Двама са вече починалите от дома за възрастни хора в Русе

Заразените се увеличиха с още осем души
31 юли 2020 08:46, Елка Василева
18
Двама са вече починалите от дома за възрастни хора в Русе
Снимка: архив, БГНЕС

Още осем души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, в който живеят 215 души, са установени с коронавирус през последното денонощие.

Така броят на диагностицираните с COVID-19 от социалното заведение, в което има огнище на заразата, вече е 57. Това съобщиха днес от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Още по темата

Оттам информират, че 86-годишна жена от дома, настанена в Университетската болница "Медика" с коронавирус, е починала вчера. Така смъртните случаи на заразени от социалното заведение вече са два. В началото на седмицата в УМБАЛ "Канев" почина мъж на 80 години, който беше интубиран.

Шестима души от останалите 55 заразени са от персонала, а 49 са възрастните потребители.

От Областния оперативен щаб информират, че до вчера са взети общо 164 проби за PCR-изследване на живеещи в социалното заведение. Очакват се резултатите на 92-ма души, пише БТА.
 


18
Още от Общество
За час труд - 6 евро у нас и 35 евро в Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Да прав си Американците са виновни за Китайския грип.
16
1
 
2
 
! Отговори
В Швеция и Белгия преди 1 седмица
Умряха стотици все още имаме шанс да ги стигнем;)
15
1
 
0
 
! Отговори
От Плевен преди 1 седмица
Не се гневи така. И спокойно- у нас повечето хора са умни, все лекари и видни вирусолози и не са се иди отизирали както глупавите японци, за речем. Така , че имаш доста сподвижници сред народа ни.
14
1
 
2
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 1 седмица
Ти да не си ми сянка, че знаеш какви мерки спазвам или не спазвам!? И не бъркай ''безхаберие'' с критично мислене и различно мнение! Ако целия свят се е ид.отизирал трябва ли и аз да се ид.отизирам, за да не се ''цепя от колектива''!?
13
4
 
1
 
! Отговори
От Плевен преди 1 седмица
Доста неща чета от различни източници за твое сведение.. Проблемът на теб и такива като теб е, че в крайна сметка не желаете да спазвате елементарни мерки против заразата. Носите вода от хиляда кладенци, за да оправдаете своето безхаберие. Кладенци, които са доста мътни. Ваша си работа, но не забруждавайте стадото и не го приспивайте, защото вълкът дебне отвън.
12
0
 
3
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 1 седмица
''Предишните коментари нагледно показват колко безмозъчни и безчовечни сме станали българите. Без грам съчувствие, съпричастност и изпълнени с див егоизъм.То и за това е толкова "успяла " страната ни... Ама не, ние сме най, най, най!''

Не си прав, аз съм съпричастен и съчувствам на всички промити мозъци вярващи първосигнално на телевизора в ''колосалната'' мощ на вируса без да се опитат да мислят самостоятелно и да търсят различни мнения и факти по въпроса!
11
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 1 седмица
Аз съм от Русе и живея на няколкостотин метра от този дом и когато откриха ''заразата'' там съобщиха че тези хора не са ги пускали да излизат извън дома от четири месеца и половина, за да ги ''пазят'' от коронавируса и някои от тях от отчаяние са обявили гладна стачка! Така се процедира във всички старчески домове - третират ги като престъпници без право на свобода, в болниците не е по-различно - и там те третират като престъпник и затворник!
10
3
 
2
 
! Отговори
От Плевен преди 1 седмица
Предишните коментари нагледно показват колко безмозъчни и безчовечни сме станали българите. Без грам съчувствие, съпричастност и изпълнени с див егоизъм.То и за това е толкова "успяла " страната ни... Ама не, ние сме най, най, най!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Американците са виновни за този вирус
те правят изкуствени вируси
този вирус е направен от американците и пуснат в Китай
Ш..ани американци
8
0
 
1
 
! Отговори
до 4 от славянин преди 1 седмица
''Нормално да умират в интезивното. Преди това не са били с тежки симптоми.
Много *** коментар.''

Ами разбира се че е нормално да умират в интензивното, нали там симптомите благодарение на ''лечението'' им се усилват и завършват със смърт! Ако си бяха стояли в дома, нямаше да умират! Ти да си чул някой да е умрял от коронавируса вкъщи!? Всички умират от него след като ги вкарат в интензивно да ги ''лекуват'' с тръби през гърлото и отрови във вените!
7
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 1 седмица
Колкото и да е невероятно за теб 81 годишни в хоспис да умират, едва ли са били на протеста.....
6
0
 
6
 
! Отговори
4% преди 1 седмица
Под 4% е смъртността в старческия дом. Двама на 80 са починали. Сигурно са били много здрави, а не с памперси, приковани за леглото. Колко щеше да в смъртността, ако беше влязъл сезонния грип? За сметка на това хора на по 20 са се покрили по мазетата в страх и ужас.
5
11
 
2
 
! Отговори
Това е благодарение преди 1 седмица
На “протестите” на Божков Черепа, организирани от Радев Фигуранта.
4
1
 
9
 
! Отговори
м,да преди 1 седмица
В тия домове за възрастни ,се пращата хора с тежки заболявания. Нормално е там да умират след няколко месеца престой!
3
2
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 1 седмица
До до 1 от славянин

Нормално да умират в интезивното. Преди това не са били с тежки симптоми.
Много *** коментар.
2
0
 
1
 
! Отговори
Фин преди 1 седмица
Не успя да редуцира този вирус, населението на тази умираща планета. Седем и половина милиарда консуматори и хедонисти я съсипват, а корончо не свърши никаква работа.
1
0
 
4
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 1 седмица
Не си ли забелязал, че чак след като открият че са ''болни'' от вируса и ги вземат на ''лечение'' в интензивното, едва тогава умират, докато не знаят че са ''болни'' и не започнат да ги ''лекуват'', никой не умира!?