И двама от заместниците на русенския кмет са с коронавирус

Общината възобновява нормалната си работа утре
7 юли 2020 18:22, Анисия Иванова
5
И двама от заместниците на русенския кмет са с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Община Русе възобновява нормалната си работа след щателна дезинфекция утре. Временно функциите на градоначалник ще поеме зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, който е с отрицателен тест, съобщиха от общината.

Направените PCR тестове на другите двама заместници - Златомира Стефанова и Енчо Енчев, са били положителни, съобщиха от РЗИ днес веднага след излизането на резултатите.

Още по темата

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев е бил извън града през последните дни и не беше сред контактните лица на кмета Пенчо Милков. Затова той пое функциите на градоначалник днес, след като Пенчо Милков вчера бе приет в Белодробната болница в града с пневмония.

Енчо Енчев и заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова са в добро състояние и без оплаквания и вече са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина. Здравословното им състояние ще се наблюдава ежедневно от личните лекари и при промяна ще бъдат предприети мерки. Продължава издирването и тестването на всички, контактували със заразените.

Пробите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева и Димитър Недев са отрицателни. Те обаче ще останат под карантина в следващите 2 седмици, както и секретарят на Община Русе, вр. изп. длъжността главен архитект и директорите на дирекции.

Всички контактни служители, които дадат отрицателни проби за коронавирусна инфекция, ще продължат работата си, като в момента се създава организация на дейностите. 

По указания от РЗИ ще се наблюдава състоянието на служителите, които ще бъдат работа в Общината утре, като няма да се допускат хора с наличие на каквито и да било симптоми, като кашлица, хрема и температура.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
Между другото, за всички конспиратори, които казват, че няма вирус и управляващите лъжат, за да ни налагат диктат, кметът на Русе е от БСП. И е доста млад.
4
0
 
1
 
! Отговори
izh преди 1 месец
Не можем на софрата сами. Някакси скучно е
3
2
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 месец
Еми чистачката на русенският кмет, тя как е?
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно малко русе има кмет с 4 заместника, така ли? Брех
1
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Ами ,ако има хора които го карат безсимптомно,тях как ще ги спрете да посещават общината?