Цените на имотите надолу с между 5-10%, какво е търсенето?

В пандемията интересът е към къщи до градовете
87

Пазарът на недвижими имоти се оказа сред най-засегнатите вследствие на икономическите последици от коронакризата. Промените в сектора вече са факт.

Наблюдава се спад в цените на имотите и по-строги изисквания при ипотечни кредити от банките. След големия спад в търсенето на жилища, едва сега се усеща раздвижване на пазара.

От 5 до 10 % са се понижили цените на имотите. В момента най-силно се търсят къщи в близост до градовете.

Според брокери има доста обаждания от купувачи, включително и нещо изненадващо - хората продължават да търсят закупуване на имот чрез финансиране от банка, предаде Bulgaria ON AIR.

Експерти твърдят, че оценките на имоти са с една идея надолу. А кризата с коронавируса затегна условията на банките за отпускане на кредити.

Напоследък се забелязва и повишено търсене на едностайни апартаменти. Според анализатори на имотния бранш, нова криза би довела до още по-сериозно понижение на цените на недвижимото имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Как започват повечето обяви за имоти днес: Нова още по-ниска цена...
74
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 3 години
До АнонименНе ми се вярва, че цената 80000 в лв !!! От години само в евро !34277
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като софиянка да ти кажа-не ни мисли! София не е мегаполис и държавата ни е твърде малка като площ. 50-100 км не са никакво разстояние. Всеки да мисли са себе си и да не се кахъри за другите.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66- Я ВЛЕЗ В ОБЯВИТЕ И ВИЖ КОЛКО СТРУВАТ 50/60 Г ПАНЕЛКИ В СОФИЯ...РАЗГЛЕДАЙ И "КАРТИНКИТЕ" КЪМ ОБЯВИТЕ И СИ ПРЕСМЕТНИ КОЛКО ТРЯБВА ДА ВЛОЖИШ ЗА ДА ГО ПРЕВЕДЕШ В ГОДНОСТ ЗА ЖИВЕЕНЕ.
71
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не искам да заблуждавам, нямам никакъв интерес и всеки да мисли със собствената си глава, просто разказвам. Като икономист питам проектанта, ако е по-голям от 30 год. дали има наблюдения какво се случва след първоначалния спад на имоти при криза? Още повече, че сега кризата не е кешова! В банките има много пари! Работещи в чужбина също! Спад, после - кешовете в имоти, после-възходяща спирала! Разговорът е сериозен и за сериозни хора.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Ако тоя елит е като барба ганьос няма нищо за разбиране!
69
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз едно не мога да разбера живея в елитен столичен квартал сред елитни хора,които карат джип за 100 000 лв.,но пък нямат 20 лв. за чистачка примерно,а пощенската им кутия прелива от съобщения за плащане на сметки!
68
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
проблемът и кризата дойде от големите мегаполиси в западния свят и затова те са най-засегнати в момента.гледай какво се случва в момента в ню йорк,лос анжелес,чикаго,сан франсиско,атланта и т.н. и виж какво чака софия...масово американците стягат куфарите и напускат големите градове там,които се превръщат в свърталища на наркомани,бездомници и пропаднали типове.големите градове имат огромен проблем-милиардни дългове,които се трупат ежеминутно.софиянци ннима не разбират,че ги чака същото!
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименхубаво де, а който е нямал 13 хиляди долара. Колко човека сегаима т 80 хиляди евро в кеш? Не заблуждавайте хората така, хората нямаха буквално за хляб, а и самия хляб беше оскъден. Хората които направиха пари тогава са тъй наречените кредитни милионери/не говоря за единични случаи/. Но точно тогава, с точно този обезценил се и горабен от народа български лев хората направиха пари. Познавам такива хора, към днешна дата съдбата им го връща на някои.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименбеше много отдавна това време,когато можеше да си намериш хубава и добре платена работа в голям град...в момента масово софиянци получават по хиляда лева заплата,което е много малко.
65
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
Да си купиш апартамент днес е като да си купиш фабрика на 8.9.1944 г.Аз работя като проектант и строителен надзор,познавам бранша и пазара.При миналата криза от 2008 -2010 цените на жилищата паднаха наполовина, дори и повече.Просто трябва да се чака-жилищата,които се продават днес са готови още преди кризата,предприемачите са продали по-голямата част от сградите още през зимата и имат пари.Новостроящите сгради,които ще получат акт 15 догодина ще са с цени по-ниски най-малко с 30%.
64
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали помня 97-***?Помня я! 96-та купих апартамент за 13 хиляди долара-сега стойността му е 90 хиляди евра. Купих и друг с кредити, разбира се. Сега тези имоти ми носят приходи, с които си живея семпло в провинцията и ми спокойно. А, иначе съм съгласен, че минахме през много тежки времена. Животът обаче е за смелите и тези, които рискуват - сега има многобройни варианти.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Ботунец, което е в София/спорно докъде/ има и по 20 хиляди евро. провери. В обеля, което опредленео е в София има ново сторителство за 40 хил евро, панлеки там има обявиза 55 хил евро. Ако панел ти е мечтата сигурен съм че ако не за 40, за за 45-55 евро ще си намериш и то в желания район.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
65-ти: Ако аз открия имот панелка-65 кв. за 80 000 лв. /както си написал/ще я купя веднага! За 80 000 лв. панелки в София няма!Ако има в други градове може-не съм запознат.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "В големите градове възможността да намериш работа е винаги по-голяма и по-високо платена."Помня ясно 1997 г., ти помниш ли я? В едни такива времена предпочитам да съм на село. В същите тези времена хората, които бяха теглили огромни заеми спечелиха. Но това, че града е голям, не означава, че винаги ще има работа за всички. Това днешните кризи са големи кризи за западна европа, ние през какво минахме и след война не е било такова.
60
5
 
19
 
! Отговори
Али Реза преди 3 години
Драги мой, идат тежки времена, библейски времена на мъка и изпитания. Не ви трябва да се загробвате с кредити в тия времена, а много кешовина. Защото без кешовина ако ще и 20 имота да имаш, а няма в джоба за хлебеца си го закъсал яяяяко.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ- ДВУСТАЙНА ПАНЕЛКА ОТ 1975Г- 65- КВАДРАТА ЗА 80 000ЛВ- 1230ЛВ НА КВАДРАТ- ТОВА Е НАМАЛЕНИЕ КАЗВАТЕ!
58
4
 
22
 
! Отговори
??? преди 3 години
Цените на имотите не са мръднали и 1% не пишете глупости от години следя ежедневно цените!!!!
57
3
 
11
 
! Отговори
Лиса преди 3 години
На някои много им се ще да им подаряват имоти. Няма такъв филм. София не е България и не може да определя модата в бизнеса с имоти. Сега модата е къща с двор близо до голям град. Цената е висока за бедняци. Безплатен съвет - като нямаш кеш не тръгвай с голямата кошница.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Човече, ако излязат апартаменти на тези цени, ще се избием :) Че и ти ще се блъскаш.