В МБАЛ-Добрич е овладяна ситуацията с коронавируса

Към момента там се лекуват 10 заразени, един е интубиран
Обновена: 14 сеп 2020 12:24 | 14 сеп 2020 12:23, Анисия Иванова
0
В МБАЛ-Добрич е овладяна ситуацията с коронавируса
Снимка: БГНЕС, архив

Проблемът с COVID-19 в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич е овладян, съобщи новият прокурист на здравното заведение д-р Георги Желязков на пресконференция.

По думите му ковид секторът с 40 легла вече е изолиран на самостоятелен етаж със собствен вход и асансьор, като достъпът на външни хора е абсолютно забранен.

Промяната идва месец след посещението на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов в болницата, където констатира нарушения на противоепидемичните мерки.

Прокуристът добави, че ковид секторът вече има самостоятелен екип от шестима лекари, сред които и пулмолог, осем сестри и девет санитари, които работят по график в интензивна среда.

Осигурен е и главен консултант инфекционист. Към момента в сектора се лекуват 10 заразени с коронавирус, от които един е интубиран. Има и петима пациенти, на които се очакват резултатите от тестовете.

Реорганизацията в лечебното заведение и постигнатият резултат са видими, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов, цитиран от БТА. Той каза, че доверието в болницата се възвръща и апелира гражданите спокойно да търсят медицинска помощ.

Промяната се вижда още на входа на болницата, където се мери температурата на гражданите, и навсякъде се прави дезинфекция. Прекратен е достъпът на външни хора, коментира и заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Николинка Минчева.

По думите й за кратко време е постигнато нещо още по-важно - екипът на болницата е мотивиран ефективно да работи в епидемичната обстановка.
 


0
Още от Страната
БАБХ започва проверки в детските кухни и училищните столове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари