На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Семейство се оплака от сметката, която получи на плаж Вая
247
На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня
Снимка: Facebook

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече", оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как си мислите че ще върви бизнеса по черноморието с тези 4 и 5 звездни хотели и курорти в които всяко ъгълче е паркомясто ако няма концесионери? Отг. Всички бизнеси и общината ще се наложи да чистят за общото благо. Трябва само държава която да удържа частния интерес!
180
52
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Утре очаквам новина: "Ужас ! Сервитьор пръдна по време на работа на българското черноморие"Каква е тая мода всеки да се оплаква и да си снима касовите бележки ?????
179
18
 
4
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Те да платят 1000 лв- собствениците на плажа , защото е попаднал пясък под банският!! Имат ли спиране простотиите им??..
178
4
 
33
 
! Отговори
Прав си преди 3 години
До БургасОК - прав си, в Гръция за 18 евро ще получа и клуб сандвич от 4 огромни парчета с картофи отстрани, ще си поръчам и бира за още 4 евро или фрапе за 3.50 и пак няма да стигна 18 евро...
177
46
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво им дават трибуна на тия ***.Отишъл ли си да си отпуснеш душата, не гледай всяка стотинка.Като искаш евтино- разгледай оферти.Грабо бгИт.н.И каква е тая диня в пясъка.
176
6
 
17
 
! Отговори
До 182 преди 3 години
Мутренско Черноморие...Щото Беломорието не е мутренско, сигурно.И въобще изобщо според мен Солун е български.
175
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако мислите че може да ползвате плажа безплатно отидете и разгледайте безплатните зони на плажовете и преценете защо 90% от най-хубавата част е оградена с платени чадъри и шезлонги. И защо концесиите не са прекратени като по закон трябва да са 50/50. А изобщо защо трябва да има платена зона? Отг. За да няма българи по плажовете!
174
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, поне не са седяли на барбарони. Келепир.
173
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 188 Ми защо ти не станеш концесионер ?
172
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен не ми се е случвало, да отида някъде и да ми искат повече от обявените цени. Даже и познати нямам, които да споделят подобен случай. Чесно казано, такива оплаквания ги поставям под сериозен въпрос. Ако консумираш от заведението към съответните чадъри или те имат някакви изисквания за консумация, ще трябва да си платиш, но всеки си решава дали иска да седне там или да отиде другаде.
171
31
 
3
 
! Отговори
БургасОК преди 3 години
Поста е много подвеждащ , лъливо предаден и използван от Камелия Цветанова за свободни съчинения от "Димитър" Защо ? Първо : задължителното плащане е само за 10 лв лева - ЧАДЪР + 2 бр ШЕЗЛОНГИ ! Затова то си е на самостоятелен касов бон ! Второ: Къде пише е 2 -те води са МАЛКИ ? Забележете - "...дошъл със семейството си " Едва ли някой ще поръча на плажа за цялото семейство САМО ДВЕ МАЛКИ ВОДИ ?! Трето - сметката води, 2 кърпи и диня е 36 лв. А отидете в Гърция и си поръчайте за 18 евра това ?!
170
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова пъти сме били на различни места с платени зони.Ядове не сме имали. Каквото ползваме, това плащаме.
169
21
 
6
 
! Отговори
попа преди 3 години
да бе в ГЪРЦИЯ - семейство 4 човека - 500лв ковид тестове, супер яко е , отивайте ама тръгнете по-раничко че бая се чака
168
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е така, концесионерът обгражда най-хубавата част от плажа с чадъри и шезлонги и оставя в края покрай *** малко мръсно място за нещастниците които не желаят да му плащат. Това е безумна практика и държава която е в услуга на ограбването! А аз по принцип никога не плащам за 'екстрите' на мутрата.
167
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам да си чакам на опашката и да отида в Гърция, от колкото тая простотия по нашето черноморие !!! Гонят клиентите така и в най-скоро време, няма да остане и турист!
166
2
 
36
 
! Отговори
Против преди 3 години
Против всякакви финансови стимули съм за туризма! Да се знае...
165
3
 
8
 
! Отговори
До 179 преди 3 години
Какво е станало на Росенец?Нищо не сме чули.Почивахме наблизо.
164
0
 
10
 
! Отговори
До 183 преди 3 години
Кое му е мутренско примерно на Шабла, на Варна ,на юг има спокойни кътчета. Една кола ти трябва,за да се придвижваш . Къмпинги има.В хотел няма да ходя тази година, заради пандемията.
163
7
 
1
 
! Отговори
До 176 преди 3 години
Съобразили са с твоето желание и от самото начало и до днес концесионерът не отговаря за целия плаж.Навсякъде има платено и безплатноНаправо вземай хавлията и тръгвай Спокойно е.
162
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бях в Гърция! ЕКСТРА е.Вие си ходете на мутренското черноморие.