Слънчев бряг затваря след месец, Албена - до края на септември

Има хотели, работили по две седмици през лятото
13 авг 2020 19:51, Петя Славова
24
Слънчев бряг затваря след месец, Албена - до края на септември
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от хотелите в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември заради недостига на туристи и спирането на чартърните полети. Това коментира Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта в ефира на БНР. Туристи споделят, че никога не са виждали комплекса толкова празен.

По думите й някои от хотелите са работили само по две седмици през това лято, след което са затворили. "Те не отвориха цялата си база, а само 50% от нея. Определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена - от порядъка на 70 процента", обясни тя.

Още по темата
Заради липсата на чартъри обаче в момента се разчита предимно на летовниците идващи с автомобили, каквито са българите и румънците. Чужденците от Германия, Полша и Украйна са значително по-малко. Според нея плажовете изглеждат сравнително запълнени, защото "има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са в имотите си."

"Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта, за да се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради", обобщи тя.

Слънчев бряг не е единствената дестинация по родното Черноморие, в която местата за настаняване затварят, тъй като няма достатъчно посетители. През тази седмица курортът "Албена" също започна поетапното затваряне на хотели.

Макар епидемичната обстановка в страната да е спокойна, гостите значително са намалели. Докато през миналата седмица те са били 8000 души, през тази вече са около 6500.

От комплекса обаче успокоиха туристите, желаещи да плажуват там, като съобщиха, че ще продължат да приемат летовници до края на месец септември. Потребителите, направили своята резервация по-рано, могат да проверят дали хотелът, който са избрали, ще работи в имейла си за потвърждение. В него подробно е описано къде ще бъдат настанени.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Албена и Златните, колкото и да мълчат и замазват, стана ясно че са огнища на зараза. Не го разбрахме от безумието, което е министър, но германците си казаха и спряха своите хора, защото си ги пазят, а нашите държавници от 89 та насам могат да бъдат съдени за геноцид!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли някой от ръководството на Албена да обясни защо двете групи от работещите украйнци след десетина дни работа в комплекса бяха прибрани немедлено в Украйна,нали всичко в Албена е О,кей!
18
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Те са си виновни. Цените им не са по джоба на нормалните българи. Да си чакат чужденци!
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо се крие колко болни има в Албена???? Голяма част от персонала вече е заразен. Тоя бум на болни в Добрич откъде мислите, че е? Масово хората работят в Албена и Златни. Туристи има, проблема е друг. Само дето се напъваха да ходят от телевизия в телевизия, да обясняват колко е безопасно в Албена. Лъжи на килограм!!!
16
6
 
14
 
! Отговори
man преди 1 месец
На слънчака е меле от хора, същото и в Несебър. Авторите на статията да отидат и проверят на място.
15
3
 
20
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Много ми дреме за ***. Да си останат завинаги затворени.
14
3
 
27
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Слънчев бряг го унищожиха всички българи с мотива за големи печалби! Аз го помня когато на главната алея имаше само полиция,пожарна и здравен пункт! Всичко останало беше алеи от рози и тротоарни плочки! Днес не можеш ги откри от бетон уви! Та в събота сутринта пътуваме за Обзор! Здравейте Обзорци!-:) От години отсядам само там! Прекрасни хора! Българино.Ходи там където те е грабнала дестинацията и имаш познати! Невероятно е! Тук и въздуха си е български!-:) Приятна почивка българино по нашето Че
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак много изкараха в условията на върлуващ вирус.
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакай бе, как така затварят, закъде бързат, нали уж беше пълно, курортите пращяли по шевовете? Майтапя се беее, да затварят, няма да липсват на никого!
11
2
 
36
 
! Отговори
стар гларус преди 1 месец
На нашето черноморие беше хубаво едно време когато беше с повече зеленина а не с бетон
10
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нарежете хотелите както нарязаха българските заводи.
9
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затваряйте ги въобще няма да ни липсват! Кеф ти Гърция, кеф ти Египет, кеф ти Тунис!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закривай.
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затваряйте ги още сега. К'во чакате?
6
1
 
22
 
! Отговори
80076 преди 1 месец
"Влизането в ресторантите е задължително с маски." Там само се влиза и се излиза. Поради това са само с маски. Консумация явно не се предвижда, защото би се наложило маските да бъдат свалени. Има време да изчислят колко души може да се поберат на плажа. това е цифрата на леглата в курорта. Собствениците на апартаменти влизат в това число. Да се разберат кои хотели ще бъдат съборени като излишни, а на тяхно място да направят паркове, кортове и детски атракции. Това е решението.
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като са губещи предприятия, време е да се разрушат и разкарат оттам.
4
1
 
50
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Каква хубава новина! Още по-хубава ще бъде, когато започната да събарят поне 30 % тези грозни хотели. Една хубава работа свърши Ковид 19.
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е багерите влязат на плажа и да изринат бетона.
2
1
 
43
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
И какво да ревем ли?
1
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двадесета статия за Слънчев бряг днес, разберете - колкото и да ни го натяквате НЯМА да отидем там.