Четвърти ден гори сметище край село Богдан

Пожарът е причина за обгазяването на Добрич през изминалата нощ
22 юли 2020 14:50, Ния Христова
4
Четвърти ден гори сметище край село Богдан
Снимка: БГНЕС

Пожар на сметището край село Богдан, община Добричка, гори вече четвърти ден.

В неделя е бил подаден първият сигнал. Екипите на пожарната се опитват да ограничат разрастването му, за да не засегне близката гора. Огънят на сметището е и причината за обгазяването на Добрич през изминалата нощ, предаде БНР.

Екипите на пожарната безопасност са ограничили разрастването на пожара, но все още не могат да го загасят напълно, тъй като сметището гори в дълбочина, обясни директорът на Пожарната безопасност в Добрич комисар Дарин Димитров.
 
Според комисар Димитров сметището трябва да бъде разровено с тежка техника и заровено с пръст. В противен случай огънят ще продължи да се разраства и да гори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ПУШАЦИ преди 3 години
Само простотии. Щели да финализират покупки. Щели да измерват. Стожер МожерКОЙ ЩЕ СПРЕ ПОЖАРА БРЕ ТИКВИ?Или ще се дрънкат простотии и ще чакаме дъжд?
3
0
 
1
 
! Отговори
Кмет преди 3 години
До От ДобричНе искам нищо, просто питам. Мисля, че трябва да се знае.
2
0
 
1
 
! Отговори
От Добрич преди 3 години
Искаш да хване маркуча и да гаси той ли?Не съм му и симпатизант, но хайде да се замислим малко а? По повод пожара: От няколко години *** на Добрич се преработват в депо до с. Стожер. Въпросът е дали някой вече не е припознал земята под сметището и около нея за своя и желае просто да поразчисти малко преди да финализира новата си покупка?!? Къде са и институциите, които трябва да проверят за съответните замърсявания?
1
0
 
1
 
! Отговори
Кмет преди 3 години
Какво прави кмета на Добрич Йордан Йорданов за овладяване на кризата с пожара на сметището край село Богдан?