Интересът на чужденците към здравния туризъм бил голям

Вицето Николова съветва бизнеса Кюстендил на заложат на това
10
Интересът на чужденците към здравния туризъм бил голям
Снимка: МТ

Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям и Кюстендил трябва да се възползва от тази възможност. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия бранш в Кюстендил. В дискусията участваха кметът на града Петър Паунов, зам. областният управител Матей Попниколов и зам.-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Още по темата

Вицепремиерът уточни, че регионът има огромния потенциал да заеме важно място на картата на българския туризъм. Тук история, култура и използването на минералните ресурси вървят ръка за ръка от древността. В тази тежка кризисна ситуация медицинския, балнео- и СПА туризмът могат да бъдат силен стимул за отрасъла и връщането му към предишните нива, уточни министър Николова.

Министърът поясни, че един от рекламните клипове на Министерството на туризма, снимани съвместно с Асоциацията на екскурзоводите, е посветен на уникалната за България и Европа картинна галерия на Владимир Димитров-Майстора. През идващата седмица той ще бъде пуснат в социалните мрежи и големите телевизии.

Министър Николова: Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям

Градът има много възможности за семеен и уикенд туризъм. Важно е да се предлагат привлекателни пакети, особено през есенния сезон, уточни министър Николова.

Тя цитира и данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), според които от началото на годината до 11 септември 2020 г. пренощувалите туристи в общината са 10 278. От тях 9 100 са били български граждани, а останалите предимно от Северна Македония, Италия, Гърция, Германия и Сърбия. В цялата област пък пренощувалите лица са 33 хил., от които отново по-голямата част са българи – 30 хил.

Министърът разясни пред бранша предприетите мерки от Министерството на туризма и правителството за насърчаване на бизнеса след кризата от COVID-19.

Кметът на града г-н Петър Паунов благодари на вицепремиера за срещата. По думите му туристическият сектор трябва да създава добра база и да става все по-привлекателен за младите хора, които да имат желание да се развиват в него. Туризмът е част от един по-добър живот и ние трябва да бъдем част от него, поясни г-н Паунов.

В рамките на дискусията бизнесът представи пред вицепремиера различни идеи и възможности за развитие на Кюстендил, както и проблемите, пред които е изправен. Те наблегнаха на ползите от минералната вода и необходимостта за увеличаване на местата за настаняване. Бе обсъдена и темата за професионалното образование в сферата на туризма и създаване на различни атракциони, които да привличат посетители в района.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 месец
То бива наглост, ама безобразна наглостттттттттттт!!! А българите и най-вече българските пенсионери как биха могли да се възползват от спа глезотии???? Минимум нощувка на вечер за един възрастен - 100 лв. - без екстри! А, скапани наглеци?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един пример.
Зъболекарските услуги на запад са адски скъпи, тук може да стане рай за тях. България бълвя всяка година специалисти и те бягат на запад да работят. При високи заплати и добри условия тук... Едвали, ще ходят в гадната и влажна Германия. Държавата тр2бяа да обърне поглед в такива инвестиции, както и в иновативни фирми.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турция прави огромна болница може би най голямата в Европа. Точно за здравен туризъм. Добре е България да последва примера й и да действа. Да създаде някъде големя болница с просторни места и кабинети. България има добри специалисти и след години може да поема доста западни туристи поради по ниските си цени. Но тр2бяа да се действа.
3
3
 
4
 
! Отговори
Алчницииииииииииииии преди 1 месец
Абе стига с тея чужденци Бе !- Интереса на Българите гледайте -те ви плащат заплатите
Пращайте Българските деца на лагери с минерална вода , пратете пенсионерите ,болните,бедните - тази Мин.вода е на целия Народ !
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо за преобразяването на един кон в камила, няма ли да споменете?
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нова порция лъжи от гърбавите.