Безплатната сянка на юг - пет пъти повече от тази на север

Какви са цените на плажните принадлежности у нас...
18 авг 2020 08:02, Петя Славова
12
Безплатната сянка на юг - пет пъти повече от тази на север
Снимка: БГНЕС

Безплатните чадъри и шезлонги по Южното Черноморие са пет пъти повече, отколкото тези, предлагани по морето на север. Това показа таблицата с цените на плажните принадлежности, публикувана в сайта на туристическото министерство, предава "Монитор".

Според данните безплатна сянка и лежанка на 21 плажни ивици могат да използват резервиралите ваканция на юг. Възможностите за гратис престой на плажа на летовниците в областите Варна и Добрич са едва четири.

В края на месец май наемателите и концесионерите на морските плажове трябваше да изпратят своите предложения на туристическото ведомство относно спада на цените на чадърите и шезлонгите през тазгодишния активен летен сезон.

Съгласно законовите промени, стойността им трябваше да бъде намалена минимум с 50 % спрямо обявената през 2019 г. Въпреки новите изисквания, на места цените продължават да са значително по-високи от тези в останалата част на Черноморието. Най-скъпа излиза ваканцията на плажа „Градина - централен“, част втора. За сянка ще трябва да броим по 8 лв., а за шезлонг още 6 лв. На метри от него обаче в „Градина – централен“, част едно и в къмпинга, носещ същото име, комплектът плажни принадлежности излиза двойно по-евтин.

Подобен е и казусът с плажовете „Божурец-Топола 3“ и „Божурец-Топола 2“ край Каварна, където ще трябва да платим по 7,50 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. На „Божурец - Топола 1“ те са по 4 лв.

Ценови аномалии не липсват и в Царево, където на плаж „Варвара“ за чадър даваме 7,50 лв., но за да си запазим и два шезлонга, ще трябва да доплатим само още 1 лв. Макар безплатните принадлежности да са в пъти повече по Южното Черноморие, местата със сянка и лежанка под 2 лв. преобладават на север.

На плажовете "Офицерски - запад" и "Буните - 2" те са по 0,50 лв., а на"Батовски", "Албена" и "Кабакум - север", част първа двойно по-скъпи. Единствената морска ивица на юг, чиито цени за чадъри и шезлонги са малко над тази на билетчето за градски транспорт в столицата, е централният плаж на Поморие.

В преобладаващата част от родните плажове престоят на плажа в действителност излиза по-евтин, чадърът и шезлонгът са максимум по 5 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Мирослава преди 3 години
На Синеморец:Бутамята - чадър + 2 шезлонга = 7,50Велека - чадър + 2 шезлонга = 7,50Има пребогато място "Свободна зона" и на двата плажа.Не е претъпкано, но свободни чадъри и шезлонги лесно не се намират.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Каваци са безплатни, без такси за шалтета, без задължителна консумация, но разбира се не са позволени хладилни чанти.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Поморие най ниска цена по 1,80 но уловката е в шалте, масичка пиша от плажа
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познат си идва от Германия и отсяда в Приморско 5 звезден хотел. Коментара беше : е явно германските и българските звезди се различават, този не заслужава и 3
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ревали и лъгали. Вярно е вчера пристигнах в Бургас и наистина чадърите са безплатни. Но ако седнете до заведение си питайте за всеки случай. Заради единични случаи, раздухани от медиите, хората се уплашиха.
4
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Къде ги намирате тези цени. Няма нищо вярно, в пъти по висока е цената. Престанете да заблуждавате хората
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болно ми е на какво е заприличало нашето море... Бях в хотела с най-висок рейтинг (9.9) в Бургас заради едно семейно мероприятие. 5-звезден бутиков разкош на първа линия на крайбрежната. Страхотно впечатление. Стояхме там 3 дни, през които мръднахме насам-натам на плаж. Отврат. Направо ми се дорева- не бях ходил по нашето море 3 години- псевдо мутри с 10-годишни БМВ-та 5-та употреба и мизерни заплати се правят на големите богаташи. Избирам само лукс по Средиземноморието и екзотични дестинации.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря, но никога повече.Знам къде навсякъде е безплатно, с добро отношение и добр храна, и ще отида там.
1
8
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Млади дами, виждам, че част от вас нямат достатъчно пари, а са дошли на море.Тук безплатно НЯМА !! Дори за WC се плаща левче ...Намерете си спонсори !!Успех !