Шефът на "Александровска": За мен има втора вълна на коронавируса

Намалявал броят на пациентите в лечебните заведения
22 юни 2020 10:55, Петя Славова
22
Шефът на "Александровска": За мен има втора вълна на коронавируса
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Информацията за вируса е много противоречива в световен мащаб. Очаквахме с покачването на температурите той да започне да се държи като другите коронавирси и да започне да изчезва. Виждаме, че намалява броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява", заяви пред Нова тв изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов.

"В момента има увеличение на случаите, което според мен е втора вълна. Това се дължи на липсата на дисциплина от страна на хората. Физическата и социалната дистанция са много важни. Събирания на много хора в едно пространство не трябва да се случват", каза още Ангелов.

Още по темата

По думите му, не е важен само броят на болните, но и тяхната клинична картина. Според него не се очаква налагане на нови масови рестриктивни мерки.

Ангелов е категоричен, че при симптоми веднага трябва да се потърси лекар, който да прецени дали има нужда от болнично лечение, а не да се избира самолечение.

Относно новината, че Григор Димитров също е сред заразените с коронавирус, той коментира: "Първо трябва да се търсят контактните лица, тези които са били в пряк контакт с него, а след това и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните".

И допълни: "Всички тестове ще бъдат за сметка на държавата. Григор също ще посочи с кого е бил в контакт, очакваме и хората сами да се свържат с РЗИ".

"Най-важното нещо е тези хора да бъдат изолирани, за да се ограничат контактите им. Прави се изследване на всички контактни от първи ред", каза още той.

Ангелов обясни, че има допълнителни мерки в съответното място с повишен брой на заразени. "Мерките, които въведе щаба бяха навременни." Според него не е важен броя на болните, а цялостната им клинична картина.

Специалистът коментира и малкият брой на направени тестове с броя на контактните на вече заразените. "Имаме необходимите медикаменти, затова няма място за паника", заяви д-р Костадин Ангелов. - "Не очаквам да се стигне до катаклизми. Отначало ставаше дума за агресивен вирус с висока веролентност. Голяма част от пациентите имаха нужда от сериозно лечение. В момента се наблюдава, че не се налага пациентите да влизат в лечебни заведения", заключи още лекарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на "Александровска": За мен има втора вълна от постъпления в банковата ми сметка за сметка на овчия народ.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в приказката Новите дрехи на царя. СЗО макар че ги намирам за страхотно секретарска услуга с нулев научен капцитет, също обявиха втора вълна у нас. Но според сладко спящия в банкя, вирусът е отслабен, а рестирантьорите излизат на светло в момента с намаленото си ддс. На този от александровска ще му набиват обръчите за тези приказки против партията
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага да се поставят КПП с двойно по-голяма строгост. Всички мутротеки и сбирилища да се затворят. Да останат отворени само магазини и паркове при строг контрол от Полицията за зпазване на дистанция и предпазни средства.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев, д-р Ангелов,Какво правим с предстоящите в скоро време концерти и други публични събития, където се събират много хора на открито и закрито в София и страната? Кой и как точно ще следи да не се скупчват хората на едно място? Парите от ДДС на ресторантьорите по-важно ли е от здравето на клиенти и публика?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарите мангъри казаха, че мерките били излишни, защото имало малко заразени.Спъвали икономиката и пречели на хората да се лекуват от вируса със слънце, въздух и спорт.Чалгаромангърите сега да кажат защо Гришо се зарази от много спорт на слънце.
11
4
 
4
 
! Отговори
Глупаци преди 3 години
КАК ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НЯМАШЕ ПЪРВА ВЪЛНА, СЕГА ИМА ВТОРАМАНИПУЛИРАТ ВИ И СКОРО ЩЕ ВИ УМОРЯТ ОТ БЕЗПАРИЧИЕ И ГЛАД
10
8
 
7
 
! Отговори
Веднага преди 3 години
Върнете задължителното носене на маски навсякъде,не се правете на герой... Гробищата са пълни с герой.
9
5
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Всички Доктори станаха Разбирачи за Ковид19 .И искат Пари за Изследвания - след това казват - Ходи си в Къщи и Умирай . Косят Пари Лекарите .
8
4
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До от една крайностПравителствата на боки са неадекватни, що се онася до грижи за народа - пълно е с калинки и прочие некадърници !!!А в правителството пък е пълно с блюдолизци, които изпълняват само нарежданията на боки-цар и господар !!!Тъй че решенията за всичко се вземат лично от бокича, а пък не може да е специалист по всичко и се чуди на кого да се довери за правилни решения и най-често бърка, щото разбира само от крадене на НАШИТЕ ПАРИ !!!
7
4
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Докат' ни са уверя лично, че има таков вирус, не вервам. И забравих да кажа - ако случайно ме гепи, очаквам да ме лекуват като принц Чарлз, а дотогава шапка на тояга.Вуте
6
1
 
5
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Пак паниките на Александровска...Ето малко тема за размисъл: https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8725932
5
7
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До от една крайностТи сериозно ли смяташ, че тази фотошопирана снимка е компромат? Леле, егати вдетинените иди0ти сте това комунистите :))) Защо е отворено чекмеджето ми кажи? Смяташ ли, че някой които е в политиката от 20 години ще има толкова кешовица, когато можеш да си държиш парите в офщорки, швейцарски банки или най-лесното, да си купиш биткойнти и да тръгнеш по пижама нанякъде, само ти трябва интернет да си ги осребриш
4
2
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До от една крайностМного правилен коментар, всички мерки бяха ени измислени, че хем да каже, че е предприел няк'ви мерки, хем бхя почти всички половинчати, че да избегне пълен колапс и да го обвиняват после !!
3
3
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ще има и трета и четвърта и n-та вълна ...Ако искат да няма корона-вирус, да ни затворят всички, да ни носят храна и пиене със скафандри и всички болни да се излекуват, да няма нито един !!Упс, ами тези, които са го прекарали, дали го нямат в себе си този вирус и той отново да избухне в епидемия?!Няма страшно, всички ще го прекараме този вирус, но за следващите може да има ефикасно лекарство !!!Едва ли ще има човек, който да не го прекара този вирус, освен ако не умре преди това !!!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски, трябва да бъде съден, за всяване на паника, нали твърдеше, че ще се мре масово, пък сега с изкараните пари почива на Халкидики... Заради него, по официални данни над 100 хиляди българи изгубиха работата и препитанието си, бяха изгубени милиарди от затварянето на бизнеса... заради този дето сега се пече с нашите пари!!! Тепърва ще влизаме във все по-голяма рецесия, все повече хора ще гладуват заради неговите мерки...! Що не подкрепи български морски курорт?!? Съд и затвор за Мутафчийски, не плаж!!!10:30 22.06.2020
1
1
 
17
 
! Отговори
.. преди 3 години
Не е втора вълна брат, това си е първата, реално нямаше никаква вълна преди 2-3 месеца.