Километрична опашка на "Кулата" от чакащи коли и камиони

Движението на останалите пунктове с Гърция не работят
Обновена: 2 юли 2020 11:25 | 2 юли 2020 11:25, Камелия Цветанова
46

 Снимка: Dnes.bg

Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“. Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти, съобщават от Гранична полиция.
Още по темата

Причината за  изключително натовареното движение  е заради затварянето на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Северна Македония.

Не е ясно и докога ще бъде отворен и пунктът „Маказа“. Така целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната  точка за влизане в южната ни съседка. През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала  до  разклона за Петрич на АМ „Струма“ и продължава да расте.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на  сръбските туристи, допълва БНР.

Има реална опасност ситуацията да стане още по-сложна към края на седмицата, предупредиха  работещи на граничния пункт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: опашкаколиКулата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
51
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 години
Много злоба към пътуващите за Гърция има по-долу. То не са развалени лютеници, стари маслини. Или нямате пари да отидете и вие на почивка там или ви е яд, че хората въпреки затрудненията предпочитат да отидат там, а не да дойдат при вас на мутроморието. И в двата случая вие сте лузърите, колкото и да се пените. Поздрави от Порто Карас!
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички бягат от безплатните чадъри на Ангелкова и Подпорните стени наТу лупа и Шайката Му?
12
2
 
12
 
! Отговори
мангъра преди 3 години
Това е резултат от моите изявления.Честито.Очаквам всички да ни затворят
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезинформация. Маказа е отворен.
10
22
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Тръгнаха "бедните" българи на път....най-бедните в Европа, а пак на опашка за почивка в Гърция...криза имало?Така ли се прави по време на криза - дай днеска до дупка пък за утре кой да мисли.Бойко примерно да мисли как ще оцелея утре, аз днеска ще си правя купона......ЗАСЛУЖАВАТ СИ ВСИЧКИ СЪДБАТА!ГЛУПАВ НАРОД!
9
22
 
13
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Нека да бъдем патриоти, всеки да помисли, да погледа държавната реклама по телевизиите за Преоткрий България. И след това да избере Балгърското? Да отиде на нашето черноморие, да се помогне на балгърския туризъм, за да може да се развиват фирмите и икономиката.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къдя бряг нали има вирус? )
7
47
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
И какво търсят в Гърция софийските селяни ? Да вземат да се преместят там да живеят ! Гърците ще им дават да ядат развалени маслини на корем !
6
3
 
12
 
! Отговори
Черепа на Божков преди 3 години
Елате в Дубай -тук е евтино и чисто!!-Бъдетебудали бъдетездрави бъдететуристи (хаштаг)
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Движението на останалите пунктове с Гърция не работЯТ"-Движението не работят.... После била на матура, сигурно изкарала отличен, журналистка .....Грамотност!
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мисля, че една двудневна стачка с блокиране на пункта ще оправи положението. Преди две-три години три гръцки трактора постигнаха целите си за няколко часа.
3
3
 
18
 
! Отговори
И преди 3 години
най-кривия момент е, ако на някой му прегрее и вземе та стопи гарнитурата точно в Гърция. Следва пресичане на маслото и даже не ми се мисли!
2
2
 
1
 
! Отговори
ХАНКО БРАТ преди 3 години
Грешката е наша ,,--А не на Водачът. Монтирали сме камерата наобратно в посока движението,,,
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаят хората къде е хубавото.