КАТ започва полицейска акция в цялата страна

През уикендите проверките ще бъдат засилени
25 юли 2020 08:16, Елка Василева
45
КАТ започва полицейска акция в цялата страна
Снимка: архив, БГНЕС

Пътната полиция започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства.

Автомагистралите, първокласните и второкласните пътища са акцентът през почивните дни и пиковите часове, обясни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция.

Още по темата

"Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни и ще разположим допълнителни екипи, за да следят за превишена скорост, употреба на алкохол, наркотични вещества. Извън тези часове на натоварен и засилен трафик контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства. В курортите към момента има т. нар. "зелен коридор" за тировете. Именно заради последните тежки пътни инциденти с тях е и активизирането на контрола от наша страна", каза инспекторът, цитиран от БНР .

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикендите проверките ще бъдат засилени, каза инспектор Крушарски и припомни глобите.

"За алкохол, наркотични вещества започват от 500 и стигат до 1000 лв. с лишаване от половин година до една година. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съответно съдът се произнася по наказанието", обясни инспектор Николай Крушарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Ама как така следят и за "...употреба на наркотични вещества" ?!? Редом с алкохола...Алкохолът е свободно продаваем, а наркотичните вещества, не са ли забранени ?!?Хем забранени, хем следят за тях! Значи...всички са наясно, че всеки може да си закупи, както алкохол, така и наркотични вещества !? Е, ква стана тя ???
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де, слагат ограничение до 40 км/ч на някой широк многолентов прав път, където е безопасно и със 160 км/ч да караш, и пълнят гушите за нула време.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че до сега какво правиха?
26
0
 
5
 
! Отговори
до к.27 преди 3 години
Извинете: не "да ги ЗАПОМНЯТ тамошните пътни полицаи...", а да се чете "да ги ЗАПОЗНАЯТ тамошните пътни полицаи". Целта е нашите КАТаджии да се научат какво трябва да правят и как да се държат с нарушителите на пътя. Защото в САЩ изискват да се спазва правилника за движение по пътищата, а в БГ се НАКАЗВА и сетне нарушителят се разкарва поне в две инстанции като последния престъпник. Робска България!
25
0
 
18
 
! Отговори
Срамуваме се от вас! преди 3 години
В БГ служителите на КАТ не се държат като отговарящи за реда на движение по пътищата, а като рекетьори, каквито са техните началници и шефовете на РУ на МВР. Шофьорите са мачкани като стадо овце, а който посмее да се обади, бива мачкан като последният рая. Това е политиката на министъра на МВР и висшите шефове около него. Очевидно така са научени в ПА и те се държат бетер феодали. И.Ив., Терзийски, Хаджиев бяха основните лица в гнета над шофьорите през великденските празници.Повишиха ги.
24
0
 
8
 
! Отговори
Продължение на к.27 преди 3 години
Решението се обявява в присъствието на нарушителя; това на полицая не е задължително. Присъдата на първото нарушение като правило е забележка, за второ - глоба, за трето - повишаване на застраховката 2-3 пъти.При нараняване на лице се добавя тази за причиненото нараняване. Както се вижда, полицаят участва само със съставяне на протокол за ПТП и предаването му на съда. А БГ пол.офицери искат КАТ да стане обвинител и съдия. Какво да се прави, това е мирогледът и манталитетът на БГ МВР!
23
0
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Целта е да пълнят бюджета с глоби .Ако Българите в един момент станат толкова съвестни ,че от КАТ няма на какво да се хванат .Помнете ми думата ,че ще намалят скоростта от 90 на 60 км/ч от 50 на 30км/ч градско.Ще забранят и слушането на музика в колата .Само и само да пълнят бюджета и да си раздават дебели бонуси !!!
22
0
 
9
 
! Отговори
Бай Миле преди 3 години
КАТ кога ще се закрие????????????
21
1
 
6
 
! Отговори
Научете се, полицаи! преди 3 години
Да идат шефовете на РУ на МВР (да ходят началници на МВР от ранга на Терзийски, Хаджиев, Златанов е безпредметно, защото не знаят английски и нищо от видяното няма да запомнят), да ги запомнят тамошните пътни полицаи с това, че те не се крият с колите или без тях зад храсталаци, след завои и по долчинки, а патрулират по пътищата и там спират шофьори,които нарушават ПДП. Те съставят акт, който се предава в съда и в срок до 1 седмица се разглежда от съдия и на заседание съдията произнася присъдата
20
0
 
21
 
! Отговори
милиционерска държав преди 3 години
То за това в Б-я никъде няма отсечка 2--3км на която да не са поставени по 10 знака .Въобще не можеш да погледнеш напред защото ще изтървеш поредната щуротия узаконена със знак .....А погледнеш напред или се отпуснеш смятай ,че си изгорял.
19
1
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
С предимство ще се спират автобуси превозващи протестиращи!
18
2
 
6
 
! Отговори
до работника преди 3 години
В Испания не съм чул да трябва аптечка и пожарогасите, а в задължителната гражданска за още 20? и ми покрива стъкла и пътна помощ . За годините тук двапъти ми трябва пътна помощ и един път ми смениха предното стъкло защото се пукна в единия ъгъл. Сега съм с каско за 450? и хич не му мисля.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-мразя като ме спре и ме пита:''К'во работиш?''Иде ми да му отвъртя един шамар!
16
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Е това са на барбата справедливите закони ,вместо акта да се напише на собственика те глобяват работника -- и колата си върви --така работниците биват глобявани ,бягат и се чудят как да изкарат пари , а шефовете пак си я карат както им е удобно.
15
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
А в малките населени места кога ще отидат?Там съществува една битова престъпност от един етнос дето и в Европа не го искат. Или в това няма пари пък и не могат да държът населението в страх.
14
1
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ден година храни
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали не трябва да се крият в храстите, обаче те продължават да се крият! Вчера едноклетъчния се беше скрил с камера зад знак, който е на две педи от земята! Сложил камерата под знака а той застанал на четири крака зад знака, голям ***!
12
2
 
13
 
! Отговори
милиционерска държав преди 3 години
Спира те без причина и рови докато не открие нещо , щото шкафа така разбира правов ред и работа на кат ,а народа ги плюе постоянно ,те се правят ,че дъжд ги вали и се кефят после като си говорят как ,като спрели някой как се гърчел, като червей щом видел актовете ,направо си умират от кеф, щом могат да да покажат колко власт съм им дали...Същи са като онези дето биеха момчетата ,само че тука гаврата е с документи и *** правила и к..у ртц.. капани...
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-корумпирания сектор, прокурора Гешев там трябва да влезе
10
3
 
10
 
! Отговори
Бачкер преди 3 години
Служебната кола няма аптечка, пожарогасител, триъгълник и жилетки. Предното стъкло е спукано. Не мога да кажа на шефа, че няма да я карам, защото ще ме изхвърли от работа...... Чудя се какво да правя?