Пет незаконни постройки в парк "Росенец" събаря държавата

Гражданите - недоволни, поискаха ги за обществено ползване
9 сеп 2020 20:52, Петя Славова
24

Държавата трябва да премахне незаконните постройки в парк "Росенец". Заповедите вече са връчени на Областната управа в Бургас, предава Bulgaria ON AIR.

Пет са сградите, които са незаконни, около т. нар. летен сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

На тези от тях, които трябва да бъдат съборени, вече са поставени констативни актове. Междувременно граждани поискаха вместо част от сградите да бъдат съборени за сметка на данъкоплатците, те да бъдат предоставени за обществено ползване.

Още по темата

Триетажната сграда, построена върху скалите, е с неизвестен собственик и ще бъде съборена, както и къщичката на пазачите и сградата на брега. Оказа се обаче, че има граждани, които са против.

"Незаконната постройка, която е на пажа на сараите на г-н Ахмед Доган, да бъде предоставена на сдружение "Алтернативна енергия" за организиране на фотоизложба", каза Николай Едрев от сдружение "Алтернативна енергия".

Общинският съветник Димитър Найденов от "Демократична България" пък настоява да се узакони пътят към плажа, след като ивицата бъде нанесена в специализираните карти.

"Такъв път в момента има изграден. Ще бъде голяма грешка, ако в момента с парите на гражданите се плати премахването на този готов път, само за да трябва по-късно отново с парите на гражданите да бъде изграден същия път", посочи Найденов.

Незаконни са също парникът и сграда до кея, но те са на частни терени и собствениците обжалват. Самата лятна резиденция има разрешение за строеж от 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
БХК преди 3 години
По-скоро незаконни са скаите и морето и плажа. Сараите са си ок, мястото е посочено от Господ, точно там нечовека, ами доганката да си има лятна вила. Много нахани станахте.А малко сериозно -да го направят музей на краденето и на този начин на управление, за да може някой ден, когато ги изчистим тези, да се помни какво не трябва да позволяваме да се случва.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е Сараите са си законни,а някаква сграда на скалите на неизвестен собственик ,ще я събарят.А другите постройки са на частни терени и ще обжалват.В крайна сметка много шум за нищо!
12
0
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
какво е това законодателство? какво е това изпълнение? защо да се събаря незаконни неща за сметка на данъкоплатеца при положение, че насреща има собствени и собственост които са в нарушение. Собственика които е в нарушение да си поеме разходите, ако няма пари има насреща имот
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва цяло село, бре !?Па на Буджак е цял град, ама там е забранено да се показва и протестира... !?
10
2
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега с ваши пари ще разбият готовия път, за да може пак с ваши пари да построят нов, за да може вашите пари да идат при наш човек, а после новия път ще бъде присвоен от някой нов олигарх, защото *** не иска той да е добре, *** иска Вуте да е зле ... затова *** плаща тройно за всичко и накрая няма нищо.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау ужас! Ристо лодкаря къде ше ходи сега да се прави на мъж?Абе той къде изчезна бе? Маджо да не му е забранил да се показва по телевизиите или свършиха кинтите?
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не иска той да е добре, *** иска Вуте да е зле.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' а парите ще се предвидят от държавния бюджет ''
5
5
 
1
 
! Отговори
Да ги преди 3 години
Национализират, узаконят и продадат на търг.
4
1
 
10
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До ЧУЙТЕ МЕ-маймуне,не са виновни печалбарите-хотелиери и дармоедите-цитирам дуганя и пефффски,за Росенец и ЦЯЛОТО ЧЕрноморие за останалите.а ТИЯ,ДЕТ СА ИМ РАЗРЕШИЛИ.Вденете най-сетне.Тия дет оставиха Перник и селата в прованса без вода.Тия,дет уж ревизоро днес ги хванал че източват Студена.Тия дет изляха изпражненията около Варна.КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА И КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ?
3
1
 
14
 
! Отговори
Идиоти преди 3 години
За какво "общо ползване" могат да се ползват постройки на брега? Някой тарикат да ги направи хотелче или хостел, вероятно от хората на Маджо и Прокопиев т.е. ДБ с Христо Иванов. Да се бута и заравнява!
2
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупаво е да се събарят. Дайте ги за някакво общо ползване.
1
6
 
12
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Прах в очите. Цялата администрация и политици незабавна оставка.