НСО със строги мерки за честванията на 22 септември

Те ще засегнат празника, който ще се проведе във Велико Търново
18 сеп 2020 17:30, Красимир Ангелов
14
НСО със строги мерки за честванията на 22 септември
Снимка: БГНЕС

НСО въвежда мерки за сигурност във Велико Търново за честванията на 112 години от обявяването на Независимостта на България, съобщиха от службата за охрана. По традиция те ще се проведат в старата столица на самата дата – 22 септември.

Кулминацията на честванията по повод  112 години от обявяването на Независимостта на България ще започне в 19.00 часа на пл. „Цар Асен I“ в Старопрестолния град с демонстрация на строеви умения от представителна част на Националния военен университет. Тържествената проверка е с начало 19.30 ч., а от 20.15 ч. ще се проведе аудиовизуалният спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина".

На гражданите, които желаят да наблюдават тържествената програма от 19.00 часа, достъп до зоната на мероприятието ще бъде осигурен след 18.00 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на ул. "Никола Пиколо"; втори КПП при ул. "Иван Вазов" и трети КПП – на ул. "Св. Климент Охридски".

Ще бъде ограничен достъпът до ул. "Читалищна" за граждани и автомобили.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 15.00 ч. до 22.00 ч. компетентните органи ще въведат забрана за използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.

Националната служба за охрана напомня, че съгласно чл. 6., ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в същите не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети.

Гражданите, които ще преминат проверка с рентген и/или с металдетекторни устройства, могат да ползват кратките указания на НСО, достъпни тук.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
На 21 Септември Светата Православна Църква почита и празнува Празника Рождество на Пресвета Богородица и Дева Мария, наричан по народно му Малка Богородица. 21 Септември е Празник и на Най - Голямата Българска Светиня - Рилския Манастир

22 Септември е Последният Летен Ден - Православната Църква почита Светите Родители на Пресвета Богородица - Йоаким и Анна. Също така българите празнуват Независимостта на България и почитат кончината на Българския писател Иван Вазов, починал на 22.09.1921 г.
10
1
 
0
 
! Отговори
Супер преди 1 месец
Пращайте милиционерите в Търново.
Тъкмо в Софето да ни е спокойно.
Пловдив организирайте и вие съвсем да станат разногледи.
9
1
 
0
 
! Отговори
gosho преди 1 месец
za da e vsichko spokoyno ne dopuskayte otrovitelya ot slavyanovo na chestvaneto
8
6
 
3
 
! Отговори
Алеко преди 1 месец
До Питам:, 10-ти е национален празник за Ал. Йо. и л:новозите като него и тебе.
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен хейтър преди 1 месец
За съжаление башибозукът на Радев и Божков в лицето на Копейкин, Бабикян, онзи измисления адвокат и разпопения поп пак ще опорочат и осквернят хубавия празник.
А самия Радев пак ще бълва сквернословия.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трети март си е о.к. но 22 септември би трябвало да е по-важният - националният празник. За повечето държави денят на независимостта е националният празник. А за успокоение на русофилите и русофобите ще кажа, че обявяването на независимостта от една страна си е чисто българско решение, но пък от друга - за международното й признаване Русия има решаващо значение.
5
6
 
7
 
! Отговори
Питам преди 1 месец
Защо 10-ти ноември не е национален празник ?Или още не сме се освободили ?
4
11
 
8
 
! Отговори
Мутри вън! преди 1 месец
Оставка!
3
6
 
12
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
Строгите мерки са за въстанниците извратеняци.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1

трол, фалшиви плюсове...
1
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще направят 22-ри септември национален празник? Защо честваме и използваме за национален празник деня на поробването, а не деня на независимостта на Велика България от поробителя Русия?