В деня на Съединението - българите разединени в два протеста

Първият е на обичайното място, а вторият - край НДК
Обновена: 6 сеп 2020 20:28 | 6 сеп 2020 19:30, Петя Славова
238
В деня на Съединението - българите разединени в два протеста
Снимка: БГНЕС

За пореден 60-и ден се събират недоволни срещу правителството пред площад "Независимост". Първоначално се очертаваше протестът да премине мирно и не се съобщаваше за блокада на движението. Постепенно хората в столицата ставаха повече и отново бе спряно движението в района на БНБ.  Хората разпънаха знамена.

В деня на Съединението хората се разединиха и в контрапротест. Недоволните от демонстрациите край Орлов мост и площад "Независимост" се събраха при пилоните на НДК. Там те организираха подписка с искане за съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война.

Демонстрантите там носят плакати, на които има надписи в подкрепа на българската полиция.

Във Варна  също се подготвя протест и хора се събират пред сградата на общината. Има призиви да не се опорочава днешния празник и да не се стига до напрежение.

Недоволни срещу правителството излизат и в Пловдив, където са и двама от представителите на "Отровното трио". Хората там планират да преминат под тунела и по бул. "Цар Борис III Освободител", стигайки до "Чифте Баня".

Демонстрации има и зад граница - в Брюксел, Амстердам, Майнхайм, Хамбург, Люксембург, Монреал и Чикаго.

На фона на протестите, управляващите няколко пъти вече коментираха, че не мислят за оставка и подобна идея не е част от дневния ред.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
10
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
Не се въодушевяват толковаНяма опозиция.Това е факт.Алармаджиите на ,,протеста,, са безплодни.Идеи нямате другареКой ще ви води- импексова ли?Свивайте знамената и се омитайте
97
3
 
8
 
! Отговори
Верно ли преди 3 години
До Анонимен 99На озверели кучета, кокал не се дава. Ще се избият за него. После и за това ще ви е виновен. Лягай да спиш, оставка няма, 60 на 0 за нормалните хора.
96
2
 
11
 
! Отговори
30 години преди 3 години
До Анонимени нищо ново! Стани ти да седна аз! Старата песен на нов глас! Само турски дето не е!
95
1
 
6
 
! Отговори
опасната връзка преди 3 години
Военната ХУНТА без войска! Да не се събудят горяните? Русия няма да се бори с тях вече
94
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При предсрочни избори, Президента сформира служебния кабинет и след няколко месеца БСП пак пада от власт и Баце се връща.Цялото това "удоволствие" ще ни струва много пари и ново безвремие.Стига 30 години, осъзнайте се!
93
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувах за ГЕРБ и Борисов, но след случките с КТБ, обществени поръчки и т.н. намразих ГЕРБ и Борисов.
92
4
 
8
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До БСП 95Ти откри Америка, значи...Та нали именно това е целта на целият този цирк по улиците - БСП да вземе властта! Но забележи - по незаконен начин, без избори...Както винаги при тях всичко е незаконно, май...
91
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само армия срещу бочковата хунта. Няма друг чалъм. Не пуска кокала бе!
90
8
 
11
 
! Отговори
обрат преди 3 години
Гласувах за БСП и Радев, но след като Радев размаха юмрук на българите, и научих за кражбата на Техноимпекс, намразих БСП и Радев. Те били врагове на народа. Извинявам се на българите.
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дето призовават за обединение да погледнат коментарите отдолу.По-разединени, озлобени и объркани от българчетата няма.Честит ден на Съединението.
88
19
 
6
 
! Отговори
БСП преди 3 години
След падането на ГЕРБ власта взема втората по големина партия. Не третата, петата десетата..А втората парламентарно представена партия е.. кой?? БСП!! Кураж другари победата е близо и е наша!!Колкото и да пищят ГЕРБавите *** БСП се връща във власта!
87
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, вади армията! Обявявай военно положение!
86
7
 
11
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Честит Празник! На днешния ден, някога България е ликувала от щастие...Днес някои искат да свалят законното правителство без да има някакви сривове в държавата...БСП разделя хората, водена от жаждата си за власт и това е тъжно...Как да сме обединени, когато непрекъснато разни интересчии ни разделят?!...БСП да си ходят от политиката най-после - как не ги е срам да седят още там след този катастрофален преход, който ни натресоха...Божков също се опита да краде бизнес, но каза че Бойко го крадял...
85
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брюксел дава заеми, не просто да раздава, защото Тиквата е голям симпатяга. Тия заеми трябва да се връщат, а някой вече си ги е прибрал заради някакви душици, които се радват на някои лев бонус.
84
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев прати полицията да ги набие тез от контрапротеста разделят народа дори на националния празник, носят се слухове, че си обединител на нацията.
83
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, тролчетата на червената партия са превзели форума. Е няма лошо, празник е, ако БСП изпълняват законите (съмнително) на троловете им се полага троен надник или поне двоен плюс дей офф. Да се молим за тях да изкарат по сто левчета, клавиатурните революционери.
82
0
 
6
 
! Отговори
протестите преди 3 години
До Пловдив казаГарван на гарвана око не вади! Всичко е БКП на власт!- смърт за интелегенцията ни!
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са оцелели прадедите ни преди Борисов е мистерия.
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно, дори на този ден, поне за снимката, да си бяха стиснали ръцете!
79
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Радев не му трябва военно положение, прото ще остави герберугите да се самоизядат, изпуснаха си шанса да си идат с чест.