Цените на имотите надолу с между 5-10%, какво е търсенето?

В пандемията интересът е към къщи до градовете
87

Пазарът на недвижими имоти се оказа сред най-засегнатите вследствие на икономическите последици от коронакризата. Промените в сектора вече са факт.

Наблюдава се спад в цените на имотите и по-строги изисквания при ипотечни кредити от банките. След големия спад в търсенето на жилища, едва сега се усеща раздвижване на пазара.

От 5 до 10 % са се понижили цените на имотите. В момента най-силно се търсят къщи в близост до градовете.

Според брокери има доста обаждания от купувачи, включително и нещо изненадващо - хората продължават да търсят закупуване на имот чрез финансиране от банка, предаде Bulgaria ON AIR.

Експерти твърдят, че оценките на имоти са с една идея надолу. А кризата с коронавируса затегна условията на банките за отпускане на кредити.

Напоследък се забелязва и повишено търсене на едностайни апартаменти. Според анализатори на имотния бранш, нова криза би довела до още по-сериозно понижение на цените на недвижимото имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувачески интерес винаги има,но пари нЕма!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова седмица,нови новини.Вие какво искате? Все едно и също ли да пишат писарите? Еее не може,и те *** връзват,пари и те трябва да заработят.Между другото утре пак или ще вали,или няма да вали.
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе преди няколко дни пишеше тук, че цените нямало да падат, а пък търсенето се увеличило :)
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица писахте пък обратното.
31
8
 
41
 
! Отговори
Tiger преди 3 години
Трябва да съм луд да дам толкова много пари за стар апартамент в мизерната София.За същите пари си купувам имот в Испания, далеч от крадливи и завистливи българи.
30
19
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Вижте сега. В икономиката има пряка връзка на всяко едно нещо с друго. Баба ми ми разправяше как си е купила 3 стаен апартамент за 7 000 лв още когато не съм бил роден. Хубуу, ама дайте да видим сега другите неща. Колко е струвала торба цимент, арматура, кабели, гипс, надника на един майстор, хляба и салама дето го яде. А сега вижте същите тези цени и чакайте нещо да падне :)))
29
25
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Аз предлагам на балонаджиите да почакат още 10-20 години да паднат имотите и да станат колкото един хляб и тогава да купуват :)))
28
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези надути цени и балони в най-бедната държава на Земята, индианците умряха отдавна. В Германия на по-евтини цени си купуваш жилище и осигуряваш семейството си доживот в благоденствие... Честито на печелившите тарикати
27
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Короната предефинира пазара, вече няма нужда да си в клоаката София, че да си програмираш - трябва ти нет, спокойствие и чист въздух.
26
8
 
27
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Спрямо доходите имотите никога не са били евтини. И да паднат - това значи много безработни и по-ниски доходи... все тая. Могат да спечелят хората с кеш, хората от БКП, които източиха КТБ!
25
2
 
47
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
балонът се надува и ще се спука
24
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ПАДНАТ 2-3 ПЪТИ,ЗА ДА ИМА ЛОГИКА ДА СЕ КУПУВА
23
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе нали Цеци си купи 7 апартамента "от ефтините фирми" ...ББ и той къщи на любовници.. власта се шири и живее в апартаменти дето уж приятели и кумуве им били дали да ползват ..Пачки с милиони евра ..патлаци ..кюлчета ... Убавиня. Аре кога че сдава власта оня Тик Тик ввв ттт ааа
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
имало обаждания хеехехе и тва ги изненадвало... гладни брокери...
21
2
 
50
 
! Отговори
Да падат преди 3 години
Нали се подготвиха с цените, качиха ги преди кризата, за която от 2 години се говори. Сега има къде да паднат. На зелено над 1100 евро за кв м, много е. Да не говорим за готовите апартаменти, все едно в Париж живеем.
20
2
 
55
 
! Отговори
d преди 3 години
Още не са и почнали даже да падат. Като дойде падежа на кредитите на всички тия строители и стой та гледай как ще почнат да падат с по 30% само и само да не им вземе банката блока.
19
2
 
50
 
! Отговори
az преди 3 години
Айде стига бе? Ама нали през ден има статия, колко са добре. Как процъфтяват? Пък сега с 10 процента надолу и едностайни само? Пък тя икономическата криза даже още не е започнала. Как така?
18
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има нужда от имот купува. Спряха да купуват прекупвачите, дето имат свободен кеш. Аз имам нужда от селска къща, до 15 км от града и търся усилено. Не ме интересуват брокери, неброкери.На брокерите им се пазаря яко и искам да намалят. В крайна сметка ще дам макс 2 бона комисионна, което не е кой знае колко. Една заплата
17
0
 
50
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Е, как нали преди няколко дена твърдяхте обратното, некъв експерт даже имаше?
16
5
 
65
 
! Отговори
Boto преди 3 години
Явно ни смятат за много прости. Платени статии дето обясняват колко нищо не е станало даже имотите са си без пари и няма защо да падат.9 милярда отсрочени кредити. Липса на летен а сигурно и зимен сезон. Фалити на туроператори, заведения и какво ли не.Срив на цените в Англия и Германия Ама не ние убавци нищо нема да падне!