Лекар: Престъпление е медиците на първа линия да са неосигурени

Недоволството в "Спешна помощ" идва след смъртта на д-р Стамов
Обновена: 7 юли 2020 08:48 | 7 юли 2020 08:20, Петя Славова
17
Лекар: Престъпление е медиците на първа линия да са неосигурени
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След смъртта на доктор Юлиян Стамов, колегите му от "Спешна помощ" поискаха оставката на директора доктор Гелев.

"Медиците на първа линия не могат да бъдат неосигурени. Това е престъпление! Не можеш да изпращаш медицински екип без полиция на място, където се стреля. Не можеш да изпращаш екип без необходимите предпазни средства и облекло на място, където има съмнение за COVID-19. Това е престъпление равносилно на убийство!, обясни доктор Николай Клинкачев пред БГНЕС.

Още по темата

По думите му, в Спешната помощ продължават да се наливат много пари, които не отиват нито за лекарите, нито за подобряване на обслужването на пациентите. "Това са нашите пари. Не трябва да се дават хиляди левове за ремонта на 20-годишни линейки и други подобни нередности. За съжаление, има и политически примес. Една система, в която се наливат толкова много пари е удобна както за настоящите, така и за предишните и бъдещите управляващи.

Познавам д-р Юлиян Стамов от първи курс, работихме заедно в Спешна помощ и дори съм го обучавал около една година. Много свестен човек и точен лекар. Той беше добър специалист с около 20-годишен трудов стаж и да загубиш такъв човек и кадър е неприятно както за нас колегите, така и за неговите близки. Светла му памет!

Не съм чул ръководството на Бърза помощ да изкаже мнение за случилото се д -р Стамов, защото г-жа Сунгарска не е представител на ръководството, а е говорител на ЦСМП-София, тя не е медицинско лице и не може да коментира медицински случай, освен ако някой не й е написал какво трябва да каже. Ако аз бях на мястото на директора на Бърза помощ д-р Гелев, щях да изляза и да обясня ясно и разбираемо както на колегите, така и на обикновените хора какво се е случило с доказателства, включващи документи и записи. Самият факт, че той не излиза като представително лице на Бърза помощ, за да изкаже своето мнение и да представи доказателства, говори сам за себе си.

За съжаление, в Бърза помощ нищо не се е променило от времето, когато работех преди 14 години, с изключение на някои козметични промени…", заявява още д-р Клинкачев


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гл.уп.ости
Как полицията да не знае,че екип на Спешна помощ отива там ,, където се стреля,,, като от централата на тел 112 е предадено повикването. А самото ,,112,, е полицейско подразделение.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този мушморок откъде изпълзя.
Сега от загубата на скъпия за всички ни колега ли ще прави капитал?
Какво лошо има в това здравно заведение да има говорител и юристи.
Лекарите се изказват в лекарските колегии.
За социалните мрежи си трябва специалист.
Сега е важно проверката на Министъра да е ползотворна.
Защото пандемията си е налице.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали Мангъров казва на народа да не се плаши, да си живее живота, че маските не пазят и няма от какво да го пазят, защото всички ще минат през вируса и ще получат масов имунитет след 70 процента заразяване?

Лекарите защо не отговорят на Манъров и мангърите, че това е престъпление към народа?

Само лекарите ли трябва да се пазят, защо лекарите мълчат за пропагандата към народа с лъжи?
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
е нали бяха осигурени....
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В онова чекмедже сигурно има за защитни облекла до 2050 г. вкл.
12
0
 
4
 
! Отговори
нашата съвест къде е преди 1 месец
Найстрашната присъда за нашето мълчание са цитираните от близки последни думи на този достоен лекар, заразен от пациент , за който е направил и невъзможното - приблизителен цитат "На мен колегите отказаха линейка, а за *** изпращат винаги..."!? Неосигурените, но чудесно осигурявани и обгрижвани от тази държава *** - без обсолютно никакво основание за това! И днес, излизащи от Пирогов *** се качваха без маски в транспорта! Утре ние ще сме д-р Стамов! Защо мълчиш НАРОДЕ?
11
3
 
4
 
! Отговори
Народен човек преди 1 месец
Умишлено настройват лекарите едни срещу други!! Щото тези "на първа линия" получават допълнително по 1000 лева!! А РИСКЪТ Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ!!!;
10
1
 
5
 
! Отговори
Боко Чекмеджето преди 1 месец
Всички доктори от " Спешна помощ" да слагат скафандрите!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 1 месец
А какво значи медик " на първа линия"??? Стига с тези разделителни линии!! А лекарите, които приемат и консултират болни в "Спешна помощ" но работят в ДРУГИ ОТДЕЛЕНИЯ??? Те на коя линия са?? Нали всеки, който потърси помощ се счита за потенциален заразоносител???
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A не е престъпление лекар да осакати пациент. Тогава е допустимо?
7
2
 
13
 
! Отговори
Генчо преди 1 месец
Сунгарска как ги каканижеше и лъжеше по БТ В.Те като към свой лекар имат такова отношение ,какво остава за обикновен пациент?!Преди време нейният баща лънготеше по същия начин.Беше депутат от СДС и автомонтьор.В Ботевград,Правец и Етрополе въртяха далаверите с приватизацията.
6
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Според мен трябва всички директори на спешни центрове да наредят на всяко повикване екипа да ходи с пълно предпазно олекло-такова каквото е в отделенията където лекуват заболелите! Трябва да се счита, че всеки пациент е потенциален носител, а не да се вярва само на обясненията им.
5
5
 
3
 
! Отговори
А преди 1 месец
Всичко е ясно. Щом Ники Клинкачев го е обучавал. Човека не е имал шанс да оцелее. Бог да го прости
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е защо не са осигурени?! Колко пъти се би в гърдите шебека банкянски, че шиеме, та се късаме, предпазни облекла??? Къде са?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е какво да се е променило?
ГРОБ могат единствено да усвояват!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да взимат платняна маска от 3 лв, 7 милиона българи ни принудиха да ги носим за защита. Ако не помагат, да излезнат и да го кажат ясно както говориха за труповете!
1
1
 
4
 
! Отговори
Чудно преди 1 месец
какви са тея скокове на заразените от ковис 180-63-170? всяка неделя?
Днес? защо се бавите с данните?