Все още няма резултат от проверката в парк "Росенец"

Общината следи имат ли сградите нужната документация
Обновена: 13 авг 2020 10:03 | 13 авг 2020 09:57, Петя Славова
9
Все още няма резултат от проверката в парк "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Общинската администрация в Бургас все още прави проверка на постройките в парк "Росенец"  и търси дали от там имат необходимата документация.

Още по темата
Край "Летния сарай" на Ахмед Доган част от оградата е премахната. В момента сградите в района са със статут на строеж. До проверка на общината се стигна след обществен натиск да се осигури достъп до плажа, припомня bTV.

Установено е, че собственикът е заплатил такса смет и данък сгради за сумата от 67 хил. лева за всички налози.

"Данъкът за придобиване е 44 хиляди лева. За останалите 23 хиляди не става ясно дали са за данъг сгради и смет. общината твърди, че за този имот, къща има Акт 14 или груб строеж.

Всички виждаме, че няма нищо общо с груб строеж. Когато има Акт 14 обектът се нанася на Кадастралната карта. Може би, до ден днешен на Кадастралната карда на град Бургас са нанесените стари сгради, които са хангар, депо, гарж. От 2-14 г. насам не се виджа промяна", обясни общинският съветник Димитър Найденов.

Според общинския съветник от СЕК Константин Бачийски, не само пътят до имота, но и този покрай къщата е общинска собственост. За същото трасе от Специализираната прокуратура установиха, че няма разрешително в Министерството на регионалното развитие и благоустройство.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Философ 7
БГ-то е като Кувейт. Където и да копнеш излиза черно. Ама не петрол а гн..яс, измами, далавери, беззаконие, корупция и т.н......Там де що царува БКП-то, корупцията е колкото МОРЕТО!
8
0
 
0
 
! Отговори
as usual преди 1 месец
всичко е ОК
7
0
 
3
 
! Отговори
Философ преди 1 месец
БГ-то е като Кувейт. Където и да копнеш излиза черно. Ама не петрол а гн..яс, измами, далавери, беззаконие, корупция и т.н.
6
0
 
2
 
! Отговори
Ехо преди 1 месец
Кметът на Бургас е близък с Доган и Гайтански, затова нещата са в това положение.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Резултат няма и да има. Също като със записите, снимките и видеата на НЦВ Краля-Слънце.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ха-ха

Нормално. Винаги е бил "патерицата", независимо дали е бил в коалиция или опозиция. Така са навързани нещата, че ако някой се вдигне против него, го очаква много тежка биртка. Пипалата на ДПС са на много места и са надълбоко. Бойко не беше с него отначало, но какво се случи между 2011 и 2013 не знаем, обаче от тогава реално, са си дружки, като се разбират, да се нападат по телевизията. Той и Волен беше така. Турците та турците, а на събранията сядаха рамо до рамо в кръчмите и се смееха
3
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Вари го,печи го-Доган си остава свещената крава на българската политика!Никой не смее да го пипне,каквито и безобразия да върши,колкото и да унижава националното достойнство на българите!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Документация има и то много, но ще се види, чак след като се размърдат горе ...
1
1
 
6
 
! Отговори
Българина преди 1 месец
Ясно е че прокуратурата има една функция, ибтя е божия функция, да раздава индулгенции, неаконното става законно, общото частно, отктаднатото изпрано!