Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички

В интензивните структури има близо 50 души
4 авг 2020 09:08, Петя Славова
275
Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички
Снимка: БГНЕС

Хората в болници в страната с COVID-19 са вече 825. Тези, настанени в интензивните структури, са близо 50. Там, където случаите са много, ще срещнем сериозни затруднения, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Още по темата

Той допълни, че ако продължим със същия темп, ще има трудности с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се.

Д-р Кунчев коментира и ситуацията в заведенията за възрастни.

"Не може да се говори, че в старческите домове тя е изпусната. Знаейки, че това са най-рисковите места, аз лично разпоредих постоянен контрол и сканирания на домуващи и персонал", посочи още той.

Първият проблем е доверието. Това, че обществото не вярва на това, което му казваме, в тази обстановка, в която си мислят, че има леко грипче, от което умират 15-16 души дневно, подчерта Кунчев.

Той успокои, че няма как около 15 септември да не бъдем приемани в болнични заведения с оглед на увеличаването броя на болните от COVID-19, a болничната база в България е доста голяма.

Днес има рекорден брой починали за денонощие от коронавирус. У нас жертвите за последните 24 часа са 16.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този темп всички от СЗО и поддържащите ги папагали-лекари ще минат под наказателна отговорност.
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провалът на НОЩ е видим дори от Космоса. Време е за оставки!
26
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквун,разни измислени Щабове и сие производни всичко под ножа,имахте близо осем месеца да подготвите нужните мерки и правила в създалата се обстановка, а не сега да ми излизате и да обвинявате населението че му липсвало"доверие"
25
10
 
6
 
! Отговори
хм преди 3 години
Как да ви вярват, бе, като от самото начало сами не си вярвате? Ако не си противоречахте всяка секунда през последните 4 месеца сигурно повече щяха да ви вярват. А и предвид какво става в цяла Европа, е видно, че има втора вълна, колкото и да се опитвате да го отричате...
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Скрий се бе Кунчев. Защо вкарвате хора с леко неразположение! За 3 седмици протести, колко софиянци са на легло от претестиращите??2"Еми от под 500 хоспитализирани сега са 900 и от под 20 в интензивно сега са над 50.....СМЯТАЙ САМ!!!
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да махаме бесилката в центъра на София, която руските превратаджии бяха подготвили за Кабинета, щото бил " предал....русия", ЗАЩОТО ЩЕ НИ ПОТРЯБВА МНОГО СКОРО ДА ПРОВЕСИМЕ НА НЕЯ ТЯХ- русофилските фашисти и техните началници от дондуков 2 и позитано
22
6
 
3
 
! Отговори
ковидоман преди 3 години
Хубу, че ни отпуснаха поредната доза страх - иначе денят ми нямаше да е нормален :)Обаче се получава привкване, поради което трябва да се замислят за пърформанси на тема ковид - по градските площади да организират сцени с умирающи в чували, отделни артисти да падат покосени по улиците и пр. развлечения.Както през Средновековието са развличали плебса с кладите и бесилките...
21
4
 
11
 
! Отговори
мдааа ясно преди 3 години
Първите които хванат ковид ще са добре, последните да му мислят дали ще има за тях лекари, сестри и легла!
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФАКТ - най-опасното е да се събират много хора на едно място, защото разпространяват заразата....дори и да са млади, които не мрът като мухи! Проблемът е, че разпространяват и заразяват по често рисковите....които си страдат. Преди 20 дена хоспитализираните бяха под 500 и под 20 в интензивно, сега са почти 900 хоспитализирани и над 50 в инхензивно - ще тежат на съвеста на призоваващите за ПРОТЕСТИ!!!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Батко: кое не се случва - 200+ болни и 16 починали на ден, каква бройка ше те изкефи теб и ще се признаеш за смотан ?
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, ти не си глупав човек, със сигурност знаеш как е разбито общественото доверие, което така желаеш от нас. Преживял си и срива на доверието в системата на здравеопазване. Как да вярваме в инструмент за търговия на човешкия живот срещу пари?
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5: не е странно но трябва да се мисли - за това че имаше мерки нямаше много болни и малко подготовка в болниците. Без малко мозък навреме като ти дойде вируса ще търчиш в болницата ама ше те фърлят като мръсно куче навън
16
11
 
11
 
! Отговори
Батко преди 3 години
И да ви кажа нали чертаеха, че протестите ще доведат до увеличаване на броя на заразените и болните, а се протестира вече 27 ден и нищо не се случва. Остана на лъжливи и крадливи изедници и гадове, докарали България до това положение!
15
13
 
13
 
! Отговори
офф преди 3 години
Скрий се бе Кунчев. Защо вкарвате хора с леко неразположение! За 3 седмици протести, колко софиянци са на легло от претестиращите??2
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статистиката показва, че повечето умират болни и стари хора на леарства, на които е противопоказано да пият алкохол.
13
7
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Игрите и...напъните на Бокича нямат...край.Целта е една,да се обяви за...спасител и пожизнен...управител на държавата.Тоз не мой прие,че не е...незаменим и милиардите държавен бюджет може да му се...изплъзнат от ръцете.Заблудите човешки са опасни,когато начело е обсебен от тях.Време е за...решителни действия за да се спре тази гавра с държавата и народа.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП бяха активирали всички *** да пропагандират че вирус няма, това според вас българска партия ли е ?
11
9
 
19
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Смешна работа, ако болниците не могат да поемат хората, това показва колко разбито е българското здравеопазване. А колко хора са в болница само заради увеличението на клиничната пътека на 1200 лева. Няма как и да стоим затворени вкъщи 10 години. Няма кой да им спазва мерките, които са неадекватни и н книга. Бог да прости починалите, но масата от тях са с доста придружени заболявания.
10
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА НАЙ - МРАКОБЕСНИЯ ТИРАНИН, ДОВЕЛ БЪЛГАРИЯ НА ПРАГА ПРЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ПРЕЗ 2020 - БОЛШЕВИСТКИЯТ ФАШИСТ РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО! СЪД! ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И РАЗПАЛВАНЕ НА КОРОНА ЕПОДЕМИЯТА НА ШИПКА И ЧРЕЗ ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИ НА ОРЛОВ!РАДЕВ Е ПОЗОР!
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не е ли странно пролетта когато нямаше много заразени вкараха брутални и ограничаващи мерки, а сега, когато болниците били на ръба и заразените са внушителна бройка не взимат никакви мерки??? К'о прайм?"Ко да прайм бе, човече.....кяк да обясниш ще наложим мерки.....като всяка вечер хора призовават ....ДАЖЕ ПРЕЗИДЕНТА!!!! Излизайте на протестче....кви мерки кви 5 лева когато някакви хора си мислят, че са безсмъртни???