Големият пожар в Сливенско все още не е овладян

Няма опасност за близките населени места
30 авг 2020 10:12, Анисия Иванова
4
Големият пожар в Сливенско все още не е овладян
Снимка: БГНЕС

Големият пожар, който избухна вчера в Сливенско между селата Селиминово и Голямо Чочовени, все още не е овладян, но е локализиран. Няма опасност за близките населени места.

Главен инспектор Андрей Алексиев обясни пред bTV, че ситуацията е по-спокойна спрямо снощи. По думите му изгорели са около 60 дка борови насаждения и над 200 дка сухи треви и храсти, но тепърва ще стане ясно какъв е мащабът.

Причините не са ясни към момента, но огънят най-вероятно е тръгнал от пасище.

Предстои да се включат военни и техника, с която да гасят пожара с вода. Кметът на Селиминово обясни, че в момента, в който е видял, че гори - между 15 и 20 души отиват и започват да гасят..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то там остана ли гора , че да се запали ?!Под мъдрото ръководство на дядовците от Сливенското горско предприятие ( ЮИДП ) всичко около Сливен е превърнато в чукари от поголовната сеч , която се води откак е създадено предприятието ?! Точно там 100 метра горски път струваше 1.6 млн. лева и вместо да пенсионират най-сетне дядовците , махнаха "Господари на ефира" които го отразиха.
3
0
 
4
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 3 години
До ШлангЗатова се забранява чистенето на пасища с тежка механизация до и в гора! Забранява се дърводобив на дървесина в изгорялото за 20 години! Конфискация на трактора и плащане на пожарогасенето и щетите! Един осъден да има - другите ще се замислят преди да запалят гората!
2
0
 
2
 
! Отговори
Бойко, преди 3 години
До ШлангХа да те видим какъв пожарникар си бил? Нали това ти е специалността!
1
0
 
6
 
! Отговори
Шланг преди 3 години
За това е необходимо в най-горещото време сухите треви и храсталаци да са добре подкастрени, особено в труднодостъпните райони в сливенско.