Разхерметизиране е причината за аварията на газопровода

Нанесени са щети на около 13 метра тръба
28 юли 2020 12:43, Петя Славова
14
Разхерметизиране е причината за аварията на газопровода
Снимка: БГНЕС

Разхерметизиране на газопровода е причината за аварията на преносния газопровод за Република Гърция, която стана в района на петричкото село Кулата. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Нанесените щети са около тринадесет метра тръба.

Още по темата


Инцидентът стана вчера сутринта. Веднага бяха предприети всички необходими действия за извършване на авариен ремонт и възобновяване на преноса на природен газ за Гърция, съобщиха от "Булгартрансгаз" ЕАД.

При вчерашната авария защитите са сработили, каза за БТА директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград инж. Георги Пармаков. Той посочи, че изтеклият в атмосферата газ е само от авариралата част на тръбата между двете клапи.

"Той е по-лек от въздуха и се издига нагоре, така че бързо се е изпарил", каза още инж. Пармаков.

По чудо нямаше пострадали при аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Чети книжки Маугли преди 3 години
До лудкоАз написах, че не е строен сега. За другото нямам информация и не мога да го коментирам.
11
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 11Не всички българи! Но част от изявяващите се тук - да!Работил съм по ТЕЦ-ове и знам какво е това обект на Котлонадзора!
10
0
 
1
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
И обратното - ""авария е причинила разхерметизиране на газопровода.....и т.н......"" Добре се размина само с това !!!
9
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Той е работещ газопровод, а това означава, че може би има и застрахователна схема, независимо кога е строен......и той от своя страна да поеме ремонтните дейности, а не ти и аз дето потребяваме газа! Добре че е бил малкия дявол, иначееееееееееее нищо нямаше да остане от това блато!
8
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 1При полагане на газовата тръба в земята се изпълнява поредица от дейности, с които се гарантира дълга и безаварийна експлоатация на тръбата! Контрол на всяка заварка, специална трипластова защита от обикновена корозия, влага, подземни блуждаещи токове! И т.н., и т.н.!Дали е същата тръба монтирана през 1964г.?Това е обект от стратегическо значение!Има подробно досие, в което се отразява абсолютно всичко!
7
1
 
2
 
! Отговори
прокуратурата преди 3 години
да се самосезира и разследва аварията с газопровода незабавно - да се спре строежа докато материалите се анализират и установи има ли престъпление по служба защото има голяма вероятност да възникват чести аварии по трасето от некачествено изпълнение на проекта, който трябва да е БЕЗОПАСЕН и НАДЕЖДЕН и за хората живущи в близост
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата на суджуците и банкянския баш чекмедже бабаит всичко е наред.
5
2
 
4
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
До Чети книжки МауглиВсичко, което твърдиш е верно, НО затова си има и срок на експлоатация!Въпроса е ЗАЩО НЕ Е спрян след изтичане на срока, за да бъде обновен и сертифициран на ново???И кой, ако не управляващите е виновен за това?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НАйде стига с тия конспирации вече, не вили писна
3
5
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
"Той е по-лек от въздуха и се издига нагоре, така че бързо се е изпарил", каза още инж. Пармаков.-------Това ми звучи като казано от баба Вуна, а не от дипломиран инженер. Иначе разхерметизацията си е в резултат от диверсия - някой е гръмнал тръбата. Интерес от това имат руснаците и техният агент Боко Тиквата - строителят на конкурентния газопровод.
2
4
 
2
 
! Отговори
Чети книжки Маугли преди 3 години
До Анонимен 1Газопровода е строен през периода 1960-1964 г.Повтарям за бавно загряващите, като теб не е строен сега. Във физиката има отделни теми за стареене на материала или умора на материала поради ред причини, ако толкова се интересуваш поне това можеш да провериш, както и кога е строен. Но като гледам важно е да се каже, че са виновни управляващите.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разхерметизиране на газопровода е причината за аварията на преносния газопровод за Република Гърция"И това разхерметизиране защо е настъпило? Все едно да кажеш "огъня е причинил изгарянията". Ами да де, ама защо е възникнало? Каква е основната причина? Или те тия тръби ей така, периодично си се разхерметизират без причина? Ей, писна ми от гербави калинки.