Задържаха инспекторки в БАБХ заради подкупи

Двеже жени вземали 50-100 лв., за да не съставят актове
19
Задържаха инспекторки в БАБХ заради подкупи
Снимка: БГНЕС

Инспекторки в БАБХ са задържани заради подкупи и са признали изцяло обвиненията.

Задържани са 34-годишната Н.Ч., инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните в Пловдив и 57-годишната Ж.В. - главен инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните в Пловдив, отдел "Контрол на храни".

Повдигнати са им обвинения за това, че в с. Белозем, с. Чоба и с. Тюркмен са поискали и приели подкупи общо 10 пъти в размер от 50 до 100 лв., за да не съставят актове за нарушения при проверки на търговски обекти.

Парите те вземали от различни физически лица - работници и управители на търговски дружества, занимаващи се с търговия с хранителни продукти.

Двете са обвинени, че деянията са извършени чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното им положение, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Имат и обвинения за това, че са използвали служебно положение, за да набавят за себе си и за трето лице противозаконна облага в общ размер на 1600 лв., като са насочили собствениците на шест търговски обекта на територията на гр. Раковски, с. Белозем и с. Болярино, към трето лице, за да им изготви Система за управление и безопасността на храните.

Всички изнудвани от тях са били разпитани в хода на досъдебното производство пред съдия. Спрямо всяка една от обвиняемите е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3 000 лв.

По-тежкото предвидено от закона наказание измежду тези за престъпленията, в които Н.Ч. и Ж.В. са обвинени, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години, глоба до 25 000 лв., конфискация на част или цялото имущество на виновния и лишаване от права. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като бъдат освободени от ареста ще дойдат на протеста и ще скандират че не искат корупция!
16
1
 
1
 
! Отговори
С.Финци преди 3 години
Това са клиентите на Каскета с които да се отчита пред Европейскитеконтролни органи. Някакви селски тарикатки взимали от 50 до 100 лева рушвет !Егати, държавата . . .
15
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
не нали някои "бизнесмени" и политици не окрадиха милиони та за едни 50 лева на някакъв слежител се хванали.
14
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Работил съм като гл. инспектор в БАБХ 14г. и за това време не съм взел 14 стотинки подкуп. От 12 човека персонал, имаше само един дето взимаше подкупи най вече продукти и алкохол. Имаше телефоните на много от проверените и се опитваше да намали парите от актовете съставени от колеги.Всички знаеха и директора не вземаше мерки. Повишиха го началник отдел в здравеопазването. Та такива ми ти работи. На всякъде има поне едно такова семенце.Наказанията трябва да бъдат много строги.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази криза,дето няма работа тръгнали да искат рушвети.Масово ще започнат да затварят заведения и фирми!Закрива фирмата и бяга в чужбина мияч на чинии повече ще изкара!Същото е в туризма и другите браншове.Работа няма,но проверяващи с лопата да ги ринеш!Е скоро ще започнат да ги уволняват проверяващите,защото няма да има кого да проверяват.Тази държава не заслужава да се прави бизнес в нея.Не си струва нервите и разходите на фона на това колко малко се печели!То затова няма и чужди инвеститори!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а верно ли бреами и те искат да си имат кюлчетаза кокошка няма прошка а за милиони няма законипо точно няма прокурорие
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не са само БАБХ,десетки такива държавни излишни организации има и не работят,а само взимат заплати и подкупи.Единствено трябва да следят дали стоката е в срок,да е прясна и хигиената.Тези измишльотини,другите дето са написани са схеми за корупция и удряне от конкуренцията.Веднъж им плаща конкуренцията да отидат на проверка,после си търсят и от проверявания рушвет.Накрая взимат и държавна заплата,пак от данъците на тези дето проверяват!Но ще дойде ден,да се молят да има обекти и кой да работи!
10
2
 
0
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До хТова, че някакъв БАНски старец е сложил езика ни в някаква рамка, не значи, че тази рамка не може да се нарушава. Езикът е жив и никой дърт пръддльо с титла не може да ми каже как да го използвам.Не бъдете коне с капаци, а уважавайте свободата си във всяко едно отношение!
9
0
 
6
 
! Отговори
Глупости та дрънка преди 3 години
НАССЕР ---Е СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ НА ХРАНИТЕ И ПРЕДСТАВЛЯВА СБОР ОТ ЗАКОНИ И НОРМАТИВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА РАБОТА С ХРАНИ И НАПИТКИ!ТЯ Е НЕОБХОДИМА ---И СЕ ИЗГОТВЯ ОТ САМИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЕКТА , КАТО НАЧИНИТЕ НА РАЗРАБОТКА СА ОПИСАНИ В ИНТЕРНЕТ-а И СА ДОСТЪПНИ ЗА ВСИЧКИ!ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГО ИЗГОТВИ , СТИГА ДА МОЖЕ ДА ЧЕТЕ И ПИШЕ...НО ЗА БАБХ...ТОВА Е ВИД БИЗНЕС!
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Система за управление и безопасността на храните.Това ненужно упражнение е измислено с една единствена цел .Пладнешки грабеж. За затвор е и този който е измислил и въвел тази и ред други системи за грабеж и спъване на дребния бизнес бизнес.
7
1
 
11
 
! Отговори
man преди 3 години
За назидание да им се приспадне трудовия стаж за времето, през което са злоупотребявали със служебното положение и да върнат осигуровките, които държавата им е платила.
6
1
 
8
 
! Отговори
БАБХ Е КОРУМПИРАНА преди 3 години
РАЗРАБОТКА НА НАССЕР В СОФИЯ СТРУВА ОТ 300 ДО 500-лв.ПАРИТЕ СЕ ДЕЛЯТ С ПРОВЕРЯВАЩИЯ ИНСПЕКТОР , КОЙТО ДАВА НАПРАВЛЕНИЕТО!СИСТЕМАТА Е ОТ ГОДИНИ И РАЗРАБОТЕНА ОТ д-р Д.КЪНЧЕВ!
5
2
 
17
 
! Отговори
х преди 3 години
Има думи в българския език, които са само в мъжки род - инспектор, касиер, учител, лекар, следовател, прокурор и т.н. Няма инспекторка, касиерка, учителка, лекарка, следователка, прокурорка. В разговорния език, да. Но в медия, където се очаква книжовен български, е недопустимо.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо само тези двете? Не разбрахте ли, че 100% вземат? Всички, до един!!! Дали пари, или други услуги. До кога ще си затваряте очите?
3
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Е те това е работил цял живот видния доктор и гробарска пoдлoга пишман доктор Кънчев от НОЩ.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно има някакъв проблем със сайта, защото на мен ми се отваря снимка с доайените на рушветчилъка и мурафетчиството.
1
1
 
25
 
! Отговори
Умряла крава преди 3 години
Служителите на тази агенция очевидно се занимават предимно с рушвети.