Сменят ръководството на болницата в Добрич, заради случаите с COVID

Предписанията не се изпълняват, обясни Ангел Кунчев
11 авг 2020 19:21, Петя Славова
9

Сменят ръководството на болницата в Добрич заради растящия брой на заразени с Ковид-19 и лошата организация на работа в лечебното заведение. Предписанията на районните здравни власти не се изпълняват, са установили при посещението си на място днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
Още по темата

Заради растящия брой на заразени медици болницата в Добрич вече затваря отделения. Лекари и здравни работници се оплакват от лошата организация на работа. В Ковид-сектора и Второ вътрешно отделение двама млади гастроентеролози лекуват около 40 пациенти.

"Основно лекуваме болни, които са с пневмонии, ковид положителни, съмнителни и отрицателни. Болните непрекъснато прииждат от Спешно приемно, с пневмонии, в тежко състояние – няма как да бъде обслужен един такъв болен от един лекар и една сестра, останалите болни остават без надзор", обясни гастроентерологът във Второ вътрешно отделение на МБАЛ-Добрия д-р Ивелина Вълчева.

Здравният министър и държавният здравен инспектор се сблъскаха на място с проблемите в болницата. Първото фрапиращо нарушение е смесването на потоците от болни пациенти.

"Видях го на петия етаж в болницата, където ми беше обяснено, че в единия край на коридора са нечистата зона, в другия край на коридора е т.нар. образно "мръсна" зона, която се обслужва от един персонал, който обслужва всички пациенти. За мен това е излагане на риск, необясним риск", коментира министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов.

Ако през месец май в Добричка област не е имало нито един случай на Ковид-19, през август те вече са почти 550. "Ако не се вземат съответните ограничителни мерки, тази тенденция ще продължи. А какви са ограничителните мерки - първо, да осигурим на хората адекватна мед. помощ и второ, самите болници да не се превръщат в източник на зараза – нещо, което не мога да твърдя за добричката болница", посочи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Ванина преди 1 месец
А какво конкретно направи държавата за тази болница и за другите болници, които са на същия хал? Оставиха ги сами да се оправят сами с реорганизация, снабдяване с предпазни средства и т.н. с техни усилия и от техния бюджет. А по телевизиите се говори, че всичко е наред. И ако наистина имаме пик на болни, ще разчитаме на голяяям късмет.
7
1
 
6
 
! Отговори
владимирово преди 1 месец
Е, изгонихте младите лекари, назначихте разни педофили и психично болни да работят,
Призовавам заразените да търсят сметка от ръководството на болницата! Некадърници, оправдават се че няма лекари, а. още не направиха да ги задъражат!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тц, тц тц, при тая неразбория в болниците, пак сме много добре с пандемията, явно нещата са оставени на пълен самотен!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новият здравен може да е ръб и бойковист, но поне е медицинско лице и се ориентира какво значи мръсен и чист поток. Не беше зле и министъра на екологията, който тръби колко са ни изоравни язовирите, да можеше да прочете с разбиране един доклад за обследване на даден язовир. Заи партиите не привличат експерти в състава си? Срамно ли е това? Не може да се управлява с едната партийна книжка в джоба само
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде началникът да отива да носи дини на туристите в Албена да му дойде акъла.
3
2
 
3
 
! Отговори
БОТОКСА И ТОЙ ТАМ БИ преди 1 месец
ЕЙ БОТОКС МАРШ В ЗАТВОРА И КУНЧУ И ТОЙ КУНЧО ВЪЛЧО МАРШ В ЗАТВОРА ГАДОВЕ БЕЗРОДНИ БЪЛГАРОФОБИ И БЪЛГАРОМРАЗЦИ !
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така добре се беше уредил човека. Защо го разбутахте? Сега какво ще прави? На какво ще е началник? Тъкмо добре си беше свикнал, сега пак да търси началническо място ...
1
5
 
4
 
! Отговори
ЛЪЖИТЕ НЯМАТ КРАЙ преди 1 месец
ТОЛБУХИН НЯМА НИ ЕДИН ЗАРАЗЕН ВСИЧКО Е ЛЪЖА НЕ СИ ВРЕТЕ ГАГАТА В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ЧЕ ЩЕ ВИ СЕ ОБЪРКА ЛЪЖАТА И ПЛАНЪТ ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ КУНЧО ДОБРУДЖА НЕ Е ЗАЛЪК ЗА ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕБ!