Онлайн петиция заради лошите условия в зоопарковете у нас

Инициативата е на фондацията "Четири лапи"
6 окт 2020 15:31, Ния Христова
26
Онлайн петиция заради лошите условия в зоопарковете у нас
Снимка: БГНЕС
Международната организация за защита на животните "Четири лапи" създаде онлайн петиция, с която призовава Европейската комисия да окаже натиск върху българските власти заради лошите условия в зоопарковете у нас, както и да подчертае неспазването на изискванията за лицензирането им. Скандалът с двете лъвчета, родени в зоопарка в Благоевград, които временно сега са настанени във Варна, стана повод за създаването на петицията, предаде БНР.
 
В България има 19-те лицензирани зоопарка, повечето от които са общински. Само два от тях отговарят на международните стандарти, а пет работят без дори да са лицензирани, твърдят от световната организация "Четири лапи":
 
"Голямата част от тях не отговарят на изискванията на европейската директива за зоопарковете и освен това не отговарят на българското законодателство".
 
Магдалена Пенева, ръководител на отдел "Проекти" в организацията, обясни, че лошите условия, в които се отглеждат животните, се дължат най-вече на сериозните компромиси при издаване на лицензи и липсата на контрол от страна на Министерството на околната среда и водите.
 
Двете лъвчета, които се родиха в благоевградския зоопарк и чиито родители са брат и сестра, все още са изложени на риск. Условията и към момента не са променени, което прави невъзможно връщането на лъвчетата, които временно са настанени в зоопарка във Варна:
 
"Това заграждение, в което живеят родителите в момента, все още е под всякакви стандарти".
 
От "Четири лапи" казват, че сигналите им до екоминистерството за задълбочаващите се проблеми в зоопарковете до момента не са дали резултат, затова се обръщат към ЕК:
 
"Очакваме да обърнат внимание на българските власти и да потърсят пътя за правилното прилагане на тази европейска директива".

26
Още от Страната
Четирима служители на пернишка фирма са с COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
?лошо преди 3 седмици
Защо се размножават при лоши условия. Апетитни парцели?
22
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 седмици
Ми нали директор на зоопарка беше ония самоубиец алпиниста, вместо да се грижи за животните и да си върши работата той си джиткаше по върховете, а не вярвам да е бил в неплатен отпуск.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак ли социопатко екоталибанско НПО? На тези единствената им работа е да си измислят проблеми, с които след това да се “борят” до безкрай, разбира се доволно усвоявалки по джобовете тлъсти субсидии, дарения и т.н.
20
5
 
0
 
! Отговори
избори ваши преди 3 седмици
като не избирате Бог ядете говно в повечето случаи собственото си от глупостта ви не мой проблем това избора и делата са си ваши нали сте зрели и знаете какво правите добри хора за себе си другите не са ви виновни вие,вашата уста и дела и избори са ви виновни живота си е ваш не Божии
19
5
 
0
 
! Отговори
Бог е светлина преди 3 седмици
и светлината свети в тъмнината,но тъмнината не я схвана вие или сте в Бог или извън Бог стойте си в глупостта си и собственото си погрешно верую това харесва на някои да ви водят за носа мишки и мишоци зли
18
5
 
0
 
! Отговори
Цар Исус преди 3 седмици
или сте под Лъва Бог в царството на Бог или сте под лъва дявол в царството на мрака
17
5
 
0
 
! Отговори
Притчи 8 преди 3 седмици
предатели юдовци бол искрени последователи на Лъвът от Юда малцина пийте си ракийката и правете мръсотии и сте добре егоисти страхливи не сте лъвове или лъвици,а евтини мишки горди прости и глупави без Бог всички са прости с корумпирана съвест търговци на дребно вие да спасите сами себе си ЕДИН Е МЕСИЯТА Спасителят молете се на Бог не на боговете си-пари,службичка,себе си или медиите или религия
16
5
 
0
 
! Отговори
много далеч сте преди 3 седмици
ами далеч сме като нация от лъвската си принадлежност към Лъвът от Юда да живеем смело и дръзновенно не подмолно и ппагалски без свое собствено мнение и съдници на хора не сте Бог не се молите на Бог не четете Светите Писания и мислите,че сте прави,но грешни нали имате съвест или е прегоряла или виждате всички луди,защото вие сте оф или така ви изнася да се себеоправдаете за собствената си глупост и грехове оф далеч сте от ИСТИНАТА ЛЪВЪТ ОТ ЮДА какво означава-Юда= славословие към Бог
15
4
 
0
 
! Отговори
всезнайковци оправни преди 3 седмици
колко далеч сме от смелостта,самодисциплината и правим каквото трябва бетер зоопарка обитателите сте хора всезнайковци оправни
14
4
 
0
 
! Отговори
корумпирана мишка преди 3 седмици
страхливи мишоци са медии и власти все другите им виновни те корумпираните не са
13
5
 
1
 
! Отговори
простакеса хитра преди 3 седмици
знамето трябва да е с мишка не с лъв нещо сте се объркали патриоти мишки
12
2
 
5
 
! Отговори
. преди 3 седмици
До Анонимен 9
По-добре да направим на пържоли близките ти!
11
1
 
9
 
! Отговори
В преди 3 седмици
Пловдив още преди време тръгнаха да правят новата зоологическа градина. Докараха я до някъде и спряха. Оказа се, че са отклонени доста пари. Задържаха за няколко часа бившия кмет И. Тотев (от ГЕРБ) ама понеже ставаше въпрос само за някакъв си милион и то в BGL го пуснаха и всичко приключи!
10
3
 
14
 
! Отговори
до 10 преди 3 седмици
Проблема се решава като се закрият зоопарковете.
Да затвориш в клетка едно животно за цял живот само защото трябва да го видиш на живо??? Какво удоволствие изпитваш да гледаш животно в плен?
Като искат да го гледат на живо, първо трябва да искат да е свободно, ако имат милост към животните.
Да ходят в дивата природа по света да ги гледат.
И след това сме били Хора? Човеци?
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
проблема се решава като направим на пържоли обитателите на зозологическата градина - нема жиотни-нема проблем и лоши условия
8
1
 
8
 
! Отговори
ГЕНОЦИД !!!! преди 3 седмици
То пък животните кой ти гледа....и от там са крали мощно....
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зоопарковете са отвратително и тъжно място
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Зоопарковете били лоши условията идете в едно забравено село в България да видите какви условия на тези хора има там Е това са Герб
5
8
 
0
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
До 2. Излишно повтаряте мантрата за "изсичането на българските гори".
Последните 30г. площта на българските гори се увеличи двойно.
Всички планински ниви, лозя и ливади се самозалесиха.
4
8
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
90те началото бях лют седесар. Имаше писания от мой колеги-седесари - колко грозна и гадна била зоологическата градина на София дето я направи Бай Тошо.
Та тогава се усъмних в здравия разум на някой седесари. Благодарим ти Бай Тошо че направи тази зоологическа градина да могат децата ни да видят лъв и слон па даже и магаре и коза.