Продължава кадровата криза в болницата в Добрич

Вече са отстранени голяма част от откритите нередности
27 авг 2020 14:12, Ния Христова
8
Продължава кадровата криза в болницата в Добрич
Снимка: Pixabay
Болницата в Добрич е изправена пред тежка кадрова криза. Преди две седмици оттам казаха, че има недостиг на специалисти за Инфикциозното отделение, пишат от bTV.
 
В началото на пандемията зараезните от COVID-19 в града се брояха на пръсти. През юли месец броят им рязко се увеличи. Здравните власти определиха ситуацията в Добрич като притеснителна. А местната болница се е превърнала в източник на заразата заради липсата на организация.
Още по темата
 
Ръководството на здравното заведение бе сменено. А от окръжната прокуратура възложи проверка на ЗДравната инспекция след сигнал, който беше подаден от лекар в едно от вътрешните отделения за лоша организация на работа и опасност от разпространение на инфекцията в болницата.
 
На прокуристът д-р Георги Желязков остана задачата да отстрани нередностите в болницата. Достъпът до болницата вече е ограничен за външни лица. "Нещата вече не са такива каквито бяха, COVID пациентите са изолирани, не се смесват с останалите и нямат контакт с персонала от другите отделения", заяви медикът. 
 
Кадровият проблем обаче остава. Лечебното заведение все още няма лекар-специалист по инфекциозни болести.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
L. преди 3 години
До Ф.С.В.То в самия БЕЛ е проблемът! Щото не знаем какво учим по този предмет. Какво значи абревиатурата. По-рано си имаше просто Български език.
6
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Инфикциозното отделениеАБЕ -Коя е била учителката по БЕЛ която е преподавала на този "журналист?? ИНФИКЦИЯ ЛИ казваме -или ИНФЕКЦИЯ?? МАСОВО СТАТИИТЕ СА ПИСАНИ ОТ МНОГО НЕГРАМОТНИ ХОРА!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нещата вече не са такива каквито бяха"Не са,ама вече няма И кой да лекува болните! И това ако е Отстраняване на нередностите,здраве му кажи!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма медици, няма учители, няма, няма...., но винаги се намират депутати
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко им пука на Боку ефенди и шайката му? Те имат толкова пари, че може да отидад да се лекуват където искат в чужбина.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е началото, гарантирано от Герб. Има над 2,5 млн българи и то предимно средна възраст напуснали блатото.Няма кадри сега, само гледайте какво става след 5г макс.
1
0
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Веднага Държавата със заповед в Държавен вестник да забрани на хората от Добрич и околността да се разболяват. Защото няма доктори...