Сърфисти вместо спасители на плажа Силистар

Един от най-опасните плажове по Черноморието е оставен без спасители
17 авг 2020 11:35, Ния Христова
11
Сърфисти вместо спасители на плажа Силистар
Снимка: БГНЕС
Сърфист по принуда е трябвало да спаси десетки плажуващи от удавяне. Един от най-посещаваните и опасни плажове - Силистар, е оставен без спасители и то в разгара на лятото, съобщава bTV. 
 
Още през юли месец е избран концесионер на плажа. Месец и половина по-късно обаче плажът продължава да е безстопанствен.
 
Морето остава бурно, подводни течения също има. Плажуващите доста често подценяват ситуацията и постъпват безотговорно към живота си. 
 
Подаден е сигнал в Министерството на туризма, а от там са обяснили, че откритието на исторически наподки в края на плажа е забавило избора на концесионер. 
 
Той е бил избран на 1 юли, но се е нуждаел от време, за да събере цялата документация. Затова и чак на 4 август е сключен договор с него. Сега има един месец, в който трябва да се осигурят спасители и медицинско обслужване. С изключение на това законовите срокове са спазени. 
 
"Към настоящия момент Министерството на туризма е организирало водно спасяване за този морски плаж, което беше прекъснато за няколко дни поради технически причини", са обяснили от ведомството. 
 
Тази сутрин на плажа вече има трима спасители. Управителят на фирмата, която осигурява водното спасяване, потвърди, че техническа пречка е причината плажът да е останал без спасители за няколко дни. 
 
Плажуващи обаче казват, че над седмица не са виждали спасители на плажа, както и че това се е случвало периодично през лятото. Управителят на фирмата категорично отрече това да е вярно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма концисионер, що събират по 5 лева.Паркинг има, спасител няма?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плажуващи се оплакали че няма кой да им забрани да влизат в морето! Ха ха ха!Егати идиотщината
7
2
 
10
 
! Отговори
на плажа преди 3 години
не мога да разбера наистина ли очаквате да се хвърляте неразумно в морето, а някакъв спасител да ви вади/спасява. И ако няма спасител, си заминавате. Прощавайте, но това е идиотско.Няма нужда от спасители, за да НЕ влезете в морето, нито някой е длъжен да ви носи отговорността за действията. Спасителите са напълно излишни. А спасители по поляните и улиците искате ли? Да ви развяват флагчета.На спасителя му е най-лесно, когато вдигне червения флаг и никой няма в морето.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Силистар пълни гушата на Йордан Цонев от години. Едни здрави момчета ти вземат пари за паркинг, но никой нищо не е направил, само изсекли дръвчетата. Нали трябва да имаш свободен достъп до море. Как пък точно на този баба му имала там ниви, а пък местните нямат спомен да е било някога на някого. Сигурно и на Доган баба му е имала Росенец, как не ги е срам, дано Господ им даде заслуженото.
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера видях спасителя на Албена, вярно че беше на кроя , където е плебса, но или човека е много старолик или е над 60-те
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плаж Силистар Беше едно чудесно място , но откак го надушиха силяните стана гадно !Миналата година целия плаж празен ,а една тумба нискочели ми седнаха до главата и почнаха да ми плюят семки във врата !Догодина да сложат чадъри по 40лв ,та белким отблъснат *** !
3
12
 
11
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Никой не е длъжен да осигурява ВСС, че даже медицинска помощ. Софиянци си да ходят в Гърция, там да реват за спасители. Да се научи човек да плува е лична отговорност, както да кара внимателно, както да не си отреже ръка/крак и т.н. Единствено оправдано е да има спасител при групи деца, или хора с инвалидност. А ако някой придружава деца на плажа, естествено че той ще ги наглежда, а не да пуши цигари и да чака спасител да гледа!!
2
10
 
4
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
От кога плаж Силистар, е един от най-опасните плажове ???
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не го еб за народа, тръгнали сме по нанадолнището с яка скорост, също като онези селяни по магистралата с 200