Плажовете препълнени, но туристите рядко ходят на заведения

Най-търсени от българите са самостоятелните вили с басейн
75
Плажовете препълнени, но туристите рядко ходят на заведения
Снимка: БГНЕС

Българите напълниха плажовете и на север и на юг по родното Черноморие в края на юли и началото на август, показа проверка на „Труд”. Първи се запълниха местата в курортите на юг от Бургас, а през последната седмица много почиващи има и в останалите комплекси по морето.

Още по темата

Причините за стълпотворението по родните плажове през последните дни са няколко. На първо място периодът от 20 юли до 20 август е най-предпочитаният от българите за морска ваканция тъй като валежите са рядко, времето е гарантирано добро, а морската вода - топла. Освен това заради затворените граници и изискванията за PCR тестове в страната останаха и голяма част от българите, които обичайно почиват в Турция, Гърция, Испания и Италия.

Докато в хотелите и заведенията край морето могат да се намерят свободни места без проблем, плажовете са пълни, особено през уикенда, когато тен събират и жителите на съседните големи градове. В 9 ч. сутринта вече е почти мисия невъзможна да си намериш комфортно и приятно свободно място за разпъване на чадър и поставяне на хавлия в свободните зони по южните ивици, както и да спазваш необходимата социална дистанция. Платени чадъри също се намират трудно, защото обичайно са резервирани от хора, които плащат сянката предварително за цялата седмица на престоя си, за да си гарантират място на първа линия. В северните курорти е малко по-спокойно, но през уикенда навалицата е голяма.

Най-търсени от българите са самостоятелните вили с басейн, апартаментите и бунгалата с кухненско оборудване, както и малките семейни хотели. Причината е, че заради COVID-19 хората предпочитат сами да си приготвят храната.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: мореплажхотелитуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
33
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Тази сутрин по ТВ-то казаха,че в Слънчака 5 етажен хотел е с 3 камариерки.Сами си направете извода колко са почиващите в хотела.
43
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сумарно до момента почивах 4 седмици в Гърция- луксозна вила на Лефкада. 2 седмици работихме от там с жена ми и 2 седмици- същинска почивка. Перфектна храна, лукс, чистота. Не, не си идвам с дисагите от София- ям качествена местна храна, разнообразна. Вилата си имаше иконом, който готвеша, каквото поискаме. Бях за 4 дни и на нашето море покрай една сватба. В кое да е заведение там аз няма да вляза, не зная с какво ще ме отровят. Ядохме няколко пъти в Бургас и в Ил Сицилиано- имаше качество.
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ксто си фактор в твоя живот, не си го натяквай на всички. Се ми е там, какво правиш на село. Тука обсъждаме, какво правят хората на плажа. А те се забавляват. Айде пътувай.Ти ако беше такъв ходячч в Гърция, щеше да си там, не да седиш тука и да обясняваш жлъчно, колко било лошо нашето море. ***.
41
3
 
25
 
! Отговори
Лилю преди 3 години
Балъците са малко вече никой неще да дава 15 лева за бира с картовки или за едно ядене стояло незнайно колко за. 50 лева
40
4
 
20
 
! Отговори
Няма и да отида преди 3 години
на заведение.Вземаме под наем апартамент на Елените с кухненско оборудване.Колко ли време ще ми отнемат едни палачинки, скара или таратор.Сигурна съм, че няма да ми надялкат дървени домати със сирене менте и няма да са си пипали носа преди това.На мъжа ми бирата в хладилника и на терасата с пържени картофи /бланшираните стават за десетина минути/.Цаца не ядем, защото я пържат с вътрешностите.И без пари да е, пак няма да поема риска на заведение и това е много преди вируса.И без тарапана.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм си фактор на собствения живот. Всеки сам решава съдбата си. Правя онова, което сам си преценя, а не се оставям да ми пълнят главата с чужди "мъдрости"
38
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива като 39 на всеки му е ясно, че да ***. Щял да прави 0лева год. ХайайаТи в яда си прави, каквото искаш пинко :) Се там очевидно, не си фактор.
37
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези патриотични изблици са жива манипулация. Мога да си дам нулева година вместо да се тъпча като сардина и да се прибера в пълно изтощение и с празен джоб. И без море лятото може да бъде прекрасно.
36
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
ДО ВЪТКО ***.АМИ ДА СИ ПРИГОТВИШ НЕЩО.И ТОВА Е ПОЧИВКА.МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ДЕН ДА ЛЕЖИШ САМО КАТО ПАСТЪРМА
35
15
 
7
 
! Отговори
до Вътко преди 3 години
ми стой си на село и вари там боба. Аз съм във виличка до плажа, камина барбекю, студен геран....хайде ше се прежаля едни ребърца да си метна на скаричката и едни зеленчуци с тях изпечени.
34
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо 2 месеца лъгахте, че нямало никой по плажовете... Сега вече всичко знае, че Българските плажове са пълни и хората ги обичат. Обаче сега понеже няма на къде почнахте заведенията празни хахахахахахМалей малей
33
3
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
е и как е, аз вчера се прибрах от Лозенец и е точно така, пълни плажове, резервирани чадъри, кръчми места само с резервация от два дни.....айде излез и се огледай
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е писано от човек, който не е бил на морето тези дни!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се къпят. Пазят си барбароните някой да не им ги вземе ако се натопят. Откъде ги измисляте бе....
30
6
 
29
 
! Отговори
Haide Pernik преди 3 години
Колко се радвам, че фалирате крадци хотелиери. Фалит до дупка, комунисти дърти!
29
14
 
29
 
! Отговори
Вътко преди 3 години
Всеки да почива, както намери за добре. Но аз лично не разбирам като почивка, да готвя и да си чистя сам, нали замисъла е да се отпусна и да несъм си в къщи. Каква ми е разликатаако ще пържа тиквички и ще варя боб, мога и в къщи да си го правя.
28
12
 
5
 
! Отговори
Тодор Вангелоски МАК преди 3 години
Гърция удари ГОЛЕМИЯ КЕШШ, КАТО ЗАТВОРИ ПЪТЯ ЗА балканските навлеци и бедняци-РУМАНЦИ, СЕРВИ , и тези от Река Волга --- които идват за един ден , или макс два--като нощта спят в колата си , а после не правят абсолютно нула 0 зиииро разходи на ГРЪЦКА ЗЕМЯ .БРИТАНЦИТЕ И ГЕРМАНЦИТЕ СА МНОГО ДОВОЛНИ , ОТ 16 ЮЛИ ИМА ЛУДИ ЧАРТЪРИ ПО 10 САМОЛЕТА НА ДЕН КАЦАТ НА ДВЕТЕ ГОЛЕМИ АТИНСКИ ЛЕТИЩА !!..И ТАКА ЩЕ Е ДО 1 НОЕМВРИ !!
27
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По надолу в коментарите се оплакват! Бил си поръчал манджа и винаги имало муха или червей, а пък друг си поръчал цаца, наливна бира и картофки БЕЗ сирене! Нали ходехте в Гърция за качествената храна??? То вече от доста години по черноморието НИКОЙ не си поръчва цаца или пък наливна бира! Онзи пък кой знае откъде си е поръчал МАНДЖА с муха хахаха пълни убитации Я бегом в гръцко там да си ядете манджите
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи решението е готовоБунгала с кухненско обзавеждане.Доставка на хранителни продукти на място.
25
6
 
6
 
! Отговори
Az преди 3 години
7,5лв е два шезлонга с чадър на смокиня, в 10ч няма свободно място. Само на сиромашкия плаж с чадърите каменица, пепси и тн.