Най-лошият вариант – в края на септември 25 000 с коронавирус

А какъв е реалистичният?
Обновена: 27 авг 2020 11:26 | 27 авг 2020 11:26, Ния Христова
52
Най-лошият вариант – в края на септември 25 000 с коронавирус
Снимка: БГНЕС
Три са вариантите за разпространението на коронавируса в България през септември.
 
Най-лошият от тях е за 25 хил. заразени и 800 починали в края на септември, каза проф. Николай Витанов от БАН, ръководител на екипа за анализи и прогнози в помощ на Цанионалния оперативен щаб, в ефира на bTV.
 
Той обясни, че здравната ни система трябва да е подготвена за най-песимистичен вариант и според него тя се подготвя.
Още по темата
 
"Най-добрият вариант е броят на заразените в края на следващия месец да достигне до 20 хил., но това означава, че 300 хил. души ще започнат да спазват стриктно противоепидемичните мерки", каза още професорът.
 
Той уточни, че най-реалистичният вариант е в края на септември общият брой на регистрираните случаи на коронавирус у нас да е 21 700. 
 
Прогнозата на проф. Витанов за учебната година е тя да бъде присъствена до традиционната грипна епидемия през зимата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 28. Чета за да съм информиран какви простотии се пишат по медиите. И как съвсем умишлено се всява страх и паника у хората, за да може като дойде ваксината всички да хукнат да се ваксинират. Силно се надявам, че няма да е задължителна, иначе съд
44
1
 
3
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Живота в бьлгария е без стоиност само парите са от значение
43
1
 
3
 
! Отговори
наблюдателен преди 3 години
До анонимен 44Не се измъквай. Като нямаш реални данни, какво плюеш по този, който ги има и може да ти каже какво ще стане месец напред. И да имаш реалните данни, нищо няма да прогнозираш - всички прогнозиращи изпокапаха, остана само Витанов. И добре че го има, че системата може да се ориентира какво има да става. Защоно иначе нали знаеш - вируса ще изчезне юни, юли,август, после все някога, после ще си скъсам дипломата и други такива от кумира на плюещите по Витанов
42
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До наблюдателен"Плюете по форумите, но никой от вас не си залага главата с прогнози"За да правиш каквато и да е сериозна прогноза, се предполага че стъпваш на някаква основа - база данни! Без база данни е просто гадаене или плюене, както благоволи да се изразиш! Ако имаш реална база данни - давай я! Ще получиш прогноза, ако не - какво искаш всъщност?!
41
0
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ...except me...Аз също не разбирам защо слагат в статистиката всички с положителен тест от началото на истерията "коронавирус" и правят някаква стъкмистика, но го правят!Може би професор Витанов ще ни го обясни с теорията на игрите, за която споменава в интервютата си!В тези 25 000 със сигурност ще са поне 21 000, които вече не са активни / не са в тези 4270 / - т.е. не са вирусоносители, оздравели са...
40
1
 
5
 
! Отговори
...except me... преди 3 години
В България има 4270 активни случая. Другите са се излекували или починали. Защо слагаме тази огромна тенденциозна бройка?
39
3
 
3
 
! Отговори
наблюдателен преди 3 години
Витанов си върши работата много добре. Краят на месеца е числото на заразените стигна 16 000. Плюете по форумите, но никой от вас не си залага главата с прогнози. А той го прави, за да помогне на тая крегаща държава да се оправи колкото може. Ако го бяхте слушали покрай Великден и в началото на юни, сега щяхте да сте рахатясали. Но вие мангърействахте. Витанов не ви е виновен, че сами се печете на огъня. Страх ви е, че ви познава душиците и може да ви изчислява. не случайно го наричат Мориарти
38
3
 
2
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Гаден шаман, ако го слуша някой, спомняте ли си предсказанията му. Нещо да се случи от това?! Сега нови черни предсказания. Поддържа страха , че иде ваксината . Вчера ЕС е постигнал споразумение с Астра Зенека за ваксината. Е затова е пушилката.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-добрият вариант ще е всички измислени анализатори да се скрият някъде и да престанат с простотиите. Корона няма. всичко е пари. Оставете хората да си живеят живота.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То сега са толкова заразените но не всички знаят че са заразени !
35
3
 
5
 
! Отговори
доктор Анус преди 3 години
това от СЗОто ли ви го спсунаха да го разпространяватекато гледам данните и без да съм велик математик не ми се струва много верно
34
6
 
5
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Има страшни главанаци на тази Земя - България. Има и платени, които вярват и разпространяват лъжата, а има и такива, които не мислят. Аз казвам, че септември ще са заразени 15 милиона българи, ама няма толкова. Лъжата е по целия свят.
33
2
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Нека бъдем оптимисти - ще има и по-лош вариант! Ноември ще са над 50 000, като се комбинира и с грипа и ще сме пак "стой си вкъщи!" С почването на училището, захладняване и затваряне в гр. транспорт и закрити помещения, ще стане чудничко...
32
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го д..ухате с този коронавирус - заради вас мои колеги останаха без работа !!!!!!!!!!!!!!!!!
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да ви спазвам, *** лъжливи!
30
7
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
25000 в края на септември ще са при сегашния темп на заразяване от последния един месец. В най-лошите вариант ще с много повече, примерно 40-50 хиляди.
29
5
 
1
 
! Отговори
Витанов е оптимист преди 3 години
Като всеки математик. Освен това е селски с тази брадичка.
28
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Още по- лош от този е - 25 001...
27
10
 
20
 
! Отговори
офф преди 3 години
Стига с тези *** диаграми, за ***! Протестът не се подчини на предсказанията ,нали? В България нямаше и няма да има епидемия! Мангъров и Чорбанов познаха!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SharkЕ нали вирОс нЕмало? Кво се стресирате и паникьосвате тогава? Никой не ви кара да четете.