Кметът на Бургас поиска да няма карантина за туристите извън ЕС

Първите чуждестранни посетители за сезона кацнаха в Бургас
26 юни 2020 13:55, Красимир Ангелов
46
Кметът на Бургас поиска да няма карантина за туристите извън ЕС
Снимка: Община Бургас

Първи за сезона чартър с чуждестранни туристи пристигна в Бургас. Самолетът превози близо 190 туристи от Нидерландия и Белгия до страната ни.

Първата група чужденци бе посрещната от министър Николина Ангелкова, а чужденците бяха дарени с подаръци и рози.

"Полетите ще се осъществяват 4 пъти седмично. Надяваме се и с гласуваната субсидия от 35 евро да разширим полетната програма и със спазване на мерките да успеем да реализираме, макар и труден, летен сезон", коментира министър Ангелкова.

От своя страна кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че в понеделник ще изпрати писмо до Външно министерство с искане да отпадне 14-дневната карантина за туристи, идващи от държави извън Европейския съюз. По думите на Николов повече от 30 процента от туристите в региона са извън Европейския съюз и затова е добре да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и тези, които са извън Европейския съюз.

Градоначалникът заяви, че на летището в Бургас утре се очакват още 4 полета от Германия, а непосредствено след това започва пристигането на полети от Чехия, Словакия и Словения.

По думите му Община Бургас продължава да работи активно за облекчаване на процедурите за привличането на повече туристи.

"Надявам се вече полетите да влязат в нормален режим на пристигане. Получихме подкрепа и от Министерството на туризма. Повече от 30% от туристите в нашия регион идват от държави извън Европейския съюз", посочи Николов, цитиран от "Фокус".

Първите пристигнали изразиха удовлетвореността си от кацането на българска земя и заявиха, че не изпитват тревога или страх заради пандемията от COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
za bg turist ot selo slavianovo, gradec ili krushevec pet pari ne davat...a na holandskite dokercheta gledai kak lijat chepicite, tekat im ligite za holandskoto evro :-)))
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na vseki bg turist slojili po edna torba s vyiagra v nostnite shkafcheta...da proizvejdat mnogo turistcheta za dogodina...:-)))
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не изпитвали страх от заразата,е как като няма вирус който убива всеки
38
1
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Здравето на българите или парите на чуждите туристи. Правителството избра парите. Няма изненада.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бг политик и майка си ще продаде
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги искаме нидерландците. Оставете града чист. Продажници от хунтата
35
2
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
Къде са маските на посрещачите?
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом министърката ги е посрещала ,всичко е наред)
33
1
 
20
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Това не е ли същия кмет, който издаде "гениалната" заповед, да се съберат скамейките в парка? Къде е закарал инвентара? В Слънчев бряг? Да могат пияните бозави туристи от чужбина да повръщат на спокойствие?
32
2
 
19
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
За два лева и майките си ще продадат. Безотговорни ***.
31
4
 
15
 
! Отговори
европеец преди 3 години
Бе какво ни интересуват туристите извън Европейския Съюз?Да си ходят на почивка извън Европейския Съюз!Аз да не би да си почивам извън Европейския Съюз?Не ги щем тук!ЕС има единна външна политика, и тя в момента забранява влизането на чужди граждани, най-вече от Русия, САЩ и Бразилия.
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За един файтон турист цяла делегация. Срам и позор !
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли защо на знамето на Мозамбик има Калашник ? Защото без него щяха да станат като България....
28
4
 
10
 
! Отговори
хгфдсигл;фнмдскл; преди 3 години
Кметчето на Бургасчето....Много важен този кмет!На кого му пука за Бургас!
27
2
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Тази е толкова не е в ред, че сама не знае. Само и само да не се "изложим" пред чужденците, тази малоумница ще ни докара пълен колапс на здравната система. Ми да ги беше разцелувала всичките поотделно и да ги покани в къщи на парти. На тази думата "дипломация" не съществува в речника. Какво е това падение..., министър да посреща по-всяка вероятност шепа наркомани и вирусоносители.
26
3
 
28
 
! Отговори
Работник преди 3 години
....на мене ми намалиха заплатата до минималната,през Август ще съм в неплатен отпуск,с тя от данъците ни ще плаща на пиян,дета 35 евро седалка.
25
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамота, до вчера всички плюеха против българите които идват от Нидерландия, а днес цял министър ги посреща на летището с отворени обятия.
24
4
 
25
 
! Отговори
Затваряй веднага преди 3 години
Мутроугодното правителство ще ни затрие работещия бизнес. Ще пламне епидемия, в Сърбия днес обявиха за голям ръст заболели, същото е и в Русия. България ще се принуди от болниците, две от които вече обявиха, че са изчерпали капацитета си да обяви карантина. Ще спре бизнеса на отрудените хорица за сметка на чужденци хулигани, които ще се осерат у нас и ще си отидат в къщи. И за какво е това, да имат пари мутрите да плащат рушвети, за да строят на плажа.
23
2
 
34
 
! Отговори
1 преди 3 години
Заради тъпите мутренски хотели, накрая ще затрият и малкото истински бизнес, който си работи и храни народа!Помнете - накрая ще разменят фалирали хотели за кило картофи на квадратен метър!
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оная министърката да не се бута много напред, че като я мернат веднага ще се върнат от уплах.