Още три медсестри от МБАЛ-Шумен са с COVID-19

В областта до момента заразените са 144
7 юли 2020 15:48, Ния Христова
3
Още три медсестри от МБАЛ-Шумен са с COVID-19
Снимка: Pixabay
Три медицинсдки сестри от МБАЛ - Шумен са с дали положителни проби на PCR тестове за COVID-19 в Шумен, съобщи директорът на РЗИ - Шумен д-р Пепа Калоянова.
 
Информацията за положителните проби е получена по телефона и още не е обработена в единния информационен портал. Това е и причината трите случая да са извън обявените за последното денонощие в страната. Според данните на портала за последните 24 часа в града нямаше нови случаи.
 
Две от медицинските сестри са от спешно отделение. От там е и сестрата, която беше с доказан коронавирус миналата седмица. Те са били тествани именно като контактни лица на колежката си. Третата новозаразена медичка е сестра в операционния блок. 
Още по темата
 
Първите две са без никаква клинична картина, а третата със слабо изявени симптоми. И трите са поставени под каратина по домовете си и не е било наложително да бъдат хоспитализирани, допълни д-р Калоянова.
 
В областта от началото на пандемията са регистрирани общо 144 случаите на COVID-19, четири са заболелите сестри от МБАЛ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куцо и сакато се юрнаха в чужбина да печелят и като се оказаха в заразено обкръжение дадоха назад , защото тук ще ги лекуват безплатно , независимо дали са осигурени или не .Тези донесоха заразата , а онези дето не ги спряха навреме да карат карантината в изолирани места , а им позволиха да шарят из страната и да се приберат по домовете си са най--виновни за сегашното положение.Неадекватното разбиране на понятието карантина от големия началник и безотговорното отношение на всички нас е резултата
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече с измисления грип, псевдоновинари!! Или да изчакаме първо да дойде "опровержение след няколко дена акто при всички случаи, преди да ви се подиграваме а??
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
довечера ще има поне 400 заразени и излизаме на първо място в ЕС (