За седмица: КАТ хвана 80 без книжка на пътя

Ще се следи трафикът по повод отпуските и транзитно преминаващият
11
За седмица: КАТ хвана 80 без книжка на пътя
Снимка: БГНЕС

Над 80 неправоспособни водачи са установени за седмица от Пътната полиция. 14 от нарушителите са хванати при проверките в Плевен.

В това число се включват и тези, които нямат книжка, така и тези, на които е отнета, стана ясно на брифинг.

През последните две седмици пътните полицаи провеждаха операции с различни акценти.

Съставени са повече от 1570 фиша за нарушения на пешеходци и 452 акта. Повече от 1500 са актовете за пресичане на нерегламентирани места. 

За нарушения на водачи са съставени повече от 5500 акта и над 13 800 фиша на място при извършване на нарушението.

Повече от 80 водачи или пътници на мотоциклети са били без защитни каски.

Най-много нарушения са установени на територията на Плевен, Пловдив и Русе. Отчита се известно намаляване на загиналите и ранените и на ПТП-та в страната, данните се обобщават.

През летните месеци акцентът ще бъде върху транзитния трафик от трети страни и интензивния трафик по повод летните отпуски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 3 години
Въпросът е какво правим с тези 80 *** ?
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За седмица КАТ хванали 80, а за останалите около един милиард и половина нарушения за тази една седмица, КАТ какво направи?
7
0
 
6
 
! Отговори
Данчо КАТерицата преди 3 години
Брау на колегите. Но от тати знам че тез неща чекмедженце не пълнят.
6
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Какво значи пресичане на нерегламентирани места? Ако съм извън населено място и пресеча пътя в нарушение ли съм? Като няма коли пресичам където си искам.
5
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Така е като законите на разглеждат подобно нарушение като опит за убийство. На по-долния само ще му кажа, че като влезеш в морето рискуваш само своя живот, а на пътя...
4
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Е и?Какво като нямат книжки?Да не би всеки който влиза в морето да има диплома по плуване?ПП. Това е разсъждение на холандски съдия по случай с убит.На когото не му харесва - не става за европеец.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така -мачкай !Време е кат да отворят по един наказателен паркинг във всеки по-голям град. И като спрат някого без книжка, без преглед, без застраховка с неплатени глоби от предни години - колата се закарва там и да може да си я прибере само след като е платил каквото трябва. На всеки 6 месеца непотърсените коли се пускат на търг .
2
4
 
13
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
КАТ Трябва да направи като в Германия - отбиват цялата колона - проверка за Алколох , Дрога и Правоспособност . Голямата Заплаха в България са Неправоспособните Водачи - Особено тези с Отнети Права за Управляване на Автомобил - Те са причинили Тежки ПТП в Пияно състояние , Дрогирани и НЕСПАЗВАЩИ ПРВИЛНИКА за ДВИЖЕНИЕ - Тоест Водачи които представляват Опасност за Хората .Закона Трябва да се промени - ако те хванат без книжка - 1 година Затвор , ако те хванат с Отнета Книжка - 5 години Затвор БД
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само 80 хванати??? Останалите които не са ги спряли и те така без книжки.