Без шествие на 11-ия ден на протеста в София

За пореден ден протести имаше в страната и в чужбина
19 юли 2020 23:15, Анисия Иванова
176
Без шествие на 11-ия ден на протеста в София
Снимка: БГНЕС

За 11 ден протест се проведе и в София. Няколкостотин души се събраха в центъра на столицата за пореден антиправителствен протест под наслов "Да защитим демокрацията" и с искане за оставка на кабинета "Борисов" и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите решиха да не предприемат шествие до Народното събрание и по централните софийски улици. Организаторите обявиха, че от утре протестите ще се провеждат пред парламента. Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да бъдат дебатите по Вота на недоверие, внесен от БСП

За пореден ден във Варна се проведе шествие по централните улици на морската столица. Хората са категорични, че няма да се откажат, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Протест имаше и в Благоевград. Десетки изразиха недоволството си в близост до пътя за Гърция, но до затварянето му не се стигна. "Ние се обявяваме категорично против всички, не само Бойко, а и е време всички да си заминат до един", смята Людмила Манова.

Подобна пътна блокада вчера имаше и в Кресна. Водач на джип се е опитал да премине през протестиращите, но бил спрян от полицията. Джипът е бил управляван от кандидата за кмет на Кресна от ГЕРБ Милчо Караджов.

"Човекът имаше как да мине, обаче реши явно да ни изчака ние отново да спрем движението и тогава реши да минава, спря колата пред нас и започна да подава рязко газ", обясни Стефан Делиов.

Протести има и зад граница. Около 150 българи излязоха на протест пред консулството ни във Франкфурт. Наши сънародници в Дания и Австрия също подкрепиха протестиращите в страната.

Недоволни се събраха днес и в Брюксел. Протестът съвпадна със срещата на върха, в която участва и премиерът Борисов. Сънародниците ни настояха за оставка на правителството и главния прокурор. Вчера в подкрепа на демонстрациите у нас българи се събраха пред консулството ни в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо днес като е почивен ден са протестирали по-малко. През седмицата хората са на работа, освен ако са от тези, които не работят, а ги изхранват мама и тате - най-онеправданите винаги - с айфоните и новите дрешки.
16
11
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
И как Гешев им пречи? Като не са обявили Божков в Интерпол? Така ли го търсят? Така ли се борят с мутрите? Каква е тая гротеска? Разбирам че на вас ви се плаща да дрискате коментари, ама не ви ли става обидно че хората ви се смеят на опорките които повтаряте в несвяст по 24 часа на ден?! БОЖКОВ НИКОЙ НЕ ГО ТЪРСИ!
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един изцяло платен протест по един или друг начин. На едни им дават пари, на други са им обещали постове, заплати, коли и т.н.
14
4
 
6
 
! Отговори
Рани преди 3 години
Акде стига с тея простотий
13
6
 
4
 
! Отговори
да преди 3 години
м даМ добре се вибда че от тоя народ не става *** за зеле !
12
14
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
като те вкарат у Еврозоната ще видиш какви проблеми имаш .... залупен *** !
11
8
 
33
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Просто като нормални хора изчакайте изборите и гласувайте за някой друг. Никой няма нужда от хаос в момента. Имаме по-големи проблеми.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последен ще остане Йоло Денев. След напускането на Триото. Мая Божкова вече напусна. Нема хора.
9
11
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
до2 как да дойде по лесният начин след като видиш какви алчни ,некадърни селяци са се нажутали са се набутали в паралемента ! такива прости и нагли селяни се махат само с бой ! теот друго не разбират .
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Етати и младежта заулява... На тези ако чакаме да ни оправят ще се изчакаме. Толко са зле, че един протест със света не могат да изкарат. Сополанковци. Ако не са чичковците и лелките да им казват какво кога да правят и ще се разреват като в детската...хмърльовци.
7
8
 
20
 
! Отговори
х преди 3 години
Затихват нещата. Скоро ще забравим, че е имало протести.
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквон опита да запали българия с етносите и контрапротест в Росенец.Обаче не се получи. Няма да се бием българин с българин. Ще се бием българин с мафиот
5
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев ще победи Бойко
4
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла Европа, Българи протестират срещу баш чекмедже бабаит и юриста завършил пуца за милиционери. В Испания има хора и пред хасиендата на мис потни прашки. Освиркват го и в Брюксел, и къде ли не, но мисирките мълчат като бит участник в прайд.
3
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко са плащали днеска.
2
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставката явно ще дойде по трудния начин.Така да бъде.
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останаха само оригиналните схемаджии :) Време е полицията да ги смачка и разследва.