Пострадалите в Благоевград се качили на телфер, а не на асансьор

Най-тежко пострадала е управителката на фирмата
18 сеп 2020 18:38, Петя Славова
9

Трима души са пострадали, след като асансьор пропадна в шивашка фирма в Благоевград. В най-тежко състояние е управителката на шивашката фирма. Според разследващите до инцидента се е стигнало,тъй като транспортното съоръжение не е било предназначено да се ползва от хора.
Още по темата

Около 11 часа производственият асансьор в шивашкия цех къса въже и пада от втория етаж. В него са два души от рекламна агенция, дошли да лепят рекламни материали и управителката на шивашката фирма. Работниците в другите помещения чуват силен шум.

"Само че се чу, че се тропна асансьорът, друго нищо. После се обадих по телефона и казаха, че е асансьорът ние не знаехме, че е той. А какво се е случило не знаем с хората", каза свидетелка пред Bulgaria ON AIR.

Собствениците на фирмата не ни допуснаха вътре, но работници разказаха, че падналият асансьор всъщност е телфер или иначе казано подемно устройство за превозване на стоки и материали, което не е предвидено за хора. Ето защо травмите са сериозни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Доньо Донев преди 3 години
Сега заради тримата глyпаци ще бият фирмата.Търсене на виновните и наказване на невинните, или както там беше.
7
0
 
9
 
! Отговори
Жо преди 3 години
ТЕЛФЕРЪТ е електромотор, който се движи хоризонтално по релса, монтирана на някакава височина. На електромотора е монтирана макара със стоманено въже и кука. Телферите се командват дистанционно от земята и служат за вдигане с куката и превозване на товари в работни цехове.Съществуват и вертикални товарни асансьори за издигане и спускане на товари, на които е забранено да се превозват хора.Асансьорите за хора подлежат на специален ежемесечен контрол от лицензирани техници.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ползвайте телфери от 99 лева за превоз на хора, китайски евтини *** са и са опасни за здравето.
5
0
 
0
 
! Отговори
Инспектор от дамтн преди 3 години
ей,сега вече ще има административни наказанияГлобата е от 1000 уева нагоре Туй прегледи,жисиеми,осветление у шахтата ,щитове,митове Тез там само балкански амуджи ли са ,правят ли разлика некаква
4
0
 
9
 
! Отговори
Зяпнал преди 3 години
Малко безхаберно е да се обижда телфера. Той горкият си има кука само. Вероятно става дума хаспел :)
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашата фирма, никога не ще се скъса въжето на телфера, защото шефа все назначава управители, жени, по петдесет и два килограма. Явно се справят по-добре.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Петя , написа забавно слачката. И разбрахме , че ако са били в асансьор щело да мине леко.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Не е асансьор, телфер е'.'Не е хотел, опорна стена е'.А управителката като работи там, защо се е качила?