Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого

Започнали са тестването на Белица
Обновена: 23 юни 2020 21:41 | 23 юни 2020 21:40,
55
Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого
Снимка: bTV

Тестване за коронавирус се прави в Белица, след като български работници от германската кланица, превърнала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас. Това е станало в деня на обявяване на поетапна карантина в цеха. Властите у нас научиха от екипа на bTV за завърналите се.

Още по темата

Тричленното семейство от Белица се прибира от Германия в петък. Тръгват си веднага щом разбират, че много от колегите им в кланицата са заразени с коронавирус. Прибират се, без да съобщят на никого, че идват от огнище на заразата.

 „Добре сме, супер, просто се притеснихме, че сме били там нали в заразата фактически, иначе нема нищо за момента“, казва Румен Захов. Преди да си тръгнат от кланицата им направили тестове, но Румен казва, че още не знае резултата.

Кметът на община Белица Радослав Ревански научи от екипа ни за завръщането на семейството. И веднага ги постави под карантина. Тази сряда ще им направят и тестове.

„Ние сме сега като престъпници това онова, ние сме се просто прибрали, че се уплашихме, горе е сериозна работа“, казва Румен Захов.

Консулът ни във Франкфурт няма информация, че българите са напуснали кланицата. От гранична полиция също заявиха, че няма как да контролират придвижването на сънародниците ни, тъй като карантината е отпаднала, и единственият контрол на граничните пунктове са декларациите, които пътуващите попълват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Да преди 3 години
Както винаги, нашите братя
23
1
 
10
 
! Отговори
Не са останали преди 3 години
щот нямат застраховки. Не че тука имат.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Защото най-вероятно не са здравно осигурени там, а са пращани от българска фирма за по 3 месеца като командировани работници. После се връщат, послед пак за 3 месеца и така. Осигуряват ги в България.
21
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Безотговорни *** ...
20
1
 
8
 
! Отговори
Да кажат преди 3 години
на Боко. Он че се зарадва. Матряла му се връща по родните абитати. Религиозно мотивиран да гласува правилно.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе, вие акъл имате ли ?Консула във Франкфурт не знаел.Той да не е длъжен да води на отчет кланниците, па и турски да говори та да регистрира всеки мало.у.м.н.и.к, които по някаква причина се е сдобил с български документи.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български граждани са и никой не може да и забрани да влязат в България.На тяхната съвест обаче трябва да тежи евентуална зараза.Имайки предвид ,че здравеопазването в Германия е доста по добро от нашето не разбирам защо не са си останали там.
17
0
 
5
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
Иследват ги немците , взели са проби на 7000 работници от таз кланица.В града са затворени училище, градини ..всичко.Такова огнище в Германия не е имло.Еми да има , търмъчат хорицата като роби там , колко фирми посредници си прибират комисионните и процентчета?Кой немец ще бачка там на 4/5 C темперaтура за без пари почти?В квартирите по шапка хора,във фабриката г.ъз до гъ.з.Как са се прибрали тез сънродници?Да поставят и шофьора и другите пътници под карантина.
16
7
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
Ако или когато им направят тестове и те се окажат положителни, може да плювате по хората. Но ако това са здрави хора,критиките и злобата ви са неоснователни. Дали са роми, българи, турци, отишли са да работят. Мизерията в която живеят е техен личен избор, повече спестени пари, означава повече похарчени в България. Не всички могат да тролят глупости по цял ден и да печелят стотинки от упорки в коментарите.
15
5
 
11
 
! Отговори
Plamen преди 3 години
Той поне бачка,не е мързел като вас да седи и да хейтва
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В панделата! Незабавно!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този на снимката отиде на запад гордо казва, че е българин. как да не ме е срам да кажа, че съм българин?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"за някаква съвест говорят ,за отговорност и прочие и то със ясното съзнание ,че такъв филм изобщо няма."Е затова трябва контрол, глоби и санкции.
11
2
 
14
 
! Отговори
у Бг--то не знаеш преди 3 години
От къде ще ти дойде.....тези от брифингите въобще наясно ли са с това какъв хаос цари....за някаква съвест говорят ,за отговорност и прочие и то със ясното съзнание ,че такъв филм изобщо няма.
10
2
 
20
 
! Отговори
жалък плач преди 3 години
Най-смешни и жалки са репортажите от мизерните условия, в които живеели в Германия тези работници в кланица! Ами в Германия никой не им пречи да си наемат по-добри със заплатите, които получават, но никой не казва че те се набутват по 20 човека в мизерни апартаментчета заради "авантата" , а и едва ли разликата е осезаема като се сравни със "стандарта" в масово незаконните коптори по гетата? Нали никой не ги е пратил насила там? И е време да ги съдят за безобразията в епидемия!
9
2
 
34
 
! Отговори
Teo преди 3 години
Ами те са "добре ", "супер са ", ама като старата им майка или баща им си замине след месец ще обвинят Германия /България що не са командировали някого да ги осведоми лично за резултата! Пазете рисковите хора бе, папури! Ама на необразования човек винаги друг му е виновен!
8
1
 
34
 
! Отговори
БГА Балкан преди 3 години
Връщайте ги още болни вкарвайте и се затваряйте после в бункери.
7
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе казах му на бакянският тарикат че Власите накрая на Дунава се давят, ама он рупа ли рупа царавичако. И с какво са се прибра ли и как са минали границата без никой да се поинтересува откъде идват чих кар са дръвиле и колко народ са заразили. Егати разградената територия, егати граничарите, егати управниците, егати територията Мутренска.
6
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали са им по 100 евро и са ги наритали да се прибират тайно и подмолно с обещание, че ще ги вземат пак като се разминат нещата ако си траят!Ние тук ще ги лекуваме за наша сметка, а после те пак ще отидат при баба Меркел да ги третира по-зле и от роби! После ще ни дръпнат евро лидерите една възторжена реч за европейските ценности!
5
4
 
50
 
! Отговори
Bb преди 3 години
Заради тези просто роми, цяла България страда