Затягат водния режим в Севлиевско заради сушата

За най-тежко засегнатите райони ще бъдат осигурени водоноски
17 сеп 2020 01:01, Ния Христова
20
Затягат водния режим в Севлиевско заради сушата
Снимка: Pixabay
В Севлиевска област и някои габровски села водният режим се затяга, съобщава БНР. Причината е продължителното засушаване.
 
За най-тежко засегнатите райони, до които водата не достига, ще бъдат осигурят водоноски.
 
Заради драстичното намаляване дебита на водоизточниците в Севлиевския Балкан, в селата, които се захранват от силно амортизирания етернитов водопровод, чешмите остават сухи, а вода се кара с водоноски.
 
В село Добромирка положението е най-тежко. На територията му има детска градина, училище и дом за възрастни хора.
 
За селата, които се снабдяват от стоманения водопровод, режимът ще е различен. Там вода се подава три пъти седмично от 17 часа до 8 сутринта.
 
Жителите на около 20 села в Севлиевско и още 4 в Габровско живеят в бедствено положение заради засушаването.
 
Жителите в района вече над 30 години търпят проблемите с безводието и компрометираната ВиК инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Бъдещ кмет преди 3 години
Като се кандидатирам за кмет ще направя 5 неща: 1) забрана на сечта за дървесина 15 години занапред; 2)за всички ще има работа (дали като горски или като почистващи речни корита, ще се прецени); 3) нулева престъпност по села (кражби и алкохолни истерии- при изцепки по 6 месеца работа без пари за община и общество); 4) интернет зелени общности (места за каравани, палатки и др. за привличане към местната флора и фауна в дългосрочен план на заможни, млади и работещи дистанционно); 5)здраве
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво мрънкат тия,да се къпят и да пият вода от Росица!
11
3
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Стой си в чужбина и се надявай на чудо.Оправачи от разстояние не ни трябват.
10
0
 
6
 
! Отговори
Пресцентъра на ГРОБ преди 3 години
Скоро и във вашия град!
9
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Където има съмнения за суша се спира веднага за 10 години дърводобива и се стопират локалните Вицове за по 5 години. И чудесата ще дойдат след залесяването...!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...За най-тежко засегнатите райони, до които водата не достига, ще бъдат осигурят водоноски...От кога в българската преса се препечатват съобщения от миналото столетие в Африка?Оглозгахте те я тази държава бе мерзавци - както управляващи така и всички ***, толупи и маргинали!Айде умирате по скоро, че да се върнем от чужбина и да си направим отново държавата! Не ви искам лайковете! Драскайте само минуси/дислайкове, ще ми е чест!
7
1
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Вода газим,жадни ходим...да живей великия бацка!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пичове, и не забравяйте компетентността на кадрите на сДС като янчулев - вподният архитект и кмет на софия, при когото най-слушаната песен беше "Молитва за дъжд".
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бкп и комунистите ще да са пак виновнии. Нали знаете, взривявали са язовирните стени строени от демократите, герб и лично тиквата... а мустафата е бъркала брюкселския бетон.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властта корумпирана и без квалификация. А къде бяха медиите 30 години? Имат претенции да са четвъртата власт, пискат за свобода на словото, а хич ги няма да запознаят населението какво става в държавата ежедневно, а половината от обема им е пълен с информация за всевъзможни холивудски и други, предимно англоезични. ***.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, когато едно правителство е изградено от алчни ***. Алчния ***, ако не знаете, това е един особен род същество. То безразборно ще изконсумира колкото се може повече ресурси за да си набави банани. То не яде от тези банани, но чувства задоволство ако има повече скътани. После, когато има засушаване и безводие заради изсечени гори, алчния *** се почесва по темето, врещи и не разбира. Съществото няма как да знае, че корените изсмукват влагата от недрата на земята, то не разбира.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на гербавите престъпници!
1
1
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Суша или кмет, женен за министърка, е резнал малко повече дръвца или пък спретнал едно кокетно ВЕЦ-че. На пернишка суша намирисва