД-р Николай Брънзалов е категоричен, че трябва да се спазват трите Д-та""Харесва ми думичката "Почти",дава надежда за развитие..Но нещо ме безпокои комбинацията ДДД или 3-те Д-та,защото в популярният смисъл това са " ДЕЗИНФЕКЦИИ, ДЕЗИНСЕКЦИИ И ДЕРАТИЗАЦИИ"
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уморят ли човека порад лекарска грешка може да го пишат че е умрял от вируса и след това близките да не търсят вина в лекарите.
10
32
 
4
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Най гаднто на този вирус е изключително ниската смъртност. Като гледам предишните коментари е много жалко, че тези страхливи мижитурки са живи. Сигурно са или пенсионери или бедни селчовци. Пълна свобода на движение и без маски и др. ограничения. Истинските набожни хора никога не боледуват, а страхливите изчадия на дявола да му мислят.
9
8
 
32
 
! Отговори
Зона б-18 преди 3 години
В четвъртък от бърза помощ дойдоха със скафандрите и взеха един съсед, на семейството казаха да не излизат а на нас съседите ако имаме възможност да си викнем фирма за да дизенфекцира всички общи части, като асансьор, стълби, ел ключове и т.н. Тестове не ни правиха, но ако се почустваме зле да звъннем на личният лекар или да си платим по 130лв за тест. Местните кибик вирусолози ги нямаше вчера на по бира пред блока за да обсъждат световната конспирация и как било обикновен грип.
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че от самото начало огнището е в София.Как го овладяват? С отваряне на молове, ресторанти и дискотеки ли?
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като как е овладяна(епидемията)???? При 16 заразени обявяваме извънредно положение,при 100+ заразени всеки ден последната седмица всичко е НАРЕД!
6
5
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Почти, но не съвсем.
5
6
 
8
 
! Отговори
Димиторв преди 3 години
Той пък точно този "доктор" е един специалист... Само да не се наложи да го посетите, защото от обикаляне по телевизии не му остава време да си седи в кабинета. Отличава се с арогантно поведение и сериозна липса на знания. Не мисля, че някой е редно да му вярва каквото и да каже.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е овладяна, не говорете глупости. По време на ИзП имаше огрсничения за разстоянието от човек до човек 2 м., задължително носене на предпазна маска и избягване на събиране на повече от двама човека.Тези ограничения отпаднаха, хората се юрнаха като стадо биволи плюс непрекъснато връщане на гурбетчии. Новозаразените скочиха на 93, 89,стигнаха и 115 човека.Сега какво ще пра'им, г-да лекари, полицаи, прокурори? Г-н премиер, имате думата!Г-да комисари от МВР Иванов, Хаджиев, Терзийски, кажете нещо
3
3
 
14
 
! Отговори
Ура! преди 3 години
Щом ситуацията е овладяна,юруш по балове, плажове и заведения!
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички лекари,пастори и Мунгели на кладата щото те ни заразяват с чумата!
1
7
 
36
 
! Отговори
1 преди 3 години
Болните нарастват, те говорят за овладяване.... *** е недисциплиниран и ще си носи кръста по този повод! Всеки мрънка,че не познава никой заразен. На такова малко число е нормално, но като станат над 20 000 заразените тогава ще се види,че не е мит.