550 хил. българи са почивали у нас, а не в чужбина

Загубиха тези, които са инвестирали в презастрояване, каза Румен Драганов
27 авг 2020 17:15, Ния Христова
40
550 хил. българи са почивали у нас, а не в чужбина
Снимка: БГНЕС
"Над 550 хил. българи посетиха различни обекти в страната, главно по Черноморието. Това са тези, които не излязоха в чужбина. Някои от тях за първи път видяха какво и по нашето Черноморие". Това каза доц. Румен Драганов, председател на Институт за анализи и оценки в туризма и бивш зам.-министър с ресор туризъм, в интервю за bTV.
 
Той уточни, че българите са направили сезона, тъй като 550 хил. е целият руски пазар.
 
"От кризата, породено от COVID-19, загубиха тези, които са инвестирали в презастрояване - там няма устойчивост", поясни експертът.
 
Доц. Драганов прогнозира, че по нашето Черноморие ще има и есенен сезон, който е възможно да продължи до средата на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък си почивах е нас - взех си отпуска и си пребоядисах апартамента ;)
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нормални хора, отишли на почивка на море в България...
31
6
 
10
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Аз пък не мога да се начудя, как българи се връзват да спят на хотел и то на разни съмнителни места като Царево, Китен или "якото" Приморско. После яли развалена манджа!! Къде я намирате изобщо? По-тази логика ние трябва да сме постоянно със сюргуна, като оня от рекламата..Платили 60лв шезлонг и барбарон. Ние ако изобщо отидем, не търсим шезлонги, а се бухваме в морето направо в прибоя. Носим си кола и бира от Лидъл или Била. Ако има деца един чадър в багажника. Ходи сесамо в проверено заведения
30
2
 
7
 
! Отговори
25 преди 3 години
До Анонимен 27Речника ми е специално моделиран за такива като теб които гласувате за Тиквата.Нали обичате да ви се говори просто и по селски щото така разбирате най-добре.Е, това и получавате!!П.П. Предполагам че вечер заспиваш с :*** беше моя таткоЛумпен съм и аз..... ха-ха
29
4
 
4
 
! Отговори
T преди 3 години
До Анонимен 24Чакам да ми обориш истините, които съм написал за преживяванията си по морето, защото иначе за мен си говориш празни приказки и си някой, който живее по морето и сега се засягаш.В едното заведение, от което след това повръщахме, дори сервитьорчето избяга и се скри с рестото ми. Никъде не можеха да го намерят и колегите му. За 2 лева си стъпка достойнството. Жалка история. А беше някакво младо момче. Падение. Хем му оставих 6 лева бакшиш на 50 и нещо сметка. Излагация на макс.
28
4
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
една нула сте си прибавили ей тъй,за красота))))
27
4
 
5
 
! Отговори
хах преди 3 години
До От СТАРИЯ НЕСЕБЪРКрая на юни нямаше кой да те ограби в Несебър. Пустош.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25 Като ти гледам речника ми става ясно защо се е превърнала държавата в такава.
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като видиш как са си накичили парцалите по чадърите и може да повърбеш.Дори да нямам никакво инфо в аванс за снимката веднага разбирам от кой балкански тупрак е.Селчун до селчуна.НЕ, благодаря, дори по 1000 ойро на ден да ми плащат няма да сръпя там !!
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Имаш некому дедовия!!Торба , това имате в Бг.Трябва да си хипер задръстен за да не разбираш в какъв коФтор живееш.
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето които мразят и бълват змии и гущери за цялото ни черномории са тия които даже не могат да налеят дизел на очуканата си трошка да стигнат до морето. Чели са само как е там от форумитеИмаме развалени места но имаме и прекрасни, както по цял свят ще видиш и хубаво и лошо.
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мхм 18Ако нямаш 140лв за един тест по-добре вържи въже на двора и се обеси !!По-скоро няма да стъпя на море до края на живота си отколкото да отида в Булгаристанско на море.Жалки мизерници сте !!!
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи 550 хил шушумиги са пили от тоалетната.............ХА-ХА-ХАНаправо не ми го побира главата какъв тежък провинциал-рецидивист трябва да си та да идеш на ЛайнИмориЙЙ
20
6
 
4
 
! Отговори
Инфронтация преди 3 години
Ъъъ у нас, през летните месеци, над 500 000 починаха на морето, други 380 000 на планината и двама заразени скурана вируса, единият от удавяне и вторият от падане в пропаст.Инфо Служ на МЗ
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно с ***. пратени с ваучери от властта!!!!
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз бях по нашето черноморие и всичко си беше добре.Стаите бяха чисти а от храната нямахме проблеми
17
8
 
8
 
! Отговори
мхм преди 3 години
черноморието е празно, единственото защото гърция искат pcr тест за 140 лева (който в Европа е безплатен), единствено заради това българите се принудиха насилствено да останат в България. Другата година ще видите как ще е
16
10
 
21
 
! Отговори
T преди 3 години
До гербисто-патриотКое му е същото?! От 10 години не бяхме стъпвали и си мислехме, че има някакво развитие, но останахме излъгани. Бяхме 15 дни в Созопол и в 12 от тях я карахме на салатки, които сами си правихме с продукти, купени от борсата до кметството. Един ден бяхме на заведение и не ядохме, защото горчеше и миришеше на гранясала мазнина. Два дни бяхме на други две заведения и уж беше ОК на вкус храната, но след няколко часа ни почна зверско повръщане и прилошаване. Ей това ви е хубавото
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се интересувам от морски а от архитектурен туризъм. За мен почивка е да обикалям по горите, езера, поляни, градове, катедрали.
14
5
 
13
 
! Отговори
От СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Добрите хотелчета работят със стари клиенти.Защо те идват всяко Лято, разбирачи ?Може би защото, в градчето няма мутри ...?