11 заразени медици с COVID-19 и първо затворено училище в Пловдивско

Очаква се здравният министър да пристигне в града
7 окт 2020 11:38, Ния Христова
12
11 заразени медици с COVID-19 и първо затворено училище в Пловдивско
Снимка: БГНЕС
11 новозаразени с COVID-19 медици в Пловдив само за ден. В пловдивското село Скутаре е и първото училище, което изцяло премина на електронна форма на обучение. Няколко преподаватели са дали положителен тест за коронавирус, а три класа са поставени под карантина.
 
"Ситуацията е овладяна, категорично към момента нямаме притеснение с оглед легловата база и наличния медицински персонал. Взети са всички мерки, поддържам постоянен контакт с директорите и ръководствата на болничните заведения", посочи областният управител на Пловдив Дани Каназирева пред Нова ТВ.
 
Тя каза, че в училището в Скутаре вече шестима от общо 15 преподаватели са с коронавирус. "Това затруднява провеждането на нормалния процес. Затова училището премина на онлайн обучение. От всички 108 обучаващи се само 44 са карантинирани", обясни тя.
 
Очаква се утре в Пловдив да пристигне и здравният министър проф. Костадин Ангелов заради усложнената ситуация с коронавируса. С него областният управител ще обсъди организацията в града и областта, както и комуникацията между отделните звена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Гане неверни ходи и купонясва с вирус напред-назад. Гане, какво ще правиш като останеш без лекари?
9
2
 
1
 
! Отговори
офф преди 3 години
Наглеци! Побъркаха децата с тия фалшиви тестове!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така не могат да изяснят защо от тоз вирус се заразява населението по групи то тук-то там или тук го има там го няма/тука има-тука няма/,кой,кое му съдейства да се крие хазартно като същевременно не подбира кой,кое ще му застане насреща все се крие в един от трите възможни обекта за разиграване като в случай,че ако искат зорко да го проследят се крие уж в околната среда как притиснат леко,хвърлен на место настрана,притихнал за време към нещо докат не бъде открит за изследване като доказателство.
7
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А смърт на близък на някой ученик е нищо според вас, така ли? Вие знаете ли какво се случва по цял свят с децата, чиито родители умарат от ковид? Или според вас това не е вярно и всичко е лъжа? Никой не знае дали ще изтегли късата клечка ако се разболее от ковид и това с присъствената учебна година е игра на руска рулетка. Много скоро ще го разберат, дори и тези, които не вярват, че има пандемия.
6
0
 
3
 
! Отговори
Без изненади преди 3 години
Дани Каназирева става за патерица на ГЕРБ в Пловдив. За решаване на реални проблеми, не я търсете, не става...
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално! Някой да е очаквал различно!? Случва се с всички по света, ние не сме изключение. Колкото и да се пазим едно посещение в обществена тоалетна е достатъчно. За пътуването в градския транспорт не искам и да подхващам. Нормално е училищата да започнат да поизпокапват едно след друго. Логиката изисква да се учи онлайн за големите и да се разцепят класовете на малките. Между другото точно това направи любимата ви Швеция!
4
12
 
14
 
! Отговори
Елка Василева преди 3 години
Обучението трябва да е само присъствено!!! Дистанционното обучение - НЕ РАБОТИ! То води до необратими, ужасни последствия за децата ни, които после не могат да бъдат компенсирани. Преди въобще да си помислят за затваряне на училища - първо трябва да бъдат затворени и последния мол, бар, ресторант, нощен клуб, дискотека или игрална зала! Всичко останало е лицемерие и опити да ни пробутат ДО като миналата година, само където сега знаем, че ДО не работи и се репортуват изкуствено завишени резултати
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте учебните заведения! Всички ученици от горните класове и студентите спокойно могат да учат онлайн!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - предлагам преди това да бъде бит и е....
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорът да бъде уволнен незабавно за неспазване на фито-санитарните норми!