Шизофреник уби дядо, хвърлял камъни по кучето му

Заподозреният за убийството многократно е лежал в Центъра за психично здраве в Пловдив
23 авг 2020 12:30, Ния Христова
38
Шизофреник уби дядо, хвърлял камъни по кучето му
Снимка: Pixabay
27-годишен шизофреник уби дядо с коса в брезовското село Пъдарско. Причина за жестокото убийство и кавгата между двамата станало кучето на по-младия мъж, съобщи "Монитор".
 
Психично-болният Красимир Петров разхождал домашния си любимец в селото. В събота сутринта 74-годишният Васил Рангелов се ядосал на кучето и започнал да го замеря с камъни. Това вбесило 27-годишният шизофреник, който първо се скарал с пенсионера, но след това кавгата бързо прераснала в ръкопашен бой.
 
По-младият взел коса и с нея многократно наръгал дядото. "На 22 август в 10,30 часа е получен сигнал на телефон 112 за намерен човек в безпомощно състояние. Като отиват колегите на място, установят мъж на възраст около 74 години. Извършено е на място оглед на местопроизшествие, включват се и съдебен лекар, експерти, разследващи полицаи и тези наши процесуално-следствени действия се извършват под надзора на окръжната прокуратура в Пловдив", заяви директорът на ОД на МВР в Пловдив ст.ком. Йордан Рогачев.
 
Той уточни още, че в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия около час след откриването на трупа е установено евентуалното заподозряно лице. Това е въпросният Красимир Петров на 27 години. Той е бил задържан за 24 часа. По дрехите му е била открита кръв. На мястото на убийството е било намерена и коса за косене на трева, с което се предполага, че е заклал дядото.
 
"Назначени са съдебно-психиатрична и други експертизи. Днес (б.р. в неделя), ще научим със сигурност как е бил убит 74-годишният Васил Рангелов. Със сигурност е убит с остър предмет, който намерихме и на място. Не можем да кажем още дали е същият, но следите сочат точно натам. В неделя се извършва експертиза от съдебен лекар и той ще ни каже причината за смъртта", заяви още ст. ком. Рогачев.
 
Арестуваният Красимир Минков, който е заподозрян за убийството, е лежал многократно в Центъра за психично здраве в Пловдив. Там се е лекувал от шизофрения. Последно е бил в психиатрията в края на миналата и началото на тази година. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора които не са против кучкарите и кучетата, но имат страх от кучета или не понасят кучета да ги лижат по ръце и лице. Обикновено те не знаят дали кучето ги напада или иска да си играе с тях. Да не говорим че много кучета дори водени на каишка лаят и се опитват да нападат непознати хора. Разбирам любовта на някои към кучетата, но хората са по-важни. Всъщност повечето тирани и сатрапи от историята, са имали любими кучета
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев този бедняк не представлява интерес за нашата прокуратура ще си излезе на свобода Да Търси нова жертва това е нашето правосъдие
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, и на мене ако ми нападнат домашния заек, човек убивам!
21
0
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Като няма свидетели, как знате тая история с кучето и замерянето с камъни, Прокурорите почнаха да ди съчиняват приказки като Вилхелм Буш.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Гешев и Борисов също имат психически отклонения и предизвикват с поведението си страдание на честни и невинни хора, но ще ги вкараме където трябва за съжаление не когато трябва, а след закъснение, но ще излежават присъди за стореното от тях
19
2
 
23
 
! Отговори
дгд преди 3 години
защо тоя убиец не е в спец. заведение!???виновни няма.....както винаги в тая загубена държава!!!
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
19,много душевно болни които се преструват на здрави и равнопоставени с другите тук.Такива НАГЛИ лъжци (демоКРАДИ) като теб на кладата.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пак само душевно болни хора коментират които не са се грижели за нищо в жалкия си живот.
16
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
много недемократично Вашето село.
15
17
 
9
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Кучкарите и котколюбците по принцип са си психичноболни.
14
8
 
12
 
! Отговори
бг преди 3 години
този пък ..е как ше убиеш човек щото някъв ти фърлил нещо по кучето ..тва е абсурдно
13
15
 
15
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
Не е нужно да е шизофреник човек за да скочи, когато му нараняват домашния любимец. И аз сигурно ще реагирам така, ако някой ми напада котачето. То си е член семейство и е все едно като на детето ти да посягат.
12
0
 
0
 
! Отговори
дъртак преди 3 години
До бай онзиЩом си мераклия и ти да легнеш до мен,нямаш проблем!Но първо научи сантасето!
11
1
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
шифоренията НЕ СЕ лекува почти .тоест може да се притъпи с разни хапчета там но не може да се излекува изцяло . плюс тва е много видове ! знам го защото баща ми има неква лека шизфорения и съм се интересувал от темата . отделно шифоренците мн рядко убиват . явно този е доста тежък случай .
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо дядото се е ядосал на кучето, каква порода е това куче, да не би да се е опитало да го ухапе?
9
0
 
27
 
! Отговори
До бай онзи преди 3 години
Ти не се заканвай много, че не знаеш на кого ще попаднеш.Преди двадесет години имаше глутница кучета на един изоставен строеж в квартала. Лаеха, спускаха се..Една вечер на един познат му прикипя, спря с колата и те дойдоха да лаят. Той си отвори прозореца, чу се десетина пъти бам, бам, бам..., квичене, салта... На следващия ден вече децата и майките с колички се разхождаха безпроблемно.Така, че приятелю умната и бъди уважителен,че да не попаднеш на някой стар изперкал ловджия, дето недовижда.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се срещнат два агресивни гладки мозъчни индивида!
7
0
 
7
 
! Отговори
до лекар преди 3 години
тя шизофренията е много видове ! една е по-страшна друга не . пролбемът е че общо взето не се лекува кой знае колко .шизфорениците рядко убиват обаче . този явно е бая тежък случай . баща ми има параноидна шифорения но е мирен и дори страхлив ! този е с неква друга форма ...
6
4
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Да го пуснеш сред хората означава да вярваш, че се е оправил. Оправяне при такива няма - за съжаление е така ...
5
14
 
8
 
! Отговори
Жиб. преди 3 години
ТИПИЧЕН ВЪЗПИТАНИК НА СОЦИАЛИЗМА - МЯСТОТО МУ Е В ПСИХИАТРИЯТА!