Откриха второ незаконно сметище край Невестино

Тепърва ще се установява вредата му
27 авг 2020 13:22, Ния Христова
6
Откриха второ незаконно сметище край Невестино
Снимка: БГНЕС
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на РИОСВ - София да се установи до каква степен нерегламентирано депонираните отпадъци в община Невестино са опасни за живота или здравето на хората и причинили ли са вреди за околната среда, пише в. монитор.
 
По разпореждане на Районната прокуратура в Кюстендил и съгласно дадените на РИОСВ - София от министър Димитров указания, eкоинспекцията съвместно с Районна прокуратура и Районно полицейско управление - Кюстендил извърши проверка на нерегламентираното струпване на отпадъци в община Невестино.
 
По време на инспекцията е установено, че в землището на село Четирци, община Невестино, е замърсен терен с битови, строителни и растителни отпадъци. Нерегламентираното сметище е с площ над 1600 кв. м.
 
Имотът се намира над закритото общинското депо за неопасни отпадъци и е частна общинска собственост с трайно ползване – пасище. Открито е и второ нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци точно срещу оградата на закритото общинско депо.
 
На кмета на община Невестино, Димитър Стаменков е издадено предписание за почистване на отпадъците. Съставен е и акт за установяване на административно нарушение по Закона за управление на отпадъците. Тази година Невестино вече получи една глоба в размер на 5000 лв. отново за незаконното сметище.
 
Продължават проверките по случая и след приключването им ще бъде определено наказателното постановление с размера на санкцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Цялата ни държава е в сметище.само София е цвете, то не бяха магистралата, метрото,улици, сини зони.други градове и села не съществуват.
5
1
 
0
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 3 години
Путин е виновен!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нерегламентираното сметище е с площ над 1600 кв. м." ...... ужас!Тези трябва да и да полежат някой месец в затвора,не само да ги глобяват!
3
0
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
тези хора нямат ли съвест?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В която и планина да отидете, по пътя има отбивки за спиране нали ... е те всичките са превърнати в сметища, наското спрях на една и само на 3-4 метра започваше сметище, тухли, бетони някакви, железа, торби, тръби и т.н
1
1
 
5
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Като прочетох "замърсен терен с битови, строителни и растителни отпадъци", помислих че става дума за българското черноморие.