КАТ с акция заради зачестилите ПТП-тата с фатален край

За три дни са станали седем катастрофи, при които са загинали 10 души
28 юли 2020 17:00, Ния Христова
19
КАТ с акция заради зачестилите ПТП-тата с фатален край
Снимка: БГНЕС
ПТП-тата с тежък и фатален край напоследък зачестяват. За последните три дни са станали седем катастрофи, при които 10 души са загинали, а един е тежко пострадал. Това каза инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция", предаде bTV. Той допълни , че статистиката е наложила МВР да направи и анализ. 
 
Той е показал, че повечето инциденти са в следствие на неправилно направени маневри, навризане в насрещното платно и недостатъчен контрол на автомобила. От днес до понеделник започва специализирана полицейска акция в цялата страна. Акцията ще се проведе на два етапа. 
 
От днес до 14 ч. в петък КАТ засилва контрола в малките населени места. Служителите на КАТ ще следят за шофиране след употреба на алкохол или наркотици, неправилни маневри и на задължителната застраховка Гражданска отговорност. Вторият етап ще се съсредоточи върху водачите, които карат с превишена скорост на магистралите, първокласните и второкласните пътища в страната. 
 
"Излизайки от населените места, водачите рязко увеличават скоростта, правят неправилни маневри, вследствие на което стават тежки инциденти", допълни още инсп. Крушарски. Той посъветва водачите да сядат зад волана, когато са добре отпочинали. 
 
По повод на зачестилите инциденти на АМ "Тракия" край Стара Загора, от Пътна полиция допълниха, че патрули следят за движението в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто трябва да се приеме положението такова, каквото е - Бай *** не обича да спазва закони... еле пък ако има и далаверка, ддснце скрито и пр. та си вземе мощна кола. Проблема започва още от спирането на забранени места "само за малко" та се мине през цялата палитра. Манталитета ни е сбъркан... не глоби дори времето не знам дали може да поправи това.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой може да спре мутрите да карат с 280 км и да убиват. Карат коли за 300 хиляди тия са тръгнали да ги плашат с 1000 лв глоба. Сме, шници сте бе. Клоу, ни. Вчера ме задминаха като пътен знак пет състезатела с огромни коли. Карах със 140 а неможах да видя и марките на колите им. Рестарт на държавата всички с много пари да докажат произхода им и конфискация на всичко за което немогат да докажат с какви пари са купени. Времеее народа да си върне държавата а Мутрите и Тиквите в Затвора. .
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тировете кога ще се справите , 30- тонни камиони се правите ,че все едно ги няма на пътя поне ги вкарайте със закон само в дясната лента и както е на запад- до 90км в час да има дистанция между тях 100м , а не като се залепят по 3-4 с 20 м между тях
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като никога "...че повечето инциденти са в следствие на неправилно направени маневри, навризане в насрещното платно и недостатъчен контрол на автомобила.."Ама за по лесно само за скорсот ще дебнат.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катастрофите рязко ще намалеят, ако закрием КАТ като структура вредна за безопасността на движението.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и акциите са подобни на шумсарите - крият се зад храсталаците и вардят за кратка договорка с потенциален "нарушител"!
11
0
 
2
 
! Отговори
акАция преди 3 години
КАТеричоците сигурно са открили начин да съживяват умрели, потрошени, размазани трупове, докато здравната система се занимава с разни вируси.
10
0
 
3
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Паразитна структура,пожелавам им ,да не могат да се пенсионират
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С акцийки и други игрички е видно, че резултатът е плачевен.Но у нас няма кадри по високите нива, които да предприемат наистина нужното. От калинки - само вятър.
8
1
 
2
 
! Отговори
Ами к'во преди 3 години
До АмиИ защо да слагаме маски?Ако те е страх от ''вируса'', сложи си три за по-сигурно.
7
5
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
че то в тая държава едни маски не могат да ги накарат да сложат, вие мислите да ги накарата да спазват правилник по пътищата. Българите са МНОГО УМНИ. Те вярват на Нинова, Божков и Мънгаров - че крадеца ще хване крадеца, че с търкане на хартийки ще стане милионер и че лятото ще убие вируса.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пътища и тия коли.... На магистралата 2 редици като едната е в най- лява лента а другата в авариината и после магистрала имало. Долу тиквата
5
2
 
23
 
! Отговори
КАТ са причината! преди 3 години
КАТ и ДАИ причиняват катастрофите! Караш междуградско с 90, изведнъж в храста забелязваш табела 40 насред полето и на 20метра зад нея патрулка с радар. Спират те викат младеж караш с превишена скорост. Питам " ЗА ЧИЙ " сте я сложили тая табела, ушев ми отговаря ухилен "тук излиза еко пътека тирилянко джебчийски" дай 200лв. Докато си говорим, някъв си идва с 90, вижда мен, вижда патрулката, вижда табелата, набива спирачки и зад него един се набива в него! КАТ ПРИЧИНЯВАТ КАТАСТРОФИТЕ!
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не като тук - уж рутинна проверка, а всъщност "ще пишем ли или ще мислим нещо?"--------Не разбирам какво им има на рутинните проверки? Тази година са ме спирали всеки месец. Хеле, последните години са ме спирали по десетина пъти на година. Не е имало проблем, защото всичко е изрядно. Никога не са си искали.Тази година даже спрях на един с мотора. И му викам - нали знаеш, що ти спрях? Щото всичко ми е наред. А той ми вика "аз ти махнах за бъзик". Даже и не провери. И всеки по пътя си.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога полицаите ще могат да си спират избирателно всеки, който пожелаят ? Това ли е европейска маниер ? Чиста полицейщина. Вземете например САЩ - там никога няма да ви спрат, освен ако не направите нарушение. Само че ако карате като джигит, гражданите звънят в полицията и пак ще ви хванат. А не като тук - уж рутинна проверка, а всъщност "ще пишем ли или ще мислим нещо ?".
2
0
 
10
 
! Отговори
рЕзък ускорител преди 3 години
''Излизайки от населените места, водачите рязко увеличават скоростта''-Като са сложили безумни ограничения от 30 и 40 км/ч, да не ускоряваме ли?!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акция на КАТ означава ден година храни за чичо Ушев.