КАТ започва полицейска акция в цялата страна

През уикендите проверките ще бъдат засилени
25 юли 2020 08:16, Елка Василева
45
КАТ започва полицейска акция в цялата страна
Снимка: архив, БГНЕС

Пътната полиция започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства.

Автомагистралите, първокласните и второкласните пътища са акцентът през почивните дни и пиковите часове, обясни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция.

Още по темата

"Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни и ще разположим допълнителни екипи, за да следят за превишена скорост, употреба на алкохол, наркотични вещества. Извън тези часове на натоварен и засилен трафик контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства. В курортите към момента има т. нар. "зелен коридор" за тировете. Именно заради последните тежки пътни инциденти с тях е и активизирането на контрола от наша страна", каза инспекторът, цитиран от БНР .

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикендите проверките ще бъдат засилени, каза инспектор Крушарски и припомни глобите.

"За алкохол, наркотични вещества започват от 500 и стигат до 1000 лв. с лишаване от половин година до една година. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съответно съдът се произнася по наказанието", обясни инспектор Николай Крушарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-мразените хора (ако могат да се нарекат хора) хората трябва да протестират срещу тях за това че се крият, направили са си хранилки и затова че рекетират хората
8
1
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Да са живи и здрави.Когато пишат за акции,просто ако не е наложително,не карам.През останалото време яко въртене на волана,на спокойствие с карта на "хранилките".Останалото е песен.
7
3
 
15
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Безполезни хрантутници,никому ненужни
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що хора ги кълнат, ама и доста ги стигнаха клетвите, бял ден не видяха някои от тези изверги
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Легален рекет! По магистралите мутрите бързат към морето и карат с 200 и нагоре присветвайки на хората да се махат а те са по храстите и дебнат кокошкари, които са превишили скоростта с 5 километра!
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще тупат чувала.....и кой кой шофьорите им са най-лесни, там се правят бързи пари, много и за кратко време! Караш с 60 км вместо с 50 км и гадинките това чакат! Как спят, що гладни деца оставят и без подаръци за да си платят родителите глобите!
3
1
 
24
 
! Отговори
Пълнят бюджета преди 3 години
Нямат наяване, разбирам да следят наистина за превишена скорост а те са на хранилките дето прав път с две ленти, извън града, няма жив човек, те сложили 60 ограничение и залегнали в храстите с камерата!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото нещо което тези безполезни твари могат да вършат, е събирането на рушвети. Нищо друго не ги интересува. То не бяха кухи палки, ръкавици, частни радари, и какво ли още не. Разтуряй корумпетата по примера на Грузия, тъкмо ще спадне престъпността.
1
2
 
6
 
! Отговори
ахааа преди 3 години
Най-интересен е "зеленият коридор" през Искърското дефиле и проход Петрохан, там не може и да се разминат, завийте трудно ги вземат..........!