Случай на коронавирус и в Дома за стари хора в Добрич

Заразеният е част от персонала
31 юли 2020 18:12, Красимир Ангелов
3
Случай на коронавирус и в Дома за стари хора в Добрич
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Дома за стари хора в Добрич е установен случай на COVID-19 сред персонала, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

Тя посочи, че се предприемат мерки за реорганизация на дейността, като се препоръчва храненето на обитателите да става по стаите.

Още по темата
По думите на Ангелова са направени тестове на част от възрастните хора, сред които засега няма оплаквания.

Сред петте огнища на заразата в колективи в Добрич е производствено предприятие, в което над 50 на сто от персонала са носители на вируса, каза още д-р Ангелова. Тя уточни, че ръководството на предприятието е решило временно да го затвори.

В областния град е затворена и детска градина след установен случай на коронавирус при служител.

Директорът на РЗИ коментира, че епидемичната обстановка в курортните селища по Добруджанското Черноморие е спокойна. Д-р Ангелова добави, че вирусът вече се разпространява дифузно и апелира дори на открито, ако се събират по повече от пет души, да се носят маски, съобщава БТА.

Община Добрич чрез двата диагностичноконсултативни центъра ще търси възможности за ракриване на лаборатория за Covid-19, съобщи на пресконференцията кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той заяви, че общината подготвя и писмо до новия министър на здравеопазването, за да го запознае със ситуацията в болницата, която вече не разполага с инфекциозно отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Ангелче преди 3 години
Абе свете ангелче като те знам че за пари и д....о си даваш, защо укривал,дуда тервелска, че е заразена,ами и дома за стари хора в община Тервел, сигурно и там е.. .ама парите блазнят,но до време.за всяко прасе има Коледа.
1
0
 
3
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Регионалната медия "ТВ Враца" свали от интернет платформата Youtube и от сайта си своя силно критичен репортаж за посещението на премиера Бойко Борисов в северозападния град вчера. Това се случи, след като видеото доби популярност в социалните мрежи и други онлайн медии.От телевизията отказаха коментар за "Сега". Оказа се обаче, че репортажът вече е споделен из социалните мрежи и може да се гледа там. Такова копие показва и "Сега" след свалянето на официалния материал.Репортажът на "ТВ Враца" красноречиво показа, че вчерашното посещение на министър-председателя във Враца, където беше