Бум на домашното насилие и искове за разводи в Пловдив

Скандалите придобили драстични форми по време на пандемията
30 юни 2020 13:46, Петя Славова
25
Бум на домашното насилие и искове за разводи в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Бум на оплакванията от домашно насилие и на исковете за развода отчитат в Консултативния център на фондация "Да" в Пловдив.Пикът е настъпил след края на карантината, когато офисът им е залят с насилени жени.

"Всеки ден имам по два случая с домашно насилие и по един за развод. Десетте адвокати във фондацията също са засипани с подобни сигнали", заяви адвокат Милена Кадиева.

По думите й, докато са били затворени по домовете, дребните пререкания в семействата са прераснали в домашно насилие, а пък насилието е приело драстични форми.

Адвокат Кадиева допълни, че Районният съд е залят с искове за развод, предава "24 часа".Много от скараните фамилии дори не искали да чакат съдебния процес, а се разделяли със споразумения, сключени пред нотариус.

Наблюдава се и рязък скок на оплакванията от родители, които били тормозени от своите деца. Случвало се дори синовете и дъщерите им да ги заключват по къщите по време на извънредното положение.

250 дела за домашно насилие се гледат в Районния съд годишно. От тях една четвърт се прекратяват, тъй като потърпевшите оттеглят своите оплаквания. В 95 процента от останалите случаи се издават заповеди за незабавна и постоянна защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
6
 
! Отговори
додо преди 3 години
Хорицата във Филибето винаги са ми били странни, меко казано. Половината от филибелийците които познавам съвсем умишлено тормозят жените си или ги малтретират физически.
19
4
 
3
 
! Отговори
Трий и банвай преди 3 години
До Анонимен"Едно село ВЕЧЕ" или "едно село ВИНАГИ БИЛО ТАКОВА"?
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като ви говоря, че Пловдив е едно село вече. Вие не, че не. Приемете го вече.
17
2
 
9
 
! Отговори
Проф. Палю Межирдиев преди 3 години
Правете като шопарите в столицата - ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ СЕЛЯНИТЕ ОТ ПРОВИНЦИЯТА И ТОЛКОЗ.Добра тактика за заравяне на главата в пясъка.
16
0
 
12
 
! Отговори
Загорец преди 3 години
До Студио Ъ"Пияни пловдивани се биха в чалготека""Дрогиран пловдивчанин дрифти и разби БМВ-то си в бетонен стълб.""Пловдивчанин преби комшията си, защото му направил забележка, че кучето му пикаело пред вратата на входа"Още?
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните семейства, където мъжът и жената са се взели по любов (крайно рядко явление),такива неща не стават.
14
1
 
12
 
! Отговори
Студио Ъ преди 3 години
Претендиращият за "културна столица" Пловдив, не пропуска ден да не влезе в новините с просташки и селташки изпълнения.
13
2
 
11
 
! Отговори
PhD преди 3 години
Защо в последните 30 години властта инвестира милиарди точно в пловдив , а не в Северна България ? Построиха им заводи, натъпкаха ги с пари и резултата е гов на ! По принцип умната власт инвестира в качествени хора.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиленето на нерви и постоянното мрънкане заради самото мрънкане не са ли домашен тормоз!?!?!?!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пловдив 700к? Хахаха посмали малко.. Там вече сиг няма и 300к.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСтига глупости. Всички знаеме кои са тея дето си бият жените: меланиновите човечета от столипиново.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селянните там са прекалили с ракията.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
250 дела на година? При около 700 000 жители на града, това прави 0,04%( нула цяло нула четири стотни от процента)! На 10 000 жители се падат 4 дела. На 2500 жители едно дело за развод!! Кво ревете? Ако на 2500 жители има да речем 100 брака, каква е вероятността да има я кифла, я кобра, я пепелянка, я някой кукумицин...
7
3
 
8
 
! Отговори
жените се побъркаха преди 3 години
само да кажа, че домашното насилие може да е от двете страни, но се разбира само малтретирани жени! да не кажа, че нещо им е станало на жените, покрай турските сериали или нещо друго... ама всяка иска да не работи и да ходи в най-скъпите курорти. отделно всяка е читава и постоянно чувам, аз не съм такава, но заради теб или от виното и ти много ме въжбуждаш и всякакви такива, а иначе са семейни и много верни...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кифлите ги налазиха "лошите момчета", които ги подмокряха на бара хахах
5
7
 
18
 
! Отговори
Нема пари преди 3 години
Раздуването на локуми е излишно! Истината е безпаричието, което води до всички скандали!Аз знам от себе си, всичко започва заради липса на пари, само за това се караме!Управляващите да вземат да помислят за тези мизерни заплати и пенсии най накрая!
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти всички от гимназията и университета се изпожениха за нацепени батки, на които мама и тате са им дали апартамент и кола на готово още на 18, и които нямат друга работа освен да висят по фитнеси и клубове. Често същите почват да си избиват комплексите върху половинките си.Години по-късно същите кифли стават най-гласовити докато се оплакват че вече нямало честни, трудещи се и грижовни мъже.
3
8
 
40
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Родните кифли като нямат 2 гънки мозък и избират някакви *** с париили буен нрав какво очакват ...:) Аз защо не съм ударил 1 жена през живота си? Като и знае много устата - багажа и куфарите сам и ги стягам и дори вече съм поръчал и платил таксито - джентълмен съм :) от години насам 4-5пъти на година се забиваме с някое пиче на парти и дотам ...Никакви семейства с тия *** скумрии - почти няма умни и готини жени вече..:(
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И простотията също
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немотията и свободното време до това водят - семейни проблеми