На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Семейство се оплака от сметката, която получи на плаж Вая
247
На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня
Снимка: Facebook

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече", оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
23
 
2
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
Пръцкaщият '' турист "бай *** - самсурника трябва да бъде научен да плаща!
160
4
 
2
 
! Отговори
До 150 преди 3 години
Дали някой почива ?Аз редовно ходя тамСупер е.Също и физическите ми познати ходят там редовно.Ако общуваш само виртуално, нямаш реална представа за хората.
159
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се променят това се случва вече 30 г. Трябва да стане като на Росенец та да се сети някой, че концесионерите са вредни използвачи.
158
3
 
19
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 3 години
E много просто. Не ходете на мутроморието.
157
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той тия кърпи да няма да ги купува, абе да не е ходил сам си е виновен, хората ходиха в Гърция и се върнаха.
156
3
 
27
 
! Отговори
3M преди 3 години
Престанете да ходите по българското мутроморие ИЛИ поне не се оплаквайте. Не съм ви пратил там! Оставете местните нещастници ГЛАДНИ за 5-6 години ис лед това нещата ще се променят.
155
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До Оплакал се?!Никъде не е посочено, че си длъжен да платиш и консумация, това е проблемът, а не цената.
154
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм против българските плажове да се продават на концесионери. И после да слагат по целия плаж скъпите си чадъри и шезлонги! Това е пример за това как държавата продава на мутрите чрез безмислени "договорчета" най-хубавото което притежава!
153
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три кърпи, три води и една салата пише 36 лв.
152
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглост, съвсем не ми остана желание да ходя на море.
151
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големия проблем, че човек не ги е поискал, а му ги натрисат. Такъв трябва държавата да го съсипе на момента, по такъв начин, че и след 50 години внуците му да нямат право да продават и царевица на пазара. Ама къде ти такава държава...
150
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алчнотия до безобразие.
149
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре а защо в касовата бележка пише - салати ?
148
21
 
4
 
! Отговори
До 157 преди 3 години
Като отивам да почивам, няма да се стискам за една минерална вода.Колко литра ще изпия?Още повече,че е приятно да влезеш в някое приятно прохладно барче на брега, да изпиеш една чаша вода и после да се върнеш под чадъра.А Черноморието е супер.Не си кълча езика за едно кафе. ,,Евхаристополи,, ако трябва да се напрягам излишно.
147
21
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
5 ЛЕВА ВОДА5 ЛЕВА ПАРЧЕ ДИНЯ8 ЛЕВА ПОКРИВАЛО ЗА ШЕЗЛОНГНИКОЙ НЕ ВИ КАРА НАСИЛА СА СИ ГИ КУПУВАТЕ ТЕЗИ НЕЩА НА ПЛАЖА!!БАЙ *** ЛЪЖЕ ИЗОБЩО НЕ СИ ЗАДЪЛЖЕН , БАЙ *** СИ ГИ Е ПОРЪЧАЛ!
146
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига с тия глупости. През седмица ходя за уикенда на морето. Навсякъде има табели и на всякъде те посрещат сервитьори. Където има барове. Питаш и преценяваш дали ще седнеш там. И по южното черноморие е пълно. Дори неможеш да си намериш и на безплатното, а зоните с консумация за резервирани до дупка. С моята компания си сядаме на 6 барбарона с консумация 60 лева. Но за цял ден на плажа ги изпиваме във фрешове и кафета и бира. Нормално.Дори на Ахтопол и Синеморец е фул
145
1
 
25
 
! Отговори
БГ морето преди 3 години
е рая за измамниците. Няма глоби, няма затворени заведения но пък е пълно с балъци!!!
144
7
 
3
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
До АнонименАко приемемаме идеята за обединена Европа, трябва да приемем факта че запазването на едно работно място в Гърция за момента е по-важно от запазването на едно работно място в България, така че няма смисъл да вадиш статистика за население и получени пари
143
0
 
12
 
! Отговори
До тонката преди 3 години
Тонкич,мина ти живота зад клавиатурата:):):):):):)
142
12
 
3
 
! Отговори
11 преди 3 години
Това е плажа на Иракли. Там си има табели с цените. Да толкова струва чадър с шезлонг... Но е написано! Те се правят,че не гледат после мрънкат.... Не е редно да е толкова, но фирмата е монополист и е този който строй върху местността, така,че познава който трябва и е безсмъртен.... В ресторанта на плажа е още по-скъпо, но там ходят само не случайно хора с "намерени пари" никой нормален няма да даде 15лв за супа или салата....