Плажовете препълнени, но туристите рядко ходят на заведения

Най-търсени от българите са самостоятелните вили с басейн
75
Плажовете препълнени, но туристите рядко ходят на заведения
Снимка: БГНЕС

Българите напълниха плажовете и на север и на юг по родното Черноморие в края на юли и началото на август, показа проверка на „Труд”. Първи се запълниха местата в курортите на юг от Бургас, а през последната седмица много почиващи има и в останалите комплекси по морето.

Още по темата

Причините за стълпотворението по родните плажове през последните дни са няколко. На първо място периодът от 20 юли до 20 август е най-предпочитаният от българите за морска ваканция тъй като валежите са рядко, времето е гарантирано добро, а морската вода - топла. Освен това заради затворените граници и изискванията за PCR тестове в страната останаха и голяма част от българите, които обичайно почиват в Турция, Гърция, Испания и Италия.

Докато в хотелите и заведенията край морето могат да се намерят свободни места без проблем, плажовете са пълни, особено през уикенда, когато тен събират и жителите на съседните големи градове. В 9 ч. сутринта вече е почти мисия невъзможна да си намериш комфортно и приятно свободно място за разпъване на чадър и поставяне на хавлия в свободните зони по южните ивици, както и да спазваш необходимата социална дистанция. Платени чадъри също се намират трудно, защото обичайно са резервирани от хора, които плащат сянката предварително за цялата седмица на престоя си, за да си гарантират място на първа линия. В северните курорти е малко по-спокойно, но през уикенда навалицата е голяма.

Най-търсени от българите са самостоятелните вили с басейн, апартаментите и бунгалата с кухненско оборудване, както и малките семейни хотели. Причината е, че заради COVID-19 хората предпочитат сами да си приготвят храната.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: мореплажхотелитуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плажовете действително са пълни, дори и платените зони. Концесионерите май се усетиха, че е по добре 4 лева за чадър и да е пълно отколкото да е 10 и да няма никой.
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поморие 26Добре е да се замислиш защо си носят храна и защо при възможност ви избягват. Каквото повикало, такова се обадило - ние сме ви противни, поради което и вие на нас също. Древен принцип на санскрит - Yatha drishti, tatha srishti (Каквото виждаш, това срещаш)
22
20
 
12
 
! Отговори
Един преди 3 години
На Слънчев Бряг цените на първа линия са като на Витошка т. е. нормални. Качеството е много добро. Няма кръчма без жива музика. Навалицата е колкото при соца.Хотелите са на половин цена.
21
4
 
19
 
! Отговори
Fin преди 3 години
До ужасКакво очакваш да се случи до 1-2 седмици? Мога да ри кажа какво, ще се увеличат случате на сромашни разстройства като всяка година. А мерките, кото предпочитам са 94-60-.88 ;)
20
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тая снимка е пълно с хора)но за заведенията които уж били на 9 процента ДДС ,една цаца е 8 лв.а пържени картофи със сирене 11 лв.) Ми евтиния бря)
19
13
 
40
 
! Отговори
много обичам морето преди 3 години
обаче последните два пъти на нашето ме беше гнус от водата, изнервено от безумните цени за ниско качество, притеснено от местните дембели с питбули и уморено на всяка крачка да се оглеждам кой и как ще ме прецака. Миналата година през септември отидох в Солун и за седмица се скъсах от купон с весели хора по добри заведения. Еми... съжалявам, но не го искам вече Черно море.
18
1
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
хората предпочитат сами да си приготвят храната___________________________________________________И има защо !Много добри готвачи пият през работно време.Чудя се, как в тези задушни помещения, гълтaт концентрати ...Вие после чакайте гурме ястия !!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано, а дано...
16
2
 
28
 
! Отговори
Blessed преди 3 години
от 400 хотела да работят макс 70 и то не на пълен капацитет, дискотеките в които ходят предимно чужденци изобщо не отвориха... Подтискаща е ситуацията по морето тази година.
15
4
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Морета,шезлонги...чадъри,варена царевица със...цаца или попчета и топла...бира.Тази тема съм я пропуснал през...демокрацията,с изключение на...няколко пъти когато бях на Камчия,на Шабла,на Крапец и на Бутамята на...диво къмпингуване и пясъка ми влизаше директно в...банските.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами явно пак зависи от заведенията. Като ходихме сега на Ахтопол си намерихме готина кръчма ама вечер трябваше да се чака за маса. Храната беше хубава и на нормални цени, сервитьорите с маски и ръкавици, дезинфекцират масите след всеки клиент, и направо летяха. Нямам от кво да се оплача. Ама със сигурност имаше и заведения, в които не беше така и не бяха толкова пълни.
13
2
 
27
 
! Отговори
Blessed преди 3 години
Бях два месеца на Слънчев бряг и ситуацията е следната - уикенд туризъм петък, събота и неделя, през седмицата - потоп. Плажовете са измамно пълни, особенно свободната зона, но магазини, капани, клубове работят на ръба на фалит. Трудно може да чуеш друга реч освен българска, тук там някой германец. И как да е иначе, няма ги 500к англичани, няма руснаци, холанди, белгийци, австрийци, финландци, норвежци ни сложиха в "жълтият" флаг за пътуване. И всичко това заради 200+ случая последният месец.
12
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плажовете са препълнени, но от кого ? Не е ли по-важното дали хотелите са препълнени точно това е критерия дали плажовете са препълнени от туристи или от местните за почивните дни.
11
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е било да поръчам манджа там и да няма я муха, я червей, я друга гадост вътре. Ще си дам парите, ама за нещо чисто и вкусно. Товя не го разбраха. А не да печелят от *** си.
10
2
 
47
 
! Отговори
Препатил преди 3 години
Айде, без обвинения за кови-19, хората не ги е страх от тези, приготвили храната, а пари си нямат! Защо и да плащат, за некадърно направените манджи, че и скъпички?
9
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
намалиха им ставките и от вчера още неща им намалиха и за бира и за други неща а една наливна бира вече е пет лева
8
4
 
70
 
! Отговори
Няма да повторя преди 3 години
Много алчни бе вчера две цаци, две бири наливни и пържени картофи без сирене 27 лева баси алчността разбииш ли, то бива, то може а ама чак толкова не може
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се вижда и от снимката че са препълнени...
6
5
 
42
 
! Отговори
Шамандура преди 3 години
Инцидентно посещение на плажа от местни хора през уикенда, не е туризъм.
5
2
 
42
 
! Отговори
от морето преди 3 години
Барбарон плюс газирана вода с бъз и лимон - 14 лв.....е благодаря, ще пропусна!