КАТ започва полицейска акция в цялата страна

През уикендите проверките ще бъдат засилени
25 юли 2020 08:16, Елка Василева
45
КАТ започва полицейска акция в цялата страна
Снимка: архив, БГНЕС

Пътната полиция започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства.

Автомагистралите, първокласните и второкласните пътища са акцентът през почивните дни и пиковите часове, обясни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция.

Още по темата

"Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни и ще разположим допълнителни екипи, за да следят за превишена скорост, употреба на алкохол, наркотични вещества. Извън тези часове на натоварен и засилен трафик контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства. В курортите към момента има т. нар. "зелен коридор" за тировете. Именно заради последните тежки пътни инциденти с тях е и активизирането на контрола от наша страна", каза инспекторът, цитиран от БНР .

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикендите проверките ще бъдат засилени, каза инспектор Крушарски и припомни глобите.

"За алкохол, наркотични вещества започват от 500 и стигат до 1000 лв. с лишаване от половин година до една година. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съответно съдът се произнася по наказанието", обясни инспектор Николай Крушарски.
 


45
Още от Страната
Облачно в Западна България, в Източна – слънчево и горещо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
минувач преди 2 седмици
Ама как така следят и за "...употреба на наркотични вещества" ?!? Редом с алкохола...
Алкохолът е свободно продаваем, а наркотичните вещества, не са ли забранени ?!?
Хем забранени, хем следят за тях! Значи...всички са наясно, че всеки може да си закупи, както алкохол, така и наркотични вещества !? Е, ква стана тя ???
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така де, слагат ограничение до 40 км/ч на някой широк многолентов прав път, където е безопасно и със 160 км/ч да караш, и пълнят гушите за нула време.
34
0
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 2 седмици
ТИЕ КАТО ЗАСТЪПВАТ НА СМЯНА-НА РАЗВОДО-КОЙ КАДЕ ЩЕ БЪДЕ И КАК-ИМ ДАВАТ НОРМА.
-АКО НЕ СЕ ВЪРНАТ С НОРМАТА НЕ СА РАБОТИЛИ.
33
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
Юруш на релетата!Данчо Катажията на пътя ли ще е..и другите Тръпков и там ли ще са? Хаха!Разпасан башибозук!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че до сега какво правиха?
31
0
 
5
 
! Отговори
до к.27 преди 2 седмици
Извинете: не "да ги ЗАПОМНЯТ тамошните пътни полицаи...", а да се чете "да ги ЗАПОЗНАЯТ тамошните пътни полицаи". Целта е нашите КАТаджии да се научат какво трябва да правят и как да се държат с нарушителите на пътя. Защото в САЩ изискват да се спазва правилника за движение по пътищата, а в БГ се НАКАЗВА и сетне нарушителят се разкарва поне в две инстанции като последния престъпник. Робска България!
30
0
 
18
 
! Отговори
Срамуваме се от вас! преди 2 седмици
В БГ служителите на КАТ не се държат като отговарящи за реда на движение по пътищата, а като рекетьори, каквито са техните началници и шефовете на РУ на МВР. Шофьорите са мачкани като стадо овце, а който посмее да се обади, бива мачкан като последният рая. Това е политиката на министъра на МВР и висшите шефове около него. Очевидно така са научени в ПА и те се държат бетер феодали. И.Ив., Терзийски, Хаджиев бяха основните лица в гнета над шофьорите през великденските празници.Повишиха ги.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До до бачкер

Много лесно се дават акъли отстрани.
28
0
 
8
 
! Отговори
Продължение на к.27 преди 2 седмици
Решението се обявява в присъствието на нарушителя; това на полицая не е задължително. Присъдата на първото нарушение като правило е забележка, за второ - глоба, за трето - повишаване на застраховката 2-3 пъти.При нараняване на лице се добавя тази за причиненото нараняване. Както се вижда, полицаят участва само със съставяне на протокол за ПТП и предаването му на съда. А БГ пол.офицери искат КАТ да стане обвинител и съдия. Какво да се прави, това е мирогледът и манталитетът на БГ МВР!
27
0
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 2 седмици
Целта е да пълнят бюджета с глоби .Ако Българите в един момент станат толкова съвестни ,че от КАТ няма на какво да се хванат .Помнете ми думата ,че ще намалят скоростта от 90 на 60 км/ч от 50 на 30км/ч градско.Ще забранят и слушането на музика в колата .Само и само да пълнят бюджета и да си раздават дебели бонуси !!!
26
0
 
9
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 седмици
КАТ кога ще се закрие????????????
25
1
 
6
 
! Отговори
Научете се, полицаи! преди 2 седмици
Да идат шефовете на РУ на МВР (да ходят началници на МВР от ранга на Терзийски, Хаджиев, Златанов е безпредметно, защото не знаят английски и нищо от видяното няма да запомнят), да ги запомнят тамошните пътни полицаи с това, че те не се крият с колите или без тях зад храсталаци, след завои и по долчинки, а патрулират по пътищата и там спират шофьори,които нарушават ПДП. Те съставят акт, който се предава в съда и в срок до 1 седмица се разглежда от съдия и на заседание съдията произнася присъдата
24
0
 
21
 
! Отговори
милиционерска държав преди 2 седмици
То за това в Б-я никъде няма отсечка 2--3км на която да не са поставени по 10 знака .Въобще не можеш да погледнеш напред защото ще изтървеш поредната щуротия узаконена със знак .....А погледнеш напред или се отпуснеш смятай ,че си изгорял.
23
1
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 2 седмици
С предимство ще се спират автобуси превозващи протестиращи!
22
2
 
6
 
! Отговори
до работника преди 2 седмици
В Испания не съм чул да трябва аптечка и пожарогасите, а в задължителната гражданска за още 20€ и ми покрива стъкла и пътна помощ . За годините тук двапъти ми трябва пътна помощ и един път ми смениха предното стъкло защото се пукна в единия ъгъл.
Сега съм с каско за 450€ и хич не му мисля.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-мразя като ме спре и ме пита:''К'во работиш?''Иде ми да му отвъртя един шамар!
20
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 2 седмици
Е това са на барбата с
праведливите закони ,вместо акта да се напише на собственика те глобяват работника -- и колата си върви --така работниците биват глобявани ,бягат и се чудят как да изкарат пари , а шефовете пак си я карат както им е удобно.
19
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
А в малките населени места кога ще отидат?Там съществува една битова престъпност от един етнос дето и в Европа не го искат. Или в това няма пари пък и не могат да държът населението в страх.
18
1
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 седмици
ден година храни
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали не трябва да се крият в храстите, обаче те продължават да се крият! Вчера едноклетъчния се беше скрил с камера зад знак, който е на две педи от земята! Сложил камерата под знака а той застанал на четири крака зад знака, голям ***!