Борисов от Габрово: Не ни минава и през акъла да затворим София!

Предвидили сме 460 млн. лв. повече за здравеопазване в новия бюджет, отчете премиерът
Обновена: 4 окт 2020 12:33 | 4 окт 2020 12:20, Красимир Ангелов
313
Борисов от Габрово: Не ни минава и през акъла да затворим София!

Премиерът Бойко Борисов тази сутрин е в Габрово и околностите му, като инспектира язовир „Христо Смирненски“, стана ясно от видео в профила му в социалната мрежа Facebook.

Министър-председателят е придружен от вицепремиера Томислав Дончев, който е и бивш кмет на Габрово. С тях е и кметът на града Таня Христова.

Още по темата
"За радост, този язовир е пълен. Еднакви права имат хората и в селата, и в града. До сряда да ми направите с Нанков Севлиево има готови проекти. Да стартират веднага. Всичко това трябва до сряда да е готово и да се използва времето докато се съберат водите да направим водопровода", отбеляза министър-председателят.

“За мен Габрово, Севлиево е едно и също. Трябва да има вода и за селата, и за града.“.

Борисов се поинтересува и дали пенсионерите са доволни от 50-те лева, които получават от правителството като помощ във връзка с кризата от COVID-19.

Той отбеляза още, че председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева му се е обадила, за да му благодоари за увеличението на заплатите на учителите.

Преди да стигне до язовира, Борисов инспектира нова църква в Габрово.

"Вече си е истински храм - изписан, изографисан", възкликна Борисов и стана ясно, че ще бъде осветен на 1 ноември. Той припомни, че миналата седмица е посетил катедралата в Ловеч.

Борисов коментира и увеличения брой заболели от Ковид-19, като обясни, че заради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30%. "Ние не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система, за това 460 млн. повече в новия бюджет сме заделили за здравеопазване. За да може да пазим психическото здраве", заяви премиерът

Борисов посочи колко е важно да не се вдига броят на заразените с COVID-19 и апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки.

Предполагам как се чувстват хората, като гледам как се затваря Мадрид например, представете си да излезем и да затворим София в пълна карантина - не ни минава и през акъла, коментира той. Въпреки че сме заявили, че няма да го правим, хората все пак това ги тревожи, отбеляза премиерът. Главоломно се вдига ръстът по цяла Европа, затова е важно да се обяснява какво правим, за да преминем през този ужас, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
13
 
13
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Единственото затваряне ще е когато Боко Тиквата бъде затворен в централният софийски затвор.България жадува за справедливост.Българите искат престъпници и мутри като Боко Тиквара да бъдат натикани зад решетките.
180
13
 
13
 
! Отговори
Бръчков преди 3 години
Тиквата акъл няма ! Има невероятна дарба да пълни чекмеджета !
179
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** гнусен - махай се !
178
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИЕ НАПРАВИХНЕ ДОСТАТЪЧНО ПОРАЗИИ С ПЪРВОТО ЗАТВАРЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА, ***
177
9
 
10
 
! Отговори
така е преди 3 години
А минава ли му през ума да си тръгва?
176
15
 
15
 
! Отговори
ти муттро СИК-аджийс преди 3 години
кажи къде са "камарите трупове" за които бълнуваше през Априлхич друго да не беше само заради карантината заслужаваш да бъдеш обесен !!!
175
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувах за европейско развитие пък се оказа българска корупция и руско-турски далавери.
174
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички комунисти русофили разчитат на Бойко и Радев.
173
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тоя язовир ако моеше да го напълнят западняците със евро, обаче вместо това пускат доклади за корупцията...
172
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЪРТИТЕ СЪВЕТОФИЛИ РАЗЧИТАТ БОЙКО ДА ГИ СПАСИ ОТ ЗАПАДА КАТО ОРБАН ХАХАХА
171
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен"IQ ти е на три годишна пуйка."....СИМПАТЯГА!!!!- 139 !...Това знаеш ли какво означава?
170
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как испектира тоя човек язовира? С какво образование и опит е, за да го прави? Или просто нейде там е имал нужда да зареди джипа, а знае, че в града има верни ятаци от управляващите мести, да го приютят."За мен Габрово, Севлиево е едно и също." - Ка щяло! Като Китай, Пекин, Ханой, Сидни и т.н. - ми едно и също е. Ама за вас, дето не сте учили друго, освен на чужд гръб да живеете.
169
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОРУПЧО ОКАЗВА СЪПРОТИВА
168
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой разбира емигрира
167
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
корупчо отдавна е планирал съпротива срещу света хахаха поредния изкуканяк от дс
166
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ТонкатаТонке,ни са аби!..Ни сам в настроение да ти обърна внимание...Може би утре...След Великата дисертация,която ще защитят Мутрьо и Каскетя....Но не ти обещавам твърдо..
165
2
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просо яйца фърГаш ли?Домати?:):):)Ептян са излагате:):):)
164
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До шкафчеочевидно ТЪПОТОПАРЧЕ си ТИ!!!!..Защото не можеш да схванеш един елементарен въпрос,който поставям:-Истина ли е "шкафчето" и НАИСТИНА ли са разкрити извършителите,или не?Ако са разкрити,осъдени ли са?Ако е фалшификат цялата история,то има ли някой в държавата,който да е в безопастност?..сега по-ясно ли се изразих?..Или пак ще "видиш" някъде да твърдя,че "сичко а истина,от а до я"?!..шкафче!
163
7
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просо ходиш ли на мини протестчетата?И ти ли си толко нагъл като Бабикян да казваш,че 1000 човека там от които половината на надник сте "Народа"?:):):)
162
9
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До да ама неЕ да,ама не!..Свободни съчинения!..Те и за Тръмп твърдяха,че КГБ го е "сготвило"..Въпроса е друг:-Има ли осъден за това очевидно шантаво деяние?..Е?..-Нали уж били разкрити извършителите?-Та:-Кои са те и на какво са осъдени?..Айде каскетения милиционер да си размърда шкембето,не само да лови кокошкари по селата!