4 жени в ареста, опитали да внесат упойваща трева за 3 млн. лв.

Те са гражданки на Израел, кацнали във Варна с полет от Тел Авив
14 сеп 2020 14:18, Ния Христова
11
4 жени в ареста, опитали да внесат упойваща трева за 3 млн. лв.
Снимка: Pixabay
Четири гражданки на Израел са били задържани на летището във Варна за контрабанда на упойващата трева кхат. Количеството на тревата, която е включена в списъка със забранените високорискови наркотични вещества, е била 93 кг и поставена в пет туристически куфара.
 
Стойността на внесената в страната трева е за около 3 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна, цитирани от Bulgaria ON AIR.
 
На 9 септември 2020 г. преди обяд на летище Варна с полет от Тел Авив кацнали четири гражданки на Израел, които не са били част от организирана туристическа група. Във Варна четирите жени трябвало да отседнат в хотел, а на 11 септември да отлетят обратно за Тел Авив. 
 
Петте куфара били чекиран багаж. Младите жени, които са на възраст от 18 до 21 години, оставили куфарите на транспортната лента. След това напуснали летището само с ръчния си багаж.  "Забравеният" им багаж бил проверен от служители на агенция "Митници“, гранична полиция и летищните власти. Установено е, че съдържанието му – 93 кг от растението кхат, от което се извлича алкалоид катинон, стимулант със сходно на амфетамините действие. Окръжната прокуратура във Варна поддържа постоянен контакт с консулската служба на израелското посолство в България, което оказва пълно съдействие.   
 
Жените са били задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Преди това са били привлечени към наказателна отговорност за контрабанда в особено големи размери на наркотични вещества през границата на България – престъпление по член 242, ал. 2 от НК. Наказанието за подобна контрабанда се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 години затвор и с глоба от 100 000 до 200 000 лева.  
 
Окръжната прокуратура във Варна е внесла искания за вземане мерки за неотклонение "Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд. На 13 септември 2020 г. вечерта от състав на Варненския окръжен съд исканията на Окръжната прокуратура във Варна са били приети. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7А, на бас, че ще ги пуснат по живо, по здраво, те все пак са от богоизбрания народ, а ние сме ГОИ за тях!Когато зад гърба ти стои истинска държава гоите траят и преглъщат. Когато тенденциозно си съсипеш държавата за да ловиш повече риба в мътни води неминуемо се самокатегоризираш в гоя и потенциална мишена за всичко и всички.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тревата на Сомалийските пирати.
7
1
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
А, на бас, че ще ги пуснат по живо, по здраво, те все пак са от богоизбрания народ, а ние сме ГОИ за тях!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И докато всички се занимават с тревата влиза безпрепятствено кокаинът
5
0
 
5
 
! Отговори
купих куфар случайно преди 3 години
Последователки на Галъбин Боевски
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Проста сметка - интересно ти откъде си толкова запознат с неите на забранените вещества...
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах защо са си "забравили" багажа...
2
3
 
5
 
! Отговори
Проста сметка преди 3 години
разделете 3 000 0000 на 93 000 и се получава около 33 лева за грам при покупка на 3 тона :D:D:DНа дребно цената ще стигне тази на кокаина!!!Да ви имам треволяците , мошенници!!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те отде да знаят, че била забранена?Проявете разбиране.Цели 5 куфара напълнили хората!