Затвориха детска градина в Старозагорско заради COVID-19

4 положителни проби има и в забавачка в града
16 сеп 2020 17:00, Анисия Иванова
2
Затвориха детска градина в Старозагорско заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В две детски градини в Старозагорско има заразени с COVID-19, едната от тях е затворена до 22 септември, съобщиха от РЗИ-Стара Загора.

Детска градина "Детелина” в с. Оризово, община Братя Даскалови, е затворена заради потвърден случай на COVID-19 от 14 септември на служител в градината. Днес са взети още 17 проби за изследване с PCR тест на контактния персонал.

Със заповед на кмета на община Братя Даскалови дейността на детското заведение е преустановена за периода 15 – 22 септември 2020 г., допълват от РЗИ.

Взети са всички необходими противоепидемични мерки, връчено е предписание за извършване на крайна дезинфекция от лицензирана фирма.

В детска градина "Знаме на мира” в града - за периода 9 септември – 14 септември са установени четири потвърдени случая на COVID-19.

Те са при едно дете и трима души от персонала, две от групите са поставени под карантина за 14 дни. Към момента заразените са в добро общо състояние и са в домашна изолация.

В детското заведение са взети всички необходими противоепидемични мерки. Извършена е крайна дезинфекция, осъществява се ежедневен сутрешен филтър при приема на децата в останалите групи.

Прави се качествена текуща дезинфекция на помещенията и се оказва стриктен контрол за носене на лични предпазни средства от персонала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеее почна се с простотиите...Тия къде я затварят предлагам и да заплащат и заплатите на учителите и на майките си гледат децата в къщи...